Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore – 

Sommaren bjuder på många varma, soliga och aktiva dagar, så glöm inte att dricka tillräckligt med vätska. Här kan Pau Dárco iste vara både ett gott och välgörande alternativ att släcka törsten med i värmen.

Pau Dárco iste

Detta behöver du (1 liter iste):

 • 3 msk Pau D’arco te
 • 1 liter vatten
 • 1 ekologisk citron
 • 1 ekologisk lime
 • Honung
 • Eventuellt färsk mynta eller citronmeliss

Så här gör du:

 1. Koka upp vattnet och tillsätt Pau Dárco. Sänk värmen och låt teet sjuda i cirka 20 minuter så att avkoket blir tillräckligt kraftfullt och verksamt.
 2. Låt Pau Dárco teet svalna till rumstemperatur.
 3. Skiva citron och lime och lägg i en stor karaff. Häll på teet, tillsätt honung tills lagom sött och eventuellt lite mynta eller citronmeliss om så önskas.
 4. Servera i glas med is och avnjut teet samma dag.

Kort om Pau D’arco

Pau D’arco som även går under namnen Lapacho, Ipe Roxo och Inka te kommer från den inre barken av trädet Tabebuia Impetiginosa (Taheebo) som växer i Sydamerika. Pau D’arco har över 1000 år bakom sig bakom sig som en uppskattad ört och naturmedel. Det är ett te som ofta intas vid olika typer av reningskurer. Traditionellt har den används flitigt vid candida, parasiter och virus av olika slag, samt som en allmänt stärkande dryck för magen och immunsystemet. Det går även utmärkt att avnjuta Pau D’arco som ett gott och välgörande vardagste.

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Lotta

  Älskar Pau D’arco te. Gott och hälsosamt.

  Svara
 2. Karin

  Tack för tipset! 🙂

  Svara
 3. Amanda

  Pau D’arco är verkligen ett riktigt bra hälsote. Gott är det med. 🙂

  Svara
 4. Vanja

  Så gott det ser ut! 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close