Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Huskurer vid halsbränna och orolig mage

av | jul 17, 2014 | Blogg, Hälsa, Hälsokost, Huskurer - Husmorstips, Mage - Tarm, Örtmedicin | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Besvär med orolig mage och halsbränna kan var väldigt obehagligt och kan även bidra till dålig andedräkt, irritera halsen och fräta på tänderna. Här följer några huskurer som du kan använda dig av när problem uppstår.

Huskurer vid halsbränna och orolig mage

Orsaker till halsbränna

Halsbränna eller magsaftsreflux som det också kallas, orsakas av att den övre magmunnen inte kan hålla helt tätt utan släpper igenom en del magsaft från magsäcken upp till matstrupen. Ungefär en femtedel av Sveriges befolkning har återkommande besvär och anledningen bakom kan vara många. Det gäller att undvik mat och dryck och andra livsstilsfaktorer som man märker bidrar till problemet. Här följer några huskurer och egenvårdsmedel som du kan ta till när problem uppstår. Vad som fungerar bäst är väldigt individuellt, så man får helt enkelt prova sig fram.

Huskurer vid orolig mage och halsbränna:

 • Ta 1 tsk Molkosan och blanda ner i ett glas vatten och drick cirka 15 minuter innan måltid.
 • Kamomillte har länge använts både för sin avslappnande effekt vid stress och för att neutralisera magsyra och lugna magen.
 • Gurkmeja har en traditionell användning för att främja mag-tarmhälsan. Blanda gurkmeja med vatten och drick. För den som inte gillar smaken finns det gurkmejakapslar.
 • Ingefära har länge använts som ett effektivt hjälpmedel mot halsbränna, för att lugna magen, främja matsmältningen, samt vid illamående och åksjuka. Använd ingefära i maten, avnjut som te, eller blanda helt enkelt torkad ingefära med vatten och drick.
 • Äppelcidervinäger är en traditionell huskur som är flitigt använd vid sura uppstötningar och halsbränna. Tillsätt 1 msk i ett glas vatten och drick cirka 15 minuter innan måltid. Den äppelcidervinäger som du vill använda är ofiltrerad, ouppvärmd, opastöriserad och som innehåller “mamman” som t.ex Bragg äppelcidervinäger.
 • Bikarbonat har förmågan att neutralisera syra, vilket gör att den snabbt kan mildra halsbränna när magsaft läcker upp i halsen. Blanda en tesked bikarbonat i 2,25 dl vatten och drick.
 • Det finns även en hel del naturläkemedel som man kan använda för att förebygga och lindra vid halsbränna och sura uppstötningar. Ett av de mest kända är GastroSan som innehåller en kombination av magnesium, kalcium, kanelolja och eukalyptusolja.

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Tove

  Jag är så glad att jag hittade hit. Jag får väldigt ofta halsbränna och det är verkligen plågsamt. Jag ska prova dina tips 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Trevligt att du hittade hit! Hoppas du hittar något som hjälper dig.

   Svara
 2. Hanna Å

  Bra tips 🙂 Äppelcidervinäger fungerar fantastisk bra för mig.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Underbart! Skönt att du hittat något som hjälper dig.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close