Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Stressbalans – med 5 adaptogena örter

av | mar 1, 2018 | Alternativ medicin, Blogg, Hälsa, Kosttillskott, Örtmedicin, Stress | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Stressbalans är ett flytande örtextrakt med 5 välkända adaptogener. Det är ett kosttillskott från Holistic som är ämnat att stödja kroppen vid påfrestningar och negativa faktorer så som stress. Traditionell örtmedicin i kombination med modern vetenskap i varje droppe.

Stressbalans - med 5 adaptogena örter

Vi kan alla gå igenom perioder då vi är under extra hård press och stress. Kroppen kan då behöva lite extra stöd för att bättre kunna hantera situationen och återhämta sig på ett naturligt sätt. Holistic Stressbalans innehåller en blandning av 5 olika örter: Rosenrot, lakritsrot, rysk rot, schisandra och ashwaganda. Dessa örter hjälper kroppen att på ett naturligt sätt hantera mental, emotionell och fysisk stress.

Så fungerar adaptogener

Adaptogener är substanser som gör att kroppen bättre kan skydda sig och anpassa sig vid olika stressfaktorer som kan orsakas av både yttre och inre påfrestningar. Dessa kan vara fysiologiska (externa), såsom köld, hetta, skador och åldrandet eller psykologiska (interna), såsom oro, stress och depression. Det kan även röra sig om kemiska påfrestningar och miljögifter (1). Dessa adaptogener hjälper då kroppen att bättre hantera stressen som uppstår. Det hjälper även till att förhindra att kroppen hamnar i ett utmattningstillstånd som ofta är följden efter långa stressperioder (2).

Stressbalans innehåller:

Rosenrot är en av de mest använda adaptogena örter och varit känd för sina hälsosamma egenskaper i 1000-tals år. Det är en ört som hjälper kroppen att anpassa sig vid emotionell stress och fysisk ansträngning (3). Rosenrot verkar snabbt, redan inom en timme brukar man känna av effekten.

Schisandra är ett bär med mycket högt näringsinnehåll som har sitt ursprung i östra Asien. Den har en lång historisk bakgrund som medicinalväxt. Schisandra är en känd adaptogen som främst används för att stödja kroppen vid nedsatt prestationsförmåga såsom trötthet och svaghetskänsla (4).

Lakritsrot är en kraftfull antioxidant, som namnet avslöjar är rötter från den växt som man utvinner lakrits ur. Den hjälper till att behålla ett mentalt lugn och ett starkt nervsystem. Den stödjer regleringen av blodsockret, normal funktion av binjurarna och hela det reproduktiva systemet (5).

Rysk rot som även kallas sibirisk ginseng är en riktig uppiggare och stödjer kroppens immunsystem. Örten bidrar till fysisk och mental balans så att du bättre kan hantera stressen (6).

Ashwaganda är en av de viktigaste örterna inom den ayurvediska medicinen där den använts i mer än 4 000 år. Örten hjälper kroppen att hantera stress och bidrar till mer energi, både fysiskt och mentalt (7).

Användning av stressbalans:

Skaka om flaskan innan användning. Med hjälp av pipetten som är markerad med ml mäter du upp 1-2 ml i ett glas med vatten eller annan valfri vätska. Smaken är mild och påminner om sötlakrits. Man kan även tillsätta dropparna i en varm dryck som t.ex te. Kan intas 1-3 gånger dagligen. Använd ej vid högt blodtryck eller medicinering med kaliumsänkande medel och digitalispreparat. Bör heller inte intas vid graviditet eller amning.

 

Återförsäljare av stressbalans hittar du här

Källor och Referenser:

(1)Vår örtabok, Rabén prisma, Sidor: 80, 85, ISBN 91-518-2782-4 

(2) Effects of Adaptogens on the Central Nervous System and the Molecular Mechanisms Associated with Their Stress—Protective Activity: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3991026/

(3) Rhodiola rosea for physical and mental fatigue: a systematic review: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3541197/

(4) Effects of Adaptogens on the Central Nervous System and the Molecular Mechanisms Associated with Their Stress—Protective Activity: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3991026/

(5) Dr. Mercola, The antiviral and antimicrobial activities of licorice and more: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/03/21/licorice-root-uses.aspx

(6) University of Maryland research center ”Siberian ginseng”: https://www.umm.edu/health/medical/altmed/herb/siberian-ginseng 

(7) An Overview on Ashwagandha: A Rasayana (Rejuvenator) of Ayurveda: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3252722/

Relaterade inlägg:

8 Kommentarer

 1. Anna W

  Älskar denna produkt! Känner verkligen skillnad.

  Svara
 2. Karina

  Den är fantastisk!

  Svara
 3. Ann

  Har använt dessa droppar periodvis vid behov. Riktigt bra!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Ja, fantastisk vid tillfällen då stressen blir för stor.

   Svara
 4. Marika

  Bästa!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close