Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Bodystore black friday

Astragalus (Astragalus membranaceus)

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Astragalus har i årtusenden varit en högt aktad läkeväxt inom kinesisk medicin. Örten har används flitigt som ett allmänstärkande hälsotonikum, för att stärka olika kroppssystem och inte minst som en uppskattad adaptogen. 

Egenskaper av Astragalus som läkeört

Om astragalus

Astragalus (Astragalus membranaceus) heter Huang Qi på mandarin och går även under namnen Mjölkvicker, Milk Vetch Root eller Locoweed. Örten tillhör vedesläktet och är en flerårig blommande växt som växer vilt i stora delar av Kina, Korea och Mongoliet. Inom traditionell kinesisk medicin har astragalus en lång historisk bakgrund som medicinalväxt.

Det finns över tvåtusen arter av astragalus, varav många är giftiga. Endast Astragalus membranaceus och Astragalus mongholicus används som läkeväxter. Rötterna skördas när växten är fyra år och roten är den enda delen på växten som utnyttjas i medicinskt syfte. De aktiva ämnena i örten är en kombination utan saponiner, flavonider och polysackarider.

Traditionell användning av astragalus

Astragalus har nyttjats traditionellt inom kinesisk medicin i årtusenden som ett allmänt stärkande och välgörande medel för att balansera olika kroppssystem. Örten har bland annat använts för att bekämpa trötthet och magproblem, man har även föreskrivit den vid olika infektioner och en rad andra åkommor. Astragalus har även under sin långa historiska bakgrund som läkeväxt varit mycket uppskattad för sina adaptogena egenskaper. Ordet adaptogen kommer från det engelska ordet adapt som betyder anpassa. 
Adaptogener är naturliga ämnen som stödjer kroppens anpassningsförmåga och balanserar vitala kroppsfunktioner vid stressfaktorer och yttre påfrestningar. På så sätt stödjer dessa ämnen kroppen vid fysisk-, psykisk-, och känslomässig stress.

 

Hälsoprodukter med astragalus:

 

Fler produkter hittar du här

 

Källor och Referenser:

Egenskaper av örten Astragalus: Vår örtabok, Rabén prisma ,ISBN 91-518-2782-4 

Om astragalus som läkeört: http://www.umm.edu/health/medical/altmed/herb/astragalus

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Bodystore kampanjer

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close