Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Tips för en lyckad detox!

av | aug 26, 2014 | Blogg, Detox-kost, Hälsa, Kost, Psykisk hälsa, Viktkontroll | 0 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Genom att regelbundet göra en detox stödjer du kroppens reningssystem, immunsystem, mage- tarmfunktion och näringsupptag. Det ger din kropp de bästa förutsättningarna för att fungera optimalt. Här följer några tips om hur du får det mesta ut av din detox.

Tips för en lyckad detox!

Bestäm dig för vilken typ av detox du ska göra

Gemensamt för alla typer av detox är att du äter en kost som stödjer kroppens avgiftningssystem. Du kan göra en helfasta, halvfasta, en monodiet, eller någon annan typ av kostuppläggning speciellt anpassad för detox. Hitta ett detoxprogram som du vill följa och bestäm dig för hur länge din detox ska pågå. Man brukar även komplettera med detoxprodukter som innehåller en kombination utav olika örter, alger och näringsämnen. Du kan också inkludera utrensande bad, bastu och torrborstning under din kur. Hur du gör torrborstning kan du läsa här.

Gör tid för din detox

Se till att du rensar ut ditt schema inför detoxen så att du har så lite som möjligt inbokat. Det ska vara en tid för dig att minska ner på stress, måsten och andra åtaganden. Se till att du har så mycket egentid som möjligt så du kan fokusera på dig själv. De första dagarna kan även eventuella symtom som trötthet, illamående, irritation, huvudvärk och humörsvängningar uppstå. Då är det bra om du kan ta det lugnt.

Skriv ner vad du vill uppnå med din detox

Skriv ner vad du vill uppnå med din detox och vilka hälsofördelar som du kan förvänta dig. Om du kan se den stora bilden och vilken belöning som väntar, så kommer det kännas lättare att slutföra kuren utan att bli frestad att ge upp. Skulle du längs vägen uppleva att det känns jobbigt och motivationen sviktar så kan du påminna dig om varför du gör det. Hälsofördelar som kan upplevas är ökad energi, bättre sömn och att du känner dig piggare och gladare. Bättre fungerande mage och tarm, allmänt fräschare och finare hud är andra fördelar som kan upplevas. Du kommer även gå ner i vikt, vilket många ser som något positivt.

Ändra dina vanor redan innan din detox

Börja tänka på dina kost- och livsstilsvanor redan innan din detox. Det är våra vardagsvanor som lägger grund för vår hälsa, så tänk långsiktigt. Veckan innan din detox så kan du vara extra noggrann. Ät bättre och mindre och en kost där du inkluderar mycket frukt och grönt. På så sätt förbereder du din kropp och även din mentala inställning. Du kommer säkerligen även uppleva att själva detoxen kommer att gå så mycket lättare och smidigare.

En detox är lika mycket mentalt som fysiskt

Det vi inte får glömma är att vi inte bara är kropp, utan att vi är kropp, själ och hjärna. Det betyder att om man verkligen ska må optimalt så kan man inte bara fokusera på det fysiska, utan man måste lägga lika stor vikt på det mentala. Vi måste vårda vår miljö både inom oss och runt omkring oss. Se efter vår relation till oss själva, likaväl som våra relationer till andra. Precis som man rensar kroppen på toxiner under en detox så måste vi rensa ut giftiga känslor och tankar. Känna efter vad vi mår bra av och vad som inte gynnar vårt välbefinnande. Vår fysiska hälsa och vår mentala hälsa går hand i hand.

Få tillräckligt med sömn och vila

Tillåt dig själv tillräckligt med sömn och vila och ta dig tid att verkligen koppla av. Se till att du får mycket frisk luft och njut av att vara ute i naturen. Släpp allt som stressar dig och alla negativa tankar. Ta avslappnande bad, utrensade bastukurer, gör torrborstning eller varför inte en avslappnande massage. Detta är en tid för dig att ta lite extra hand om dig själv.

Glöm inte att motionera

Att vara aktiv och röra på sig under en detox hjälper till att hålla i gång alla kroppens system. Ta långa promenader, cykla, jogga eller någon annan motionsform som du föredrar. Detta är dock ingen tid för dig att utmana dig själv fysiskt. Känn efter vad du upplever att du klarar av.

Bryt din detox försiktigt

När tiden har kommit för dig att bryta din detox så gör det försiktigt. Speciellt om du gjort en helfasta. Börja med små måltider med lättsmält mat och öka därefter successivt ditt matintag. Ta även vara på dina förbättrade vanor och ta med dig dom i din vardag efter det att din detoxkur är över.

Exempel på detoxprodukter:

 

Fler detoxprodukter hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close