Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Goji

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Goji är små röda russinliknande bär som har en söt, mild och uppskattad smak. Bären är extremt näringsrika och innehåller betydande mängder antioxidanter och andra hälsofrämjande växtämnen.

Goji som livsmedel och hälsokostprodukt

Kort om gojibäret

Gojibären växer främst i Kina och sägs vara en av naturens mest kompletta växter. I tusentals år har bären odlats och använts inom den kinesiska läkekonsten där de anses vara en av de bästa födor för att skänka ett långt liv och stärka livsenergin. På senare år har det även kommit att bli ett mycket uppskattat livsmedel världen över.

Näringsinnehållet av goji

Trots sin lilla storlek är gojibäret fulladdad med näring och väldigt rikt på antioxidanter. Goji innehåller mer C-vitamin än apelsiner per viktenhet och mer betakaroten än morötter. C-vitamin bidrar till ett normalt fungerande immunsystem och skyddar cellerna från skador som fria radikaler kan orsaka. Karotener fungerar som förstadium till A-vitamin och bidrar till att bibehålla en normal synförmåga. Karoten medverkar också till hudens pigmentering. Gojibäret är även mycket rikt på polysackarider, varav några av dem är helt unika för bäret. Dessa polysackarider, Lycium Barbarum Polysackarider (LBP) trodde man förr bara var kolhydrater precis som stärkelse och socker, men de har visat sig ha en stark förmåga att oskadliggöra fria radikaler.

Vidare är det lilla röda bäret fullpackat med omega-6, 18 olika aminosyror, B-vitaminer, E-vitamin och 21 olika mineraler som inkluderar mangan, zink, järn, koppar, nickel, krom, magnesium, kalcium, natrium, kalium, kobolt, selen, kadmium, fosfor och germanium. Ett annat intressant ämne är xantofyllen zeaxantin som har en viktig funktion för att skydda ögats celler.

Att använda goji i kosten

Gojibärets goda smak gör att det är mycket mångsidigt. Kan användas i matlagning, bakning, strös över yoghurten, tillsättas i smoothies eller bara ätas precis som dom är. De chokladdoppade gojibären måste jag säga är ljuvligt goda.

 

Exempel på hälsokostprodukter med goji:

 

Fler produkter med goji hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close