– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
En questbar är rik på protein, fibrer och har ett mycket lågt innehåll av kolhydrater. En riktigt god proteinbar som dessutom är busenkel att göra. Här följer ett recept för questbars med smak av choklad och gojibär.
Vad är questbars?
Det som ger questbaren rätt konsistens är fibersirap. Genom att värma upp sirapen tills den börjar bubbla innan man tillsätter övriga ingredienser, så får man till den där härligt sega konsistensen. Fibersirap skiljer sig mycket från annan sirap. Den innehåller hela 70 % prebiotiska fibrer som fungerar som mat för dom nyttiga tarmbakterierna. Samtidigt är innehållet av sockerarter väldigt lågt (1-5 %). Fibersirapen har även en uppskattad smak som är väldigt lik vanlig sirap.
En questbar passar bra som mellanmål eller måltidsersättning. Den är även perfekt i samband med träning för ett extra proteinintag. Receptet nedan är för 1 st bar, så bara multiplicera ingredienserna beroende på hur många bars du vill göra.
Ingredienser (1 st):
- 2 msk fibersirap
- 1/2 dl proteinpulver (jag använde havreprotein)
- 1 msk raw kakao
- 1 krm vaniljpulver
- 2 msk hackade gojibär
Så här gör du:
- Börja med att finhacka gojibären. Du kan självklart ha i större bitar om du vill, men själv gillar jag när smaken av goji blandas väl med smaken av choklad.
- Lägg de hackade gojibären i en skål tillsammans med proteinpulver, raw kakao och vaniljpulver. Rör om så att allt blandas väl.
- Värm upp fibersirapen i en kastrull tills den börjar bubbla. Ta sedan av den från värmen.
- Rör ner övriga ingredienser i fibersirapen med en sked. När allt börjar blandas väl så fortsätter du att arbeta ihop degen med hjälp av händerna. Du får hålla på ett tag så den blir väl genomarbetad. Om degen känns för smulig så kan du tillsätta lite vatten.
- Forma degen till barer.
- Lägg de färdiga barerna i en form eller på ett fat täckt med bakplåtspapper och ställ in dom i kylen. De bör stå kallt i minst en timme innan dom är redo att ätas.
Mums! Det ska jag prova. Tack för receptet.
Varsågod! 🙂