Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Imponerande solprodukter från Mádara

av | jul 22, 2019 | Hälsa, Kroppsvård & skönhet | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Dessa ekologiska solprodukter från Mádara är minst sagt imponerande. Känns riktigt lyxiga på huden och innehåller generöst med aktiva ingredienser som motverkar förtidigt hudåldrande och pigmentförändringar.

solprodukter från Mádara

Om Mádara

Det ekologiska hudvårdsmärket Mádara bjuder på många spännande produkter för ansikte, kropp och hår. Inte minst riktigt härliga solprodukter. Här fokuserar man lika mycket på ett bra och naturligt solskydd som att ge huden vård för att motverka förtidigt åldrande.

Bland de aktiva ingredienserna kan man bland annat hitta stamceller från dragon, hyaluronsyra, hallonkärnolja och antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler. Produkterna är tillverkade av naturliga råvaror med ingredienser som stöds av vetenskaplig forskning. De kommer i miljövänliga och återvinningsbara förpackningar och samtliga produkter är certifierade av ECOCERT. Här följer om två produkter som jag själv använder – Solkrämen Plant Stem Cell Antioxidant Sunscreen SPF 30 och Brun utan sol-produkten Fake it.

Plant Stem Cell Antioxidant Sunscreen SPF 30

Plant Stem Cell Antioxidant Sunscreen SPF 30

Plant Stem Cell Antioxidant Sunscreen SPF 30 från Mádara är en naturlig och ekocertifierad solkräm som skyddar mot UVA/UVB-strålar. Den har en silkeslen konsistens som går lätt in i huden och ger en fin lyster. Ett annat stort plus för mig är att den har en väldigt mild doft. Solkrämen gör dessutom mer än att bara skydda mot solens skadliga strålar. Med stamceller från nordisk dragon, hallonkärnolja och kraftfulla antioxidanter verkar den återuppbyggande. Produkten känns lyxig och känns väldigt behaglig på huden.

Användning:

Applicera krämen på huden innan solexponering för att skydda mot UVA/UVB-strålar. Efter bad rekommenderas det att man smörjer in sig igen. Det är även bra att återapplicera någon gång under dagen. Kan användas på både kropp och ansikte.

Madara Fake it - brun utan sol

Fake It Natural Look Self-Tan Milk

Fake It Natural Look Self-Tan Milk från Mádara är en naturlig brun utan sol. Den ger en riktigt fin och naturlig solbrun färg som utvecklas successivt på huden under 4-6 timmar efter applicering. Krämen är lätt att använda, ger ett jämnt resultat och avtar sedan gradvis utan att lämna huden fläckig. För mig håller färgen i ungefär 5 dagar. Produkten är dessutom berikad med jojobaolja och fuktgivande hyaluronsyra.

Användning:

 • Börja med att exfoliera huden med en skrubbvante, eller någon typ av peeling. Jag kan till exempel rekommendera Birch Body Scrub från Weleda och ansiktsskrubb Aktivt Kol från Dr. Organic. Man kan även göra sin egen saltskrubb eller kaffeskrubb om man vill hålla det ekonomiskt.
 • Applicera krämen jämnt över kropp och ansikte med lätta cirkelrörelser. Var extra sparsam på handleder, anklar, knän och armbågar.
 • Tvätta händerna med tvål och vatten omedelbart efter applicering. Var noga med att du inte glömmer att tvätta mellan fingrarna.
 • Vänta några minuter med att klä på dig tills krämen är helt absorberad. Produkten lämnar inga fläckar på kläder eller lakan.
 • Vill du ha en djupare färg så kan du applicera en omgång till efter 6 timmar.

Själv brukar jag ofta använda en ekologisk brun utan sol på sommaren för att få lite fräsch sommarfärg. Självklart i kombination med solskydd. Man får inte glömma att även om solen ger oss det viktiga D-vitaminet så påskyndar flitigt solande hudens åldrande markant, vilket gör den slapp och rynkig. Dessutom är det inte att ignorera den ökade risken för hudcancer.

 

Återförsäljare av hudvård från Mádara hittar du här

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

4 Kommentarer

 1. Katarina

  Älskar Madaras produkter. Fantastisk bra hudvård.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Visst är det fantastiska produkter!

 2. Angelika

  Solkrämen är riktigt bra. Värd varenda krona.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Visst är den. Gillar ur den känns på huden. Inte alls kletig, utan silkeslen.

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close