Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Därför är torrborstning så bra

av | dec 26, 2015 | Blogg, Ekologiskt, Huden, Kroppsvård, Lymfsystemet, Naturlig skönhet | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Att torrborsta kroppen regelbundet ger en lång rad fördelar. Huden är vårt största organ och ett viktigt utrensningsorgan som ofta benämns som vår “tredje njure”. Genom torrborstning stödjer du lymfsystemet så att slaggprodukter lättare kan avlägsnas ur kroppen. Det bidrar även till att stimulera huden, eliminera döda hudceller som gör huden mer mottaglig för näring, så den kan bli friskare, slätare och fastare.

Därför är torrborstning så bra

Därför vill du torrborsta

Genom torrborstning sätter du fart på blodcirkulationen, stimulerar utrensningen genom lymfsystemet så att slaggprodukter lättare kan lämna kroppen. Vi utsöndrar cirka 1/2 kilo restprodukter genom huden varje dygn. Dessutom avlägsnar torrborstning döda hudceller där sura avfallsprodukter från svett fastnar. Det hjälper även tillväxten av nya hudceller, vilket främjar både hudens funktion och utseende. När du torrborstar regelbundet bidrar det till att huden blir fastare, slätare och friskare. Det hjälper även till så att fukt och näring som du tillför huden lättare kan absorberas. Torrborstning kan också vara ett hjälpmedel för att reducera celluliter.

Tecken på problem med lymfsystemet

Tecken som kan indikera att lymfsystemet inte fungerar optimalt kan till exempel vara dålig blodcirkulation, att man lätt blir sjuk, smärtor i leder, spänningar i muskler, svullna lymfkörtlar, celluliter, huvudvärk, sömnproblem, ofta ont i halsen eller problem med behållarna. Mer om hur du stödjer lymfsystemet kan du läsa här.

Så här gör du torrborstning

När du torrborstar huden så är val av borste väldigt viktigt. Borsten ska varken vara för mjuk eller för hård och du ska alltid välja en borste med naturfiber. Själva borstningen tar inte mer än cirka 5 minuter och kan med fördel utföras varje dag. I början kan borsten kännas hård mot huden, men huden vänjer sig snabbt.

Torrborstningen ska du helst göra på morgonen eftersom den är energigivande. Du gör den på torr hud innan dusch och alla borstdrag ska gå i riktning mot hjärtat. Massera med borsten i cirkelrörelser med 4-10 upprepningar på samma ställe.

 • Börja med fötternas undersida och ovansida.
 • Fortsätt upp på anklarna, vaderna och upp och runt hela benet.
 • Efter benen fortsätter du med händerna och därefter armarnas ovan- och undersida och hela vägen upp till armhålorna.
 • Gå vidare till ryggen och därefter mage och bröstkorgen där du borstar medsols.
 • Avsluta med en dusch följt av att du smörjer in dig med en naturlig återfuktande produkt.
 • Upprepa torrborstningen varje morgon.

Ta det försiktigt på områden där huden är extra känslig och undvik att borsta på åderbråck. Ansiktets känsliga hud torrborstar du inte, men exfoliera regelbundet. Det finns speciella naturborstar för ansiktet.

Torrborstar med naturfibrer

När du väljer en torrborste så ska du som sagt välja en som är gjort av naturfibrer. Anaé massageborste är ekologiskt certifierad, tillverkad av naturfibrer och idealisk för torrborstning. Den är lagom hård för att du ska få igång blodcirkulationen ordentligt. En del kan uppleva att den känns hård i början, men efter ett par gånger så kommer du inte känna så. Borsten finns både utan skaft och med skaft beroende på vad du föredrar. Jag vill tillägga att skaftet är avtagbart på Anaés borste med skaft. Jag har själv använt just den borsten nu i flera år och är supernöjd. 

För ansiktet använder du en ansiktsborste som är mjukare än den du använder på kroppen. Du använder inte ansiktsborsten på torr hud utan fuktar ansiktet och borsten med ljummet vatten. Massera in en liten klick ansiktsrengöring i ansiktet och massera med borsten i lätta, mjuka cirkelrörelser. Skölj sedan av ansiktet och fortsätt med din vanlig hudvårdsrutin. Var noga med att skölja och rengöra borsten efteråt och låt den hänga neråt för att torka.

 

Återförsäljare Anaé borste utan skaft hittar du här

 

Återförsäljare av Anaé borste med skaft hittar du här

 

Återförsäljare av Anaé ansiktsborste hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Karin

  Torrborstning är helt fantastisk! Huden blir så fin och sen känns hela kroppen lättare. Kan starkt rekommendera torrborstning.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Visst är torrborstning helt underbart och så lätt att få in som en daglig rutin.

   Svara
 2. Anna J

  Gjorde torrborstning regelbundet innan, men kom ifrån det. Ska börja med det igen för att jag håller med om att det är helt fantastiskt! Tack för påminnelsen. 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close