Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Gör dina egna miljövänliga och giftfria städprodukter

av | maj 21, 2014 | Aromaterapi & Eteriska oljor, Blogg, Ekologiskt, Hushållsprodukter, Huskurer - Husmorstips, Miljövänligt | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Konventionella rengöringsmedel bidrar ofta till att vi släpper in onödiga kemikalier i hemmet. Detta påverkar både hälsan och miljön negativt. Genom att istället använda hälsosamma och miljövänliga val kan vi skapa en friskare tillvaro. Här följer några tips om hur du enkelt kan göra dina egna giftfria städprodukter.

Gör dina egna miljövänliga och giftfria städprodukter

Allrengöringsmedel

Blanda 5 dl ättika, 1 tsk bikarbonat med 4 dl vatten och tillsätt ett par droppar eterisk citronolja. Häll i en sprayflaska och du har en effektiv allrengöringsspray.

Avloppsrengöring

Häll i 1/2 dl bikarbonat i avloppet följt av 1 dl ättika. Täck över avloppet tills det har slutat fräsa och häll sedan på två liter kokande vatten. Upprepa vid behov.

Fönsterputs

Blanda 1 del ättika till 1 del vatten och en skvätt handdiskmedel och du har en effektiv fönsterputs.

Rengöringsmedel för kakel, handfat och badkar

Ex 1: Blanda 1 dl bikarbonat med 2-3 matskedar flytande såpa i en skål. Använd en svamp för att skrubba ytorna och avsluta med att torka av med vatten.

Ex 2: Blanda 1 dl vinäger med 3-4 liter varmt vatten. Skrubba ytorna och avsluta med att torka av med vatten.

Ex 3: Tillsätt 20 droppar eterisk tea tree olja och 20 droppar eterisk citronolja till 2 dl bikarbonat. Skölj av ytan du vill rengöra med ljummet vatten och strö över blandningen. Skrubba ordentligt med en svamp och avsluta med att skölja av med vatten.

Golvrengöring

Ta 3 liter hett vatten och tillsätt 1 dl vinäger, 1 msk flytande såpa och några droppar eterisk tea tree olja.

Ugnsrengöring

Gör en pasta av bikarbonat och hett vatten. Skura rent och avsluta med att torka av med vatten.

Fläckborttagningsmedel på textil

Ex 1: Lös upp 1/4 tsk bikarbonat i 2 msk vatten. Dränk in fläcken med vätskan och gnugga försiktigt. Upprepa behandlingen om nödvändigt.

Ex 2: Häll några droppar eterisk ekalyptusolja på fläcken och låt verka en stund innan du tvättar plagget.

Ex 3: Blanda en 1/2 tesked citronsyra per deciliter vatten och gnugga in på fläcken. Låt verka en stund innan du tvättar plagget.

Luftfräschare

Eftersom eterisk citronolja är starkt antibakteriell och upplyftande så är det en idealisk doft för att rena luften. Eterisk eukalyptusolja är en annan fantastisk olja för detta ändamål då den är antiseptisk och har förmågan att öka välbefinnandet. Ta en ren sprayflaska och fyll på den med 2 dl vatten och tillsätt 10 droppar eterisk citronolja och 5 droppar eterisk eukalyptusolja. Skaka flaskan väl innan användning. Man kan även använda sig av en aromalampa där man tillsätter 3 droppar citronolja och 2 droppar eukalyptusolja för att sprida doften i hemmet.

 

Här hittar du återförsäljare av:

 

Relaterade inlägg:

 

8 Kommentarer

 1. Sabina

  Tack för tipset! Detta ska jag prova 🙂

  Svara
 2. Laila H

  Ättika och bikarbonat har jag provat innan och det gör jobbet superbra! Jag ska prova med att tillsätta några droppar citronolja så luktar det kanske inte så mycket ättika, vilket har vara den enda nackdelen innan.

  Svara
 3. Mia Johansson

  Jättebra tips och ekonomiskt blir det 🙂

  Svara
 4. Sigrid

  Detta ska jag prova 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close