Naturliga fläckborttagningsmedel

by Mikaela Bjerring on 20 december, 2015 · 3 comments

in Blogg, Ekologiskt, Hushållsprodukter

Här följer några tips på effektiva rengöring- och fläckborttagningsmedel som endast innehåller naturliga ämnen som varken skadar hälsan, hemmet eller miljön.
Naturliga fläckborttagningsmedel

Galltvål

Galltvål är ett riktigt bra rengörings- och fläckborttagningsmedel som endast innehåller naturliga ämnen. Den är otroligt effektiv på de flesta typer av fläckar så som vin-, sås- gräs-, bär-, frukt- och grönsaksfläckar samt olje- och fettfläckar. Tvålen är biologiskt nedbrytbar och innehåller inga kemiska ämnen, konserveringsmedel eller parfymer. Den innehåller inte några genmanipulerade råvaror och har inte testats på djur.

Soda kristaller

Soda kristaller är natriumkarbonat som effektivt löser upp fett och tuffare fläckar och har ett pH-värde av 11,2. Det är ett medel som länge använts som ett rengöringsmedel för många områden i hemmet, inklusive tvätt. Soda kristaller upplöses i vatten, och eliminerar effektivt svåra fläckar som inte vanligt tvättmedel klarar av på egen hand. Detta är ett mycket bra och säkert alternativ till klorerade blekmedel och andra kemiskt baserade fläckborttagningsmedel som är skadligt både för hem och familj.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är bra till mycket det! Förutom att den kan användas i matlagning och inta som en hälsodryck, kan äppelcidervinäger vara mycket effektivt tillsammans med bikarbonat när det gäller att få bort envisa fläckar. Enkelt, billigt och skonsamt både för kläder, hälsan och miljön.

Produkterna hittar du här

Relaterade inlägg:

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Agneta december 24, 2015 kl. 10:41

Galltvålen är helt fantastisk! Tar bort även dom svåraste fläckarna så en kan jag inte leva utan! Rekommenderas starkt!

Svara

2 Kristina L december 24, 2015 kl. 10:43

Vilka bra tips! Jag har gått över till ekologiskt tvättmedel, men ibland behöver man något extra effektivt för att få bort svåra fläckar. Ska genast inhandlas. 🙂

Svara

3 Martina januari 4, 2016 kl. 12:16

Galltvålen är bara bäst! Skulle inte använda något annat för fläckborttagning!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: