Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Ginkgo (Ginkgo biloba)

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Ginkgo Biloba är en gammal medicinalväxt och ett traditionellt växtbaserat läkemedel. Ginkgo används för behandling av långvariga symtom hos äldre så som minnesbesvär, svårigheter att koncentrera sig, yrsel, öronsusningar och trötthetskänsla, efter det att läkare konstaterat att annan allvarlig sjukdom inte föreligger. 

Användning av Ginkgo biloba som naturläkemedel

Traditionell användning av ginkgo biloba

Ginkgo biloba som även kallas kinesiskt tempelträd är ett unikt träd och den enda arten i sin division. De har länge odlas i Kina och några träd som planterats vid tempel tror man är mer än 1500 år gamla. På grund av Ginkgo bilobas höga anseende inom Buddismen och Konfucianismen finns de planterade på många ställen i Kina, Japan och Korea. Trädet har även förvildats genom fröspridning till naturliga skogar.

Ginkgo biloba är ett medelstort lövfällande träd, en nakenfröig växt och dess släktskapsförhållanden till andra växter är oklart. Man tror dock att dess närmaste släktingar är barrträd och kottepalmer. Ginkgo är mycket lik de växter som den härstammar från, och som fanns för mer än 100 miljoner år sedan.

Ginkgo biloba kan bli cirka 30 meter högt, och har långa spretiga grenar, ofta med en vinklad krona. Den har sekundär tillväxt vilket kottepalmer och trädormbunkar inte har. Detta indikerar att ginkgo troligen var bland de allra första växter som utvecklade sekundär tillväxt, redan innan blomväxterna uppkom. Ginkgo biloba är även populära som bonsaiträd bland annat för att de kan överleva i miniatyrformat under flera hundra år. Det äldsta exemplaret finns i Kina och är omkring 1250 år gammalt. Ginkgo biloba odlas även för sina frön som äts som efterrätt i Japan.

Ginkgo har en väldigt lång historisk bakgrund som läkeväxt. Användning finns dokumenterad så tidigt som 2800 f.Kr i ett tidigt medicinskt standardverk. Ginkgo biloba är ett av världens mest använda läkeörter och ett av de mest sålda örtpreparat i Sverige. Ginkgo biloba är ett registrerat naturläkemedel som bland annat visats sig ha fördelar vid behandling av långvariga symptom hos äldre människor som har minnesbesvär, koncentrationssvårigheter, yrsel, öronsusningar och trötthetskänsla. 

 

Exempel på produkter med ginkgo biloba:

 

Fler produkter hittar du här

 

Källor och Referenser:

Läkemedelsverket om godkända naturläkemedel och användning: https://lakemedelsboken.se/kapitel/lakemedelsanvandning/vaxtbaserade_  lakemedel_och_naturlakemedel.html

Örtmedicin – naturens läkande kraft: http://www.micmcmullen.se/NLK%202006%20F%E4rdigaboken.pdf

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close