Räddningsdroppar – Skapa balans i ditt känsloliv

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring on 2 september, 2013 · 4 comments

in Blogg, Blomsterterapi, Hjärnan - Minnet, Livsstilsförändringar, Örtmedicin, Psykisk hälsa, Stress

Räddningsdroppar ”five flower remedy” är en del av Dr. Bachs blomstermedicin som används inom blomsterterapi, örtmedicin och egenvård vid emotionell stress. Det är en kombination utav olika blomessenser som vid negativa sinnestillstånd då ska stödja kroppens emotionella balans, så att positiva känslor kan kopplas på och man kan få emotionell kontroll över situationen.

Räddningsdroppar – Skapa balans i ditt känsloliv

Att balansera sina känslor i olika situationer

De flesta av oss har gått igenom dagar eller perioder då vi känt extra mycket stress. Kanske till och med känslor som oro, ångest eller panik. Orsaken kan bero på mycket, t.ex. examensprov, anställningsintervju, att man ska ta körkort, hålla föredrag, stå på scen, eller gå till läkaren. Kanske har man varit under extra mycket press, eller fått oväntade nyheter som lett till stor sorg och chocktillstånd. Dessa situationer kan ofta vara svåra att hantera. Överväldigande känslor som helt sätter kroppens emotionella balans ur spel. Vid dessa tillfällen behöver man snabbt återställa sin energibalans och det lugn som är nödvändigt för att man ska kunna hantera situationen. Räddningsdroppar från Dr. Bach är en kombination utav olika blomessenser som vid negativa sinnestillstånd då ska stödja kroppens emotionella balans, så att positiva känslor kan kopplas på, och man kan få emotionell kontroll över situationen.

Dr. Edward Bach

Dr. Edward Bach var en aktad och väletablerad allmänläkare, bakteriolog, immunolog och homeopat. Redan som barn blev han lätt berörd av allt lindande. Den medkänsla som Edward Bach kände inför människors, djurs och växters plåga kom att bli den röda tråden i hans liv. Han kunde senare genom erfarenhet konstatera, att patienter med samma typ av personlighet och temperament ofta blev hjälpta av samma läkemedel, oavsett vilka fysiska problem de hade. Dr. Bach drog slutsatsen att det var det känslomässiga och mentala tillståndet som var grundorsaken till sjukdomar. Han menade att genom att balansera och stabilisera kroppens emotionella balans och kemi så behandlar man roten av problemet. Med denna utgångspunkt startade han på 1930-talet en omfattande forskning.

Bach blomstermedicin

Bach fann genom sin forskning att vissa blommor har en helande verkan på känslomässiga och andliga konflikter. Han upptäckte att var och en av dessa blommor vibrerar i en specifik energifrekvens som motsvarar en positiv energifrekvens i kroppen. Genom en naturlig metod lyckades han fånga blommornas energifrekvenser och bevara dem i blomessenser. Syftet med dessa var att människor skulle kunna hjälpa sig själv genom att neutralisera och ta bort negativa sinnesstämningar och energiblockeringar och återskapa harmoni i kroppen. Han upptäckte därefter att sjukdomar som orsakades av en känslomässig obalans eller en felaktig mental inställning försvann kort efter att en person som led av en sådan sjukdom tagit dessa blomessenser.

Av vilda och giftfria blommor framställde han 38 olika preparat. Dessa blomessenser har alla unika egenskaper, men med det gemensamma att de på ett milt och naturligt sätt hjälper till att skapa balans i känslolivet, genom att återställa obalansen i kroppens kemi orsakats av olika påfrestningar. Bachs blomstermedicin används flitigt än idag inom egenvård, blomsterterapi och örtmedicin.

Räddningsdroppar – Five flower remedy

Av alla Dr. Bachs Blomsteressenser är troligtvis kombinationen av räddningsdroppar även kallade akutdroppar den mest kända och använda. Dropparna har till uppgift att hindra energisystemet från att falla sönder och snabbt få det att fungera igen så att läkningsprocessen kommer igång så fort som möjligt. Dessa räddningsdroppar ska då vara ett effektivt hjälpmedel om man varit utsatt för någon form av stress, chock, sorg eller om man känner sig orolig, skräckslagen, förvirrad, panikslagen eller drabbas av ångest.

Innehåll av räddningsdroppar (Five flowers remedy)

  • Star of Bethlehem – Mot chock och trauma.
  • Clematis – Mot medvetslöshet och svimningstendenser.
  • Cherry Plum – Mot rädslan att förlora kontroll.
  • Rock Rose – Mot skräck och panik.
  • Impatiens – Mot irritation och spänningar.

Ingen av de 38 blomessenserna är skadliga eller vanebildande. Det finns ingen risk för överdosering och de kan användas av både människor och djur.

Användning av räddningsdroppar:

4 droppar blandas i ett glas vatten, vilket man sen dricker långsamt. Eller så kan man droppa 4 droppar under tungan vilket ger ett snabbare upptag. Det kan vara en bra idé att alltid ha en liten flaska räddningsdroppar i beredskap ifall något oväntat skulle inträffa. Dropparna är naturligtvis inte avsedda för att ersätta annan medicinsk hjälp, men kan hjälpa till att befria från upprörda känslor och på så sätt återställa det lugn som är nödvändigt för att den egna självläkningsprocessen ska komma igång.

Återförsäljare av räddningsdroppar hittar du här

Relaterade inlägg:

 

 KÄLLOR & REFERENSEROm Dr Bach: http://bachcentre.com/centre/remedies.htm

Dr Bach blomsterterapi: http://www.skepdic.com/bachflower.html

Dr Bach Blomessenser: http://www.aromacreative.se/blomessenser-i-73.aspx

Dr bach: http://www.permail.nu/Dr.%20Bach´s%20Blomsterterapi.htm

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Anna W september 2, 2013 kl. 20:58

De dropparna är verkligen bra!

Svara

2 Mikaela Bjerring september 3, 2013 kl. 08:41

Visst är de!

Svara

3 Kerstin september 10, 2013 kl. 13:01

De dropparna har hjälpt mig otaliga gånger vid hög emotionell stress, helt fantastiska!

Svara

4 Mikaela Bjerring september 11, 2013 kl. 08:47

Underbart Kerstin! Ja dom är verkligen helt fantastiska.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: