Därför är torrborstning så bra

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 26 december, 2015 · 4 comments

in Blogg, Ekologiskt, Huden, Kroppsvård, Lymfsystemet, Naturlig skönhet

Att regelbundet torrborsta kroppen ger en lång rad fördelar, både när det gäller hudens funktion och utseende. Huden är vårt största organ och ett viktigt utrensningsorgan som ofta benämns som vår “tredje njure”. Genom torrborstning stödjer du lymfsystemet så att slaggprodukter lättare kan avlägsnas ur kroppen. Det bidrar även till att eliminera döda hudceller som gör huden mer mottaglig för näring, så den kan bli friskare, slätare och fastare.

Därför är torrborstning så bra

Därför vill du torrborsta

Genom torrborstning sätter du fart på blodcirkulationen, stimulerar utrensningen genom lymfsystemet så att slaggprodukter lättare kan lämna kroppen. Vi utsöndrar ca 1/2 kilo restprodukter genom huden varje dygn. Dessutom avlägsnar torrborstning döda hudceller där sura avfallsprodukter från svett fastnar. Det hjälper även tillväxten av nya hudceller, vilket främjar både hudens funktion och utseende. När du torrborstar regelbundet bidrar det till att huden blir fastare, slätare och friskare. Det hjälper även till med att fukt och näring som du tillför huden lättare kan absorberas. Torrborstning kan också vara ett hjälpmedel för att reducera celluliter.

Tecken på problem med lymfsystemet

Tecken som kan indikera att ditt lymfsystem inte fungerar optimalt kan t.ex. vara dålig blodcirkulation, lätt för att bli sjuk, smärtor i leder, spänningar i muskler, svullna lymfkörtlar, celluliter, huvudvärk, sömnproblem, ofta ont i halsen eller problem med bihållorna.

Så här gör du torrborstning

När du torrborstar huden så är val av borste väldigt viktigt. Borsten ska varken vara för mjuk eller för hård och du ska alltid välja en borste med naturfiber. Själva borstningen tar inte mer än ca 5 minuter och kan med fördel utföras varje dag. I början kan borsten kännas hård mot huden, men huden vänjer sig efter ett tag.

Torrborstningen ska du helst göra på morgonen eftersom den är energigivande. Du gör den på torr hud innan dusch och alla borstdrag ska gå i riktning mot hjärtat. Massera med borsten i cirkelrörelser med 4-10 upprepningar på samma ställe.

  • Börja med fötternas undersida och ovansida.
  • Fortsätt upp på anklarna, vaderna och upp och runt hela benet.
  • Efter benen fortsätter du med händerna och därefter armarnas ovan- och undersida och hela vägen upp till armhålorna.
  • Gå vidare till ryggen och därefter mage och bröstkorgen där du borstar medsols.
  • Avsluta med en dusch följt av att du smörjer in dig med en naturlig återfuktande produkt.
  • Upprepa torrborstningen varje morgon.

Ta det försiktigt på områden där huden är extra känslig och undvik att borsta på åderbråck och ytliga blodkärl. Ansiktets känsliga hud torrborstar du inte, men exfoliera regelbundet. Det finns speciella naturborstar för ansiktet.

Torrborstar med naturfibrer

När du väljer en torrborste så ska du som sagt välja en som är gjort av naturfibrer. Anaé massageborste är ekologiskt certifierad, tillverkad av naturfibrer och idealisk för torrborstning. Den är lagom hård för att du ska få igång blodcirkulationen ordentligt. Finns både med skaft och utan skaft beroende på vad du föredrar.

För ansiktet använder du en ansiktsborste som är mjukare än den du använder på kroppen. Du använder inte ansiktsborsten på torr hud utan fuktar ansiktet och borsten med ljummet vatten. Massera in en liten klick ansiktsrengöring i ansiktet och masserar med borsten i lätta, mjuka cirkelrörelser. Skölj sedan av ansiktet med ljummet vatten och fortsätt med din vanlig hudvårdsrutin. Var noga med att skölja och rengöra borsten efteråt och låt den hänga neråt för att torka.

Återförsäljare av borstar med naturfiber hittar du här

Återförsäljare av ansiktsborste med naturfiber hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Karin april 27, 2018 kl. 09:18

Torrborstning är helt fantastisk! Huden blir så fin och sen känns hela kroppen lättare. Kan starkt rekommendera torrborstning.

Svara

2 Mikaela Bjerring april 27, 2018 kl. 09:22

Visst är torrborstning helt underbart och så lätt att få in som en daglig rutin.

Svara

3 Anna J april 29, 2018 kl. 09:33

Gjorde torrborstning regelbundet innan, men kom ifrån det. Ska börja med det igen för att jag håller med om att det är helt fantastiskt! Tack för påminnelsen. 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring april 29, 2018 kl. 11:10

Visst är det fantastiskt! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: