Eksem

by Mikaela Bjerring · 0 comments

Eksem är en icke smittsam hudsjukdom som orsakas av nedsatt barriärfunktion och inflammation i överhuden. Eksem är en så kallad dermatit, och begreppet eksem används om flertalet hudutslag som karaktäriseras av rödhet, uppsvullnad, klåda och torrhet, och eventuell skorpbildning, blåsbildning, fjällning, bristningar och blödningar. Läkta sår kan ibland få en avvikande färg, men ärrbildning är sällsynt.

Näringsämnen som bevisats bra vid eksem:

(Dom näringsämnen som är markerade har starkast verkan)

Omega- 3 – En särskild typ av fettsyror som finns i omega-3, dokosahexaensyra (DHA), har visat sig förbättra eksem med 23 procent efter bara åtta veckors tillskott. Omega-3 fettsyror kan göra detta eftersom de har mycket potenta antiinflammatoriska egenskaper.

Här hittar du kosttillskott av: Omega 3 – Kosttillskott

Klicka här för att gå till shop för Hälsokost – Kosttillskott

Källor: Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5         Peter Wilhelmsson, Lev ung längre, ICA bokförlag, ISBN: 91-534-2085-3
http://sv.wikipedia.org/wiki/Eksem

Eksem

Eksem

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa