Att välja rätt hudvårdsprodukter

- I samarbete med Ljung hudvård -

by Mikaela Bjerring on 20 december, 2014 · 3 comments

in Ansiktsvård, Blogg, Ekologiskt, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Hudvård ska vara återuppbyggande, vårdande och tillgodo se hudens behov av fukt och näring. Det är även viktigt att vi väljer vår hudvård med omsorg, då mycket vi smörjer in på vår kropp tas upp av huden och transporteras vidare in i vårt system. Hudvård ska med andra ord göra gott för både huden och hälsan.

Att välja rätt hudvårdsprodukter

Att välja rätt hudvårdsprodukter

Bra hudvård ska innehålla verksamma ämnen och naturliga råvaror som t.ex örter, vitaminer, mineraler, växtextrakt, eteriska oljor och essentiella fettsyror som stärker, reparerar och som stimulerar hudens funktion och balans, utan att på något sätt vara skadligt för hälsan. Ämnen som man bör se upp för i hudvård är t.ex SLS, parabener, mineraloljor, petrokemikalier, artificiella parfymämnen, kemiska färgämnen, kemiska konserveringsmedel och genmanipulerade ingredienser.

Idag finns det en hel del riktigt bra naturliga hudvårdsmärken på marknaden där tillverkarna bakom produkterna med hela sin själ brinner för filosofin om att hudvård ska vara ren, naturlig, ekologisk och ge bra med näring. Det är även dom som vi bör vända oss till för att hitta bra produkter. Ljung tillhör definitivt den skaran. Här följer en beskrivning av några produkter som jag själv provat och som jag starkt kan rekommendera.

Ansiktsvatten Vildros

Ansiktsvatten Vildros från Ljung är ett ekologiskt rosenvatten som är känt för att vara stärkande, svalkande, ha en porsammandragande effekt, samt göra huden stabil och lugn. Produkten har en härlig fräsch doft av ros. Spraya en mist över ansiktet på väl rengjord hud.

Ansiktsvatten fyller en del viktiga funktioner och är ett viktigt steg i hudvård. Dels återställes pH- balansen i huden efter rengöringen. Ansiktsvattnen hjälper också till att ta bort en del kalkrester på huden som ofta finns kvar när man har tvättat sig med vanligt kranvatten. Det förbereder även huden för nästa steg i hudvården, så att fukt och näringsämnen kan tränga djupare ner i hudlagren.

Ansiktsserum Svartvinbär

Ljung Ansiktsserum Svartvinbär är ett C-vitaminserum som ger intensiv näring. Innehåller svartvinbärsfröolja, morotsextrakt och ljungextrakt. Man känner verkligen att serumet innehåller en stor mängd aktiva ämnen som ger näring på djupet. Det är en underbar produkt som jag blev djupt imponerad av. C-vitamin är en viktig vitamin för huden, eftersom den hjälper till att stärka kollagenstrukturen och upprätthålla en hälsosam dermis (hudens nedre lager), vilket leder till förbättrat utseende av huden.

Ansiktscreme Vitamin

Ljung Ansiktscreme Vitamin är en riktigt bra fuktbevarande dagkräm som liksom serumet innehåller C-vitamin, ljungextrakt och morotsolja med naturligt karotin (Pro vitamin A) tillsammans med ekologisk gurkörtolja (GLA). Krämen går lätt in i huden och återfuktar mycket bra utan att få huden att kännas fet.

Hela Ljungs produktsortiment hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Frida V december 20, 2014 kl. 16:24

Jag började använda endast naturliga hudvårdsprodukter för några år sedan då jag läste någon vetenskaplig artikel om hur mycket syntetiska ämnen som faktiskt tillåts att finnas i våra hudvårdsprodukter. Jag ammade då, så jag bytte ut allting direkt. Jag upplevde en stor skillnad på min hud. Dels så blev jag fri från dermatit som jag hade runt munnen och hakan och sen blev min hud generellt bättre. Innan var min hud mycket torr men med feta partier och kändes överkänslig. Efter ett tag med att använda de naturlig produkterna började min hud bli jättefin och har aldrig varit bättre!

Svara

2 Maja december 20, 2014 kl. 16:27

Det där C-vitaminserumet låter ju väldigt bra!

Svara

3 Mikaela Bjerring december 22, 2014 kl. 11:02

Ja, det är verkligen helt underbart.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: