Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Naturliga fläckborttagningsmedel

av | dec 20, 2015 | Blogg, Ekologiskt, Hushållsprodukter, Miljövänligt | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till bodystore.com – 

Här följer några tips för effektiva rengörings- och fläckborttagningsmedel som endast innehåller naturliga ingredienser. Produkter som varken skadar hälsan, hemmet eller miljön.

Naturliga fläckborttagningsmedel

Galltvål

Galltvål är ett riktigt bra rengörings- och fläckborttagningsmedel som endast innehåller naturliga ämnen. Det är otroligt effektivt på de flesta typer av fläckar så som vin-, sås- gräs-, bär-, frukt- och grönsaksfläckar samt olje- och fettfläckar. Tvålen är biologiskt nedbrytbar och innehåller inga kemiska ämnen, konserveringsmedel eller parfym. Den innehåller inte några genmanipulerade råvaror och har inte testats på djur.

Soda kristaller

Soda kristaller är natriumkarbonat som effektivt löser upp fett och tuffare fläckar, med ett pH-värde av 11,2. Det är ett medel som länge använts som ett rengöringsmedel för många områden i hemmet, inklusive tvätt. Soda kristaller upplöses i vatten, och eliminerar effektivt svåra fläckar som inte vanligt tvättmedel klarar av på egen hand. Detta är ett mycket bra och säkert alternativ till klorerade blekmedel och andra kemiskt baserade fläckborttagningsmedel som kan vara skadliga för både hälsan och miljön.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är bra till mycket det. Förutom att den kan användas i matlagning och inta som en hälsodryck, kan äppelcidervinäger vara mycket effektivt tillsammans med bikarbonat när det gäller att få bort envisa fläckar. Enkelt, billigt och skonsamt både för kläder, hälsan och miljön.

 

Återförsäljare av fler naturliga städ- och tvättprodukter hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

6 Kommentarer

 1. Agneta

  Galltvålen är helt fantastisk! Tar bort även dom svåraste fläckarna så en kan jag inte leva utan! Rekommenderas starkt!

  Svara
 2. Kristina L

  Vilka bra tips! Jag har gått över till ekologiskt tvättmedel, men ibland behöver man något extra effektivt för att få bort svåra fläckar. Ska genast inhandlas. 🙂

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Jag har använt samtliga alternativ flitigt och tycker dom fungerar otroligt bra. 🙂

   Svara
 3. Martina

  Galltvålen är bara bäst! Skulle inte använda något annat för fläckborttagning!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Håller med dig om att den är fantastiskt bra för fläckborttagning.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close