Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Djävulsklo vid ledvärk som artrit och gikt

av | sep 12, 2011 | Blogg, Hälsa, Inflammation, Muskler – Skelett – Leder, Örtmedicin, Sjukdomar - Symtom | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Djävulsklo även kallad Harpago är en medicinalväxt som använts inom traditionell medicin under århundraden vid främst smärta och värk i leder. Moderna studier stödjer dessa egenskaper av djävulsklo som idag finns att köpa som ett naturläkemedel att använda vid ledvärk, ledförslitning och gikt.

Djävulsklo vid ledvärk som artrit och gikt

Om djävulsklo

Namnet Djävulsklo har örten fått från dess kloliknande frukt. Det latinska namnet är Harpagophytum procumbens och örten går därför även under namnet Harpago. Djävulsklo kommer från Afrika där den bland annat växer i Namibia, Botswana och Sydafrika. Traditionellt har örten använts i århundraden vid åkommor som gikt, mensvärk, magsår, artrit, artros, muskelvärk och reumatism. Moderna kliniska studier visar att djävulsklo är antiinflammatorisk och lindrar vid olika typer av ledproblem, ledvärk, ledförslitning och förändringar i benvävnad (1). Studier som gjort med djävulsklo vid ledsjukdom visar bland annat att den antiinflammatoriska egenskapen hos örten hämmar enzymet COX-2 med 31% vilket ger den antiinflammatoriska effekten (2). I experiment i provrör med broskceller ökade dessa med 38 % och kroppens tillverkning av hyaluronsyra ökade med 41%. Örten har även vätskedrivande egenskaper och stödjer matsmältningen (3), (4).

Naturläkemedel med djävulsklo

Idag finns (Harpago) att köpa som ett naturläkemedel under namnet Helaflex. Det säljs som ett traditionellt växtbaserat naturläkemedel för lindring av ledförslitning samt smärta och stelhet i leder.

 

Återförsäljare för Helaflex hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Eklund, Å. 2004. Harpagophytum procumbens – Djävulsklo. Uppsala Universitet, Institutionen för läkemedelskemi. http://www.fkog.uu.se/course/essays/harpagophytum_procumbens.pdf

(2) Schender UM. Arthrose-Therapie: Verträglich geht es auch. Studie mit Teufelskrallenextrakt. Der kassenartz 2001;29/30:36-39.

(3) Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag, ISBN: 91-534-2085-3 

(4) Egenskaper av örten Harpago (Djävulsklo): Vår örtabok, Rabén prisma  ,ISBN 91-518-2782-4

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Nina

  Djävulsklo hjälpte min mamma att bli av med sin ledvärk! Hon fick sitt liv tillbaka! När ledvärken var som värst drabbades hon även av depression. Så nu när hon inte längre har konstant smärta har hon fått sin livsgnista tillbaka!

  Uppskattar din blogg och läser den ofta!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Så härligt att höra att din mamma fick sitt liv tillbaka! Djävulsklo ska vara väldigt effektivt vid ledsmärtor!

   Svara
 2. Jean-Louis Barréra

  Hur använder man djävulsrotklo?
  Tacksam för tips.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Djävulsklo finns i naturläkemedlet Helaflex som jag nämnt ovan. Örten Djävulsklo används för lindring av smärta och värk i lederna och vid lättare ledförslitning. Man intar 1 tablett morgon och kväll i samband med måltid.

   Svara
 3. Natasja

  Hej! Jag undrar om det är att föredra att köpa tablettera, eller om man ska göra något själv med själva djävulsklo-roten som ju går att köpa i lösvikt? Vilket är mest effektivt? Vet inte hur man gör med lösvikten heller, om man gör något avkok eller salva eller dyl., finns inte jättemycket att hitta på nätet heller så allt i slutänden hamnar på Helaflex iaf 😀 Vad tror du?

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Jag har tyvärr inga rekommendationer att komma med när det gäller att själv göra avkok på djävulsklo. I produkten Helaflex är den dagliga dosen uträknad, så jag skulle säga att det är enklare att inta och säkrare än att experimentera själv med lösvikt. 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close