Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Att välja rätt hudvårdsprodukter

av | dec 20, 2014 | Ansiktsvård, Blogg, Ekologiskt, Kroppsvård, Naturlig skönhet | 3 Kommentarer

– I samarbete med Ljung hudvård – Sidan innehåller reklam genom länkar till Ljung hudvård – 

Hudvård ska vara återuppbyggande, vårdande och tillgodose hudens behov av fukt och näring. Det är även viktigt att vi väljer vår hudvård med omsorg, då mycket vi smörjer in på vår kropp tas upp och transporteras vidare in i vårt system. Hudvård ska med andra ord göra gott för både huden och hälsan.

Att välja rätt hudvårdsprodukter

Att välja rätt hudvårdsprodukter

Bra hudvård ska innehålla verksamma ämnen och naturliga råvaror som t.ex örter, vitaminer, mineraler, växtextrakt, eteriska oljor och essentiella fettsyror. Ingredienser som stärker, reparerar och stimulerar hudens funktion och balans, utan att på något sätt vara skadligt för hälsan. Ämnen som man bör se upp för i hudvård är till exempel SLS, parabener, mineraloljor, petrokemikalier, artificiella parfymämnen, kemiska färgämnen, kemiska konserveringsmedel och genmanipulerade ingredienser.

Idag finns det en hel del riktigt bra naturliga hudvårdsmärken på marknaden där tillverkarna med hela sin själ brinner för filosofin om att hudvård ska vara ren, naturlig, ekologisk och ge bra med näring. Det är även dom som vi bör vända oss till för att hitta bra hudvård. Ljung hudvård tillhör definitivt den skaran och här följer en beskrivning av några av deras mest populära produkter.

Ansiktsvatten Vildros

Ansiktsvatten Vildros från Ljung är ett ekologiskt rosenvatten som är känt för att vara stärkande, svalkande, ha en porsammandragande effekt, samt göra huden stabil och lugn. Produkten har en härlig fräsch doft av ros. Spraya en mist över ansiktet på väl rengjord hud.

Ansiktsvatten fyller ett viktigt steg i hudvård. Dels återställs pH-balansen i huden efter rengöringen. Ansiktsvattnen hjälper också till att ta bort kalkrester på huden som ofta finns kvar när man har tvättat sig med vanligt kranvatten. Det förbereder även huden för nästa steg i hudvården, så att fukt och näringsämnen kan tränga djupare ner i hudlagren.

Ansiktsserum Svartvinbär

Ljung Ansiktsserum Svartvinbär är ett C-vitaminserum som ger intensiv näring. Innehåller svartvinbärsfröolja, morotsextrakt och ljungextrakt. C-vitamin är en viktig vitamin för huden, eftersom den hjälper till att stärka kollagenstrukturen och upprätthålla en hälsosam dermis (hudens nedre lager), vilket leder till förbättrat utseende av huden.

Ansiktscreme Vitamin

Ljung Ansiktscreme Vitamin är en riktigt bra fuktbevarande dagkräm som liksom serumet innehåller C-vitamin, ljungextrakt och morotsolja med naturligt karotin (Pro vitamin A) tillsammans med ekologisk gurkörtolja (GLA). Krämen går lätt in i huden och återfuktar mycket bra.

 

Hela Ljungs produktsortiment hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

3 Kommentarer

  1. Frida V

    Jag började använda endast naturliga hudvårdsprodukter för några år sedan då jag läste någon vetenskaplig artikel om hur mycket syntetiska ämnen som faktiskt tillåts att finnas i våra hudvårdsprodukter. Jag ammade då, så jag bytte ut allting direkt. Jag upplevde en stor skillnad på min hud. Dels så blev jag fri från dermatit som jag hade runt munnen och hakan och sen blev min hud generellt bättre. Innan var min hud mycket torr men med feta partier och kändes överkänslig. Efter ett tag med att använda de naturlig produkterna började min hud bli jättefin och har aldrig varit bättre!

    Svara
  2. Maja

    Det där C-vitaminserumet låter ju väldigt bra!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close