Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Tranbär

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Det röda lilla tranbäret är mycket näringsrikt, fullspäckat med antioxidanter och smakar dessutom väldigt gott. Att använda sig av tranbär vid urinvägsinfektion är en gammal välbeprövad huskur som är lika uppskattad än idag.

Tranbär som livsmedel och hälsokost

Kort om tranbäret

Tranbär (Vaccinium oxycoccos) är runda små bär med en stark röd färg som växer i krypande ris över öppna myrar och mossar i Sverige. Bäret har en lång historisk användning som livsmedel och medicinalväxt för att uppnå välmående, livskraft och god hälsa. Tranbär är bland annat rika på C-vitamin, folsyra, järn, zink, reservatrol och antioxidantgrupper som antocyaniner, polyfenoler och katekiner.

Tranbär vid urinvägsinfektion

Att äta tranbär för att snabbare bli av med urinvägsinfektion (UVI), är en gammal beprövad huskur. Det har även fått ett visst stöd från modern forskning (1) (2). Man tror att antioxidantiva ämnen i bäret gör det svårare för bakterier att fästa och att det låga pH-värdet bidrar till en miljö där bakterierna inte trivs. Att dricka osötad tranbärssaft eller inta tranbärsextrakt kan därför vara väl värt att prova som första hjälp vid UVI och i förebyggande syfte om man har problem med återkommande urinvägsinfektioner.

 

Exempel på hälsokostprodukter med tranbär:

 

Fler produkter med tranbär hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Bodet C, Grenier D, Chandad F, et al. Potential oral health benefits of cranberry. Crit Rev Food Sci Nutr 2008 Aug;48(7):672-80.

(2) Bailey DT, Dalton C, Joseph Daugherty F, et al. Can a concentrated cranberry extract prevent recurrent urinary tract infections in women? A pilot study. Phytomedicine 2007 Apr;14(4):237-41. 

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close