Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

DIY: Ansiktsspray med aloe vera och eteriska oljor

av | jan 2, 2020 | Ansiktsvård, Aromaterapi & Eteriska oljor, Blogg, Naturlig skönhet, Recept Hår- och hudvård | 0 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Här följer hur du gör ansiktsvatten med aloe vera och eteriska oljor som du anpassar efter dina egna behov. Ett ansiktsspray som är fuktgivande, vårdande och riktigt uppfräschade. Dessutom bidrar de eteriska oljorna med välgörande egenskaper för så väl huden som kropp och sinne.

Ansiktsspray med aloe vera och eteriska oljor

Detta behöver du:

Så här gör du:

Fyll flaskan med aloe vera destillat och tillsätt cirka 25 droppar eterisk olja till 100 ml aloe vera. Kom ihåg att skaka om flaskan innan användning. Spraya över ansiktet efter rengöring som ett ansiktsvatten och/eller använd för att fräscha upp och återfukta ansiktet under dagen. Kan även sprayas ovanpå make up.

Aloe vera destillat

I de här produkterna använder jag mig av Holistic aloe vera destillat som innehåller 100 % aloe vera. På grund av destilleringsprocessen behövs inga konserveringsmedel eller andra tillsatser, vilket gör det till en riktigt ren produkt. Den har även en mycket bra hållbarhet, vilket är det utgångsdatumet som står på flaskan oavsett om den har öppnats eller inte. En flaska Holistic aloe vera destillat som innehåller 946 ml kommer därmed räcka till cirka 10 stycken 100 ml flaskor, vilket gör det mycket ekonomiskt i längden. I hudvård är aloe vera fuktgivande och svalkande och innehåller en mängd bioaktiva ämnen som ger näring och vård.

Dosering av eteriska oljor

Den rekommenderade mängden eterisk olja att använda i hud- och kroppsvårdsprodukter varierar mellan 0,5 – 3 % beroende på vilken typ av produkt och eterisk olja, men den generella riktlinjen är 1%, vilket motsvarar cirka 25 droppar till 100 ml bas (i det här fallet aloe vera). Man kan välja att använda enbart en eterisk olja, eller kombinera flera. 

Exempel på olika eteriska oljor att använda:

Eterisk lavendelolja passar alla hudtyper, verkar lugnande och är fantastisk för känslig hud. Antiseptisk, antiinflammatorisk, antibakteriell, balanserande och regenererande (återuppbyggande). Det gör det även till en mycket bra olja vid hudproblem som akne, eksem och inte minst vid irriterad hud och solsveda.

Eterisk lavendelolja för kropp och sinne: Inom aromaterapi är lavendel känd för att öka välbefinnandet och lugnet och kan vara väldigt användbar vid stress, ångest och oro. Det är även den optimala oljan att använda vid sömnproblem.

Eterisk rosmarinolja är en stimulerande olja som innehåller många vårdande ämnen som ger huden lyster och spänst. Den är antiinflammatorisk, antiseptisk, antibakteriell, ökar cirkulationen och balanserar talgproduktionen. Den perfekta oljan för hud som känns grådaskig och livlös. Rosmarin är också fantastisk för hårvård. Så en spray med aloe vera och rosmarin kan även användas på håret efter tvätt för att öka glansen och stimulera hårväxten.

Eterisk rosmarinolja för kropp och sinne: Inom aromaterapi används rosmarinolja för att öka energin, viljekraften, initiativförmågan och för att höja välbefinnandet. Rosmarinolja är som nämnt en stimulerande olja och bör därför användas med försiktighet under graviditet, högt blodtryck och undvikas av personer som lider av epilepsi.

Eterisk citrongräsolja är bakteriedödande, svamphämmande, cirkulationshöjande, stärkande och verkar sammandragande och uppstramande på huden. Passar alla hudtyper, inklusive fet, oren och aknebenägen hud.

Eterisk citrongräsolja för kropp och sinne: Inom aromaterapi är citrongräsolja känd för att ha en lugnande inverkan på centrala nervsystemet, samtidigt som den är mentalt uppiggande och energigivande.

Eterisk tea tree olja är mycket verksam för att motverka svamp, bakterier och inflammation. Den är därför väldigt uppskattad vid fet hud, akne, svamp och för hår- och skalpvård vid mjäll.

Eterisk tea tree olja för kropp och sinne: Inom aromaterapi är tea tree bland annat känd för att minska nervositet, stress, motverka negativa tankar och främja mental styrka. Det är även en riktigt uppskattad meditationsolja.

Eterisk grapefruktolja är antiseptisk, stimulerande och utrensande. Passar särskilt bra till blandhy, fet hy och akne. Uppskattad för att öka lymfcirkulation och ingår ofta i produkter mot celluliter.

Eterisk grapefruktolja för kropp och sinne: Inom aromaterapi används grapefruktolja bland annat för att höja humöret och vid fysisk utmattning.

Eterisk citronolja är antibakteriell, antiseptisk, vitaliserande, renande, stimulerande på blodcirkulationen och hjälper till att driva ut slaggprodukter. Vad man bör tänka på är att citronolja är något fototoxisk. Det innebär att man ska undvika starkt solljus på den delen av kroppen som man använt oljan på i cirka 12 timmar efter applicering, eftersom det kan irritera huden om man är känslig.

Eterisk citronolja för kropp och sinne: Inom aromaterapi ser man citronolja som en upplyftande olja som är uppskattad för att förbättra koncentrationen och produktiviteten vid studier och arbete. Det är även den idealiska doften för att rena luften.

 

Exempel på kombinationer av eteriska oljor:

Uppstramande och regenererande

  • 13 droppar eterisk grapefruktolja
  • 7 droppar eterisk rosmarinolja
  • 5 droppar eterisk citronolja

För fet hud och akne

  • 15 droppar tea tree olja
  • 10 droppar citronolja

Lugnande och stärkande

  • 15 droppar Lavendelolja
  • 10 droppar citrongräs

 

Aloe vera destillat kan du köpa här

Eteriska oljor kan du köpa här

 

Relaterade inlägg:

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close