Krom vid sockerberoende

by Mikaela Bjerring on 15 juni, 2011 · 1 comment

in Blogg, Kost

Krom är ett essentiellt spårämne och är nödvändigt för glukosomsättningen. Ett tillskott av krom kan stödja kroppens förmåga att reglera blodsockret och därmed kan ditt sötsug och risken för sockerberoende minska.

Krom vid sockerberoende

Vad är sockerberoende?
Sockerberoende är mycket vanligt och en del experter menar att cirka 75 procent av befolkningen är sockerkänsliga och av dessa beräknas cirka 1,5 miljoner män och kvinnor ha utvecklat ett sockerberoende. När man är sockerkänslig överreagerar kroppen på socker och raffinerade kolhydrater. Hos vissa individer påverkar dessa födoämnen hjärnans belöningssystem på liknande positiva sätt som koffein, nikotin, alkohol och droger gör.

Vad är krom?
Krom är en viktig mineral och ett essentiellt spårämne som bland annat ingår i GTF (Glukos Tolerans Faktor) och är nödvändigt för glukosomsättningen. Krom är känt för att för att kunna öka kroppens känslighet för insulin och bidrar till att kontrollera kroppens blodsockerbalans. Brist på krom kan leda till ojämn blodsockernivå och leda till trötthet ökat sötsug och omotiverad hunger. Mineralen Krom är även verksam vid förbränning av kolhydrater och vårt upptag av protein. Brist på krom kan leda till att du blir sämre på att utnyttja blodsockret och därmed känner ett större sötsug. Kanske är det så att du går och är godissugen i onödan?

Kosttillskott: Krom

Läs mer: Läs mer: SockerberoendeViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 1 comment… read it below or add one }

1 Anna O juni 16, 2011 kl. 12:17

Jag hade väldigt ostabilt blodsocker för ett par år sedan. Jag fick tipset om kromtabletter och dom hjälpte verkligen 🙂

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: