Huskurer vid Urinvägsinfektion (UVI)

by Mikaela Bjerring on 9 september, 2014 · 4 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

in Blogg, Hälsa, Huskurer - Husmorstips, Infektioner

Urinvägsinfektion (UVI) orsakas av bakterier som tränger in i urinröret och vidare upp i urinblåsan. Det är en smärtsam och obekväm åkomma som alla kan drabbas av, men det är vanligare hos kvinnor än hos män. Här följer några exempel på huskurer som du kan ta hjälp av om du råkar ut för urinvägsinfektion.

Huskurer vid Urinvägsinfektion (UVI)

Vatten

Vid första symtomen av urinvägsinfektion bör du dricka stora mängder vatten, och fortsätta med det under hela infektionstiden. Det kan hjälpa till med att spola ut bakterierna. Du kan även ta hjälp av något av tipsen nedan för att snabbare bli av med infektionen.

Tranbärsjuice

Tranbärsjuice är en klassisk huskur mot urinvägsinfektion. Du kan dricka ett par stora glas osötad tranbärsjuice om dagen tills urinvägsinfektionen försvinner. Även lingon och granatäpple har liknande effekt. Dessa bär och frukter innehåller ämnen som förhindrar att bakterierna kan fästa på urinblåsans väggar. Tranbärsextrakt finns även i form av kapslar om du föredrar det. Återförsäljare av osötad tranbärsjuice och tranbärskapslar hittar du här.

Kolloidalt silver

En bra dos kolloidalt silver kan nog slå ut vilken infektion som helst, eftersom det har en antimikrobiell effekt. Drick 0.5 till 1 deciliter kolloidalt silver, tre gånger dagligen för att snabbare bli av med infektionen. Låt gärna silvret dröja kvar i munnen en liten stund då det absorberas direkt in i blodet den vägen. Återförsäljare av kolloidalt silver hittar du här.

UVA ört

UVA ört är en blandning av olika örter som är en uppskattad huskur vid urinvägsinfektion. Uva ört innehåller en kombination utav mjölon, gullris, enbär, åkerfräken och nässla. För personer som lider av ofta återkommande urinvägsinfektioner är detta en mycket uppskattad örtblandning att ta i förebyggande syfte. Återförsäljare av UVA ört hittar du här.

När bör man söka vård?

  • Hos vuxna kvinnor brukar egenbehandling rekommenderas och antibiotika inte vara nödvändigt. Infektionen brukar bli bättre efter några dagar och gå över inom någon vecka. Upplever du dock att dina symtom blir värre eller om du börjar få feber bör du uppsöka sjukvården.
  • Om du är gravid och får urinvägsinfektion bör du uppsöka sjukvården för att få behandling eftersom bakterier lättare tar sig vidare upp till njurarna under graviditeten.
  • Är du man och får urinvägsinfektion behöver du oftast få behandling med antibiotika, eftersom problemen kan bero på prostatakörteln, och då kan bakterier nå upp till njurarna.
  • Har du ett barn som fått urinvägsinfektion så bör du kontakta vårdcentralen.

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Theres Åberg september 10, 2014 kl. 11:14

Tack för tipset om UVA ört! Jag får ofta UVI vilket är väldigt jobbigt.

Svara

2 Mikaela Bjerring september 11, 2014 kl. 11:37

Förstår att det är jobbigt. UVA ört kan vara väl värt att prova.

Svara

3 Margareta T september 10, 2014 kl. 13:56

Bra tips! 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring september 11, 2014 kl. 13:35

Trevligt att du uppskattade tipsen. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: