Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

WellAware Tranbär- och Brännässelextrakt

av | nov 18, 2020 | Blogg, Frukt-Grönt, Hälsa, Kosttillskott | 0 Kommentarer

– I betalt samarbete med WellAware – Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till wellaware.se –

Tranbär och brännässla är två av våra mest älskade nordiska ”superfoods”. De innehåller generöst med näring, en hög koncentration av antioxidanter och många andra intressanta ämnen.

WellAware Tranbar- och Brannasselextrakt

Tranbär

Tranbäret är känt som ett riktigt superbär tack vare sitt generösa näringsinnehåll. Bären är väldigt rika på antioxidanter som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Man hittar en betydande mängd av vitaminerna C, E, B1, folat och mineraler som mangan, järn, kalcium, kalium, zink, magnesium och koppar. Tranbär är även rikt på fytokemikalier och ämnen som antocyanioder, polyfenoler, reservatrol och katekiner. Den syrliga smaken beror på naturliga syror så som citron-, äppel- och bensoesyra.

Tranbärets historia går hundratals år tillbaka i tiden. Vad man vet var ursprungsbefolkningen i Nordamerika de första som använde tranbär som livsmedel så tidigt som på 1550-talet. Förr brukade sjömän använda sig av tranbär som en källa till C-vitamin för att förhindra skörbjugg. Inom traditionell folkmedicin användes tranbär bland annat vid tandköttsinflammation, njursten och problem i urinvägarna. En klassisk huskur som nog är känd för många är att inta tranbär vid urinvägsinfektion för att få infektionen att läka snabbare. Teorin är att tranbär innehåller ämnet proantocyanidiner, vilket gör att bakterierna som orsakar infektionen inte kan fästa på slemhinnan lika lätt (1).

Brännässla

Brännässlan är en annan fantastisk nyttoväxt och med ett innehåll av över 70 olika näringsämnen är det en riktig “supermat”. Historiskt har brännässlan använts både som ett näringsrikt livsmedel och som läkeväxt. Traditionellt sågs nässlan som en allmänt stärkande växt för att öka energin och orken. Som läkeväxt var den uppskattad som ett vätskedrivande medel, för att underlätta matsmältningen, som blodrenande vid allergier och vid olika typer av infektioner och inflammationer. Liksom tranbär var det även en läkeväxt för urinvägarna (2) (3).

Brännässlan innehåller rikligt med klorofyll som bidrar till transport av näring och syre till kroppens celler. Den har en betydande mängd vitaminer som A, C, K och B-vitaminer, samt mineraler som järn, kalcium, magnesium, kalium, zink, och kisel. Vidare hittar man också samtliga essentiella aminosyror och en mängd andra intressanta ämnen som till exempel lutein, quercetin, acetylkolin, myrsyra, serotonin, zantofyll och polyfenoler.

WellAware Tranbär- och Brännässelextrakt ger dig alltså en riktig näringsboost. Produkten finns att köpa på wellaware.se och om du använder rabattkod ”MIKAELA25” så får du dessutom 25 % rabatt på hela sortimentet.

 

Källor och Referenser:

(1) Cranberry juice– a well-characterized folk-remedy against bacterial urinary tract infection. Wien Med Wochenschr. 2007;157(13-14):325-30. doi: 10.1007/s10354-007-0432-8. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17704981/

(2) Vår Örtabok, Allt om örter – från odling till användning, Författare Lesley Bremness, Bokförlag Rabén Prisma, ISBN 91-518-2782-4

(3) Urtica spp.: Ordinary Plants with Extraordinary Properties. Molecules. 2018 Jul; 23(7): 1664. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6100552/

 

Relaterande inlägg:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close