Ginkgo (Ginkgo biloba)

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring

Ginkgo Biloba är ett traditionellt växtbaserat läkemedel för behandling av långvariga symtom hos äldre människor såsom minnesbesvär, svårigheter att koncentrera sig, yrsel, öronsusningar och trötthetskänsla, efter det att läkare konstaterat att annan allvarlig sjukdom inte föreligger. Klicka här för att läsa mer om ginkgo biloba

Bio-Biloba Pharma Nord, 60 tabletter

Bio-Biloba är ett naturläkemedel som består av patenterat extrakt från ginkgo biloba. Det används vanligen av äldre människor för att förbättra minnessvårigheter, yrsel, öronsus och trötthet.  

219 kr

 

Bio-Biloba Pharma Nord, 150 tabletter

Bio-Biloba är ett naturläkemedel som består av patenterat extrakt från ginkgo biloba. Det används vanligen av äldre människor för att förbättra minnessvårigheter, yrsel, öronsus och trötthet.  

359 kr

 

Fler produkter hittar du här

Ginkgo biloba

Traditionell användning av ginkgo biloba

Ginkgo biloba som även kallas kinesiskt tempelträd är ett unikt träd och den enda arten i sin division. De har länge odlas i Kina och några träd som planterats vid tempel tror man är mer än 1500 år gamla. På grund av Ginkgo bilobas höga anseende inom Buddismen och Konfucianismen finns den planterad på många ställen i Kina, Japan och Korea. Den har även förvildats genom fröspridning till naturliga skogar.

Ginkgo biloba är ett medelstort lövfällande träd och en nakenfröig växt och dess släktskapsförhållanden till andra växter är oklart. Man tror dock att dess närmaste släktingar är barrträd och kottepalmer. Ginkgo är mycket lik de växter som den härstammar från, och som fanns för mer än 100 miljoner år sedan.

Ginkgo biloba kan bli ca 30 meter högt, och har långa spretiga grenar ofta med en vinklad krona. Den har sekundär tillväxt vilket kottepalmer och trädormbunkar inte har. Detta indikerar att ginkgo troligen var bland de allra första växter som utvecklade sekundär tillväxt, redan innan blomväxterna uppkom. Ginkgo biloba är även populära som bonsaiträd bl a för att de kan överleva i miniatyrformat under flera århundraden. Det äldsta exemplaret finns i Kina och är omkring 1250 år gammal. Ginkgo biloba odlas även för sina frön som äts som efterrätt i Japan.

Ginkgo har en väldigt lång historisk bakgrund som läkeväxt. Användning finns dokumenterad så tidigt som 2800 f.Kr i ett tidigt medicinskt standardverk. Ginkgo biloba är ett av världens mest använda läkeörter och ett av de mest sålda örtpreparat i Sverige. Ginkgo biloba är ett registrerat naturläkemedel som bland annat visats sig ha fördelar vid behandling av långvariga symptom hos människor som har minnesbesvär, koncentrationssvårigheter, yrsel, öronsusningar och trötthetskänsla. Innan användning bör du kontrollera med läkare om annan behandling behövs för dina besvär.

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARLäkemedelsverket om godkända naturläkemedel och användning https://lakemedelsboken.se/kapitel/lakemedelsanvandning/vaxtbaserade_lakemedel_och_naturlakemedel.html

Örtmedicin - naturens läkande kraft: http://www.micmcmullen.se/NLK%202006%20F%E4rdigaboken.pdf