Huskurer för att lindra solsveda

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring on 18 juni, 2016 · 0 comments

in Ansiktsvård, Blogg, Hudproblem, Huskurer - Husmorstips, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Sommaren är här och den efterlängtade solen värmer härligt. Det gäller dock att skydda sin hud och använda ett bra solskydd för att inte bränna sig. Skulle olyckan trots allt vara framme så följer här några effektiva huskurer för att lindra den värsta solsvedan.

Huskurer för att lindra solsveda

Vatten för att lugna solsvedan

Skölj först och främst din solsvedda hud i svalt vatten (inte iskallt) i minst 5 minuter, helst längre. Det hjälper hettan att lugna sig. Det är även viktigt att återfukta kroppen inifrån genom att dricka mycket vatten. Efter att det är gjort behöver huden massor med fukt och näring så att den kan återhämta sig och läka snabbare.

Vårdande mask med honung och gurkmeja

Har du bränt dig i ansiktet och/eller dekolletaget är en mask med honung och gurkmeja helt fantastiskt. självklart kan den även användas på andra delar av kroppen. Använd masken efter att du har duschat i svalt vatten och före du smörjer in dig. Blanda 1 msk gurkmeja med 1 msk honung och applicera på ansikte och dekolletage och låt sitta i ca 20 minuter. Skölj därefter av masken med svalt vatten, följt av att du återfuktar huden.

Aloe Vera för att lindra solbränna

Aloe vera verkar svalkande, närande och fuktgivande. Det är en växt som har en lång traditionell bakgrund som läkeväxt som inte bör underskattas. Smörj in huden med aloe vera gel, följt av en olja eller kräm direkt efter för att mjuka upp gelen som annars torkar snabbt, vilket får huden att kännas stram. Här hittar du återförsäljare av aloe vera.

Eterisk lavendelolja för snabbare hudläkning

Inom aromaterapi är eterisk lavendelolja högt uppskattad och kommer med många användningsområden. Det är definitivt en eterisk olja som hör hemma i varje husapotek. När det kommer till brännskador är lavendelolja oumbärlig. Bränner du dig t.ex. på spisen så kan du droppa ren lavendelolja på det brända området för snabbare läkning. Vid solsveda så kan du blanda 10 droppar eterisk lavendelolja med 1/2 dl kokosolja och smörja in kroppen och ansiktet. Helt fantastisk för att läka brännskadad hud och motverka att den börjar flagna. Här hittar du återförsäljare av eterisk lavendelolja.

Ekologisk After sun

Annemarie Börlind after sun är ett exempel på en härlig produkt att använda efter en dag i solen. Gelen bidrar till att kyla och lugna de mest utsatta områdena och hjälper huden att återställa sig snabbare. Produkten innehåller Pro vitamin B5, allantoin och aloe vera. Här hittar du återförsäljare av Annemarie Börlinds After Sun Gel.

Glöm inte solskyddet nästa gång!

Många gillar att ha en djup solbränna för att känna sig attraktiva. Men priset man får betala senare i livet är solskadad hud. När du bränner dig i solen skadas bindväven, vilket bidrar till att huden blir rynkig och oelastisk och man åldras i förtid. Även risken för hudcancer ökar drastiskt. Det gäller därför att njuta av solen med måtta tillsammans med en bra naturlig solskyddsprodukt.

Relaterade inlägg

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: