Djävulsklo vid ledvärk som artrit och gikt

by Mikaela Bjerring on 12 september, 2011 · 4 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

in Blogg, Forskning, Hälsa, Inflammation, Muskler – Skelett – Leder, Örtmedicin, Sjukdomar - Symtom

Djävulsklo även kallad Harpago är en medicinalväxt som använts inom traditionell medicin i århundraden vid främst smärta och värk i leder. Moderna studier stödjer dessa egenskaper av djävulsklo som idag finns att köpa som ett naturläkemedel att använda vid ledvärk och ledförslitning.

Djävulsklo vid ledvärk

Om djävulsklo

Namnet Djävulsklo har örten fått från dess kloliknande frukt. Det latinska namnet är Harpagophytum procumbens och örten går därför även under namnet Harpago. Djävulsklo kommer från Afrika där den bland annat växer i Namibia, Botswana och Sydafrika. Traditionellt har örten använts i århundraden vid åkommor som gikt, mensvärk, magsår, artrit, artros, muskelvärk och reumatism. Moderna kliniska studier visar att djävulsklo är antiinflammatorisk och lindrar vid olika typer av ledproblem, ledvärk, ledförslitning och förändringar i benvävnad (1). Studier som gjort med djävulsklo vid ledsjukdom visar bland annat att den antiinflammatoriska egenskapen hos örten hämmar enzymet COX-2 med 31% vilket ger en antiinflammatorisk effekt (2). I experiment i provrör med broskceller ökade dessa med 38 % och kroppens tillverkning av hyaluronsyra ökade med 41%. Örten har även vätskedrivande egenskaper och stödjer matsmältningen (3), (4).

Naturläkemedel med djävulsklo

Idag finns (Harpago) att köpa som ett naturläkemedel under namnet Helaflex som är godkänt av läkemedelsverket. Det säljs som ett traditionellt växtbaserat naturläkemedel för lindring av ledförslitning samt smärta och stelhet i leder.

Återförsäljare för Helaflex hittar du här

Relaterade inlägg:

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Eklund, Å. 2004. Harpagophytum procumbens - Djävulsklo. Uppsala Universitet, Institutionen för läkemedelskemi. http://www.fkog.uu.se/course/essays/harpagophytum_procumbens.pdf

(2)*Schender UM. Arthrose-Therapie: Verträglich geht es auch. Studie mit Teufelskrallenextrakt. Der kassenartz 2001;29/30:36-39.

(3) Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag, ISBN: 91-534-2085-3

(4) Egenskaper av örten Harpago (Djävulsklo): Vår örtabok, Rabén prisma ,ISBN 91-518-2782-4

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Nina februari 2, 2012 kl. 14:20

Djävulsklo hjälpte min mamma att bli av med sin ledvärk! Hon fick sitt liv tillbaka! När ledvärken var som värst drabbades hon även av depression. Så nu när hon inte längre har konstant smärta har hon fått sin livsgnista tillbaka!

Uppskattar din blogg och läser den ofta!

Svara

2 Mikaela Bjerring februari 2, 2012 kl. 14:23

Så härligt att höra att din mamma fick sitt liv tillbaka! Djävulsklo ska vara väldigt effektivt vid ledsmärtor!

Svara

3 Jean-Louis Barréra december 8, 2016 kl. 19:19

Hur använder man djävulsrotklo?
Tacksam för tips.

Svara

4 Mikaela Bjerring februari 23, 2017 kl. 11:08

Djävulsklo finns i naturläkemedlet Helaflex som jag nämnt ovan. Örten Djävulsklo används för lindring av smärta och värk i lederna och vid lättare ledförslitning. Man intar 1 tablett morgon och kväll i samband med måltid.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: