Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Räddningsdroppar – Skapa balans i ditt känsloliv

av | sep 2, 2013 | Blogg, Blomsterterapi, Hjärnan - Minnet, Livsstilsförändringar, Örtmedicin, Psykisk hälsa, Stress | 6 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Räddningsdroppar “five flower remedy” är en del av Dr. Bachs blomstermedicin som används inom blomsterterapi, örtmedicin och egenvård vid emotionell stress. Det är en kombination utav olika blomessenser som vid negativa sinnestillstånd då ska stödja kroppens emotionella balans, så att positiva känslor kan kopplas på och man kan få emotionell kontroll över situationen.

Räddningsdroppar - Skapa balans i ditt känsloliv

Att balansera sina känslor i olika situationer

De flesta av oss har gått igenom dagar eller perioder då vi känt extra mycket stress. Kanske till och med känslor som oro, ångest eller panik. Orsaken kan bero på mycket, till exempel examensprov, anställningsintervju, att man ska ta körkort, hålla föredrag, stå på scen, eller gå till läkaren. Kanske har man varit under extra mycket press, eller fått oväntade nyheter som lett till stor sorg och chocktillstånd. Dessa situationer kan ofta vara svåra att hantera. Överväldigande känslor som helt sätter kroppens emotionella balans ur spel. Vid dessa tillfällen behöver man snabbt återställa sin energibalans och det lugn som är nödvändigt för att man ska kunna hantera situationen. Räddningsdroppar från Dr. Bach är en kombination utav olika blomessenser som vid negativa sinnestillstånd då ska stödja kroppens emotionella balans, så att positiva känslor kan kopplas på, och man kan få emotionell kontroll över situationen.

Dr. Edward Bach

Dr. Edward Bach var en aktad och väletablerad allmänläkare, bakteriolog, immunolog och homeopat. Redan som barn blev han lätt berörd av allt lindande. Den medkänsla som Edward Bach kände inför människors, djurs och växters plåga kom att bli den röda tråden i hans liv. Han kunde senare genom erfarenhet konstatera, att patienter med samma typ av personlighet och temperament ofta blev hjälpta av samma läkemedel, oavsett vilka fysiska problem de hade. Dr. Bach drog slutsatsen att det var det känslomässiga och mentala tillståndet som var grundorsaken till sjukdomar. Han menade att genom att balansera och stabilisera kroppens emotionella balans och kemi så behandlar man roten av problemet. Med denna utgångspunkt startade han på 1930-talet en omfattande forskning.

Bach blomstermedicin

Bach fann att vissa blommor har en helande verkan på känslomässiga och andliga konflikter. Han upptäckte att var och en av dessa blommor vibrerar i en specifik energifrekvens som motsvarar en positiv energifrekvens i kroppen. Genom en naturlig metod lyckades han fånga blommornas energifrekvenser och bevara dem i blomessenser. Syftet med dessa var att människor skulle kunna hjälpa sig själva genom att neutralisera och ta bort negativa sinnesstämningar och energiblockeringar och återskapa harmoni i kroppen. Han upptäckte därefter att sjukdomar som orsakades av en känslomässig obalans eller en felaktig mental inställning försvann kort efter att en person som led av en sådan sjukdom tagit dessa blomessenser.

Av vilda och giftfria blommor framställde han 38 olika preparat. Dessa blomessenser har alla unika egenskaper, men med det gemensamma att de på ett milt och naturligt sätt hjälper till att skapa balans i känslolivet, genom att återställa obalansen i kroppens kemi orsakats av olika påfrestningar. Bachs blomstermedicin används flitigt än idag inom egenvård, blomsterterapi och örtmedicin.

Räddningsdroppar – Five flower remedy

Av alla Dr. Bachs Blomsteressenser är troligtvis kombinationen av räddningsdroppar även kallade akutdroppar den mest kända och använda. Dropparna har till uppgift att hindra energisystemet från att falla sönder och snabbt få det att fungera igen så att läkningsprocessen kommer igång så fort som möjligt. Dessa räddningsdroppar ska då vara ett effektivt hjälpmedel om man varit utsatt för någon form av stress, chock, sorg eller om man känner sig orolig, skräckslagen, förvirrad, panikslagen eller drabbas av ångest.

Innehåll av räddningsdroppar (Five flowers remedy):

 • Star of Bethlehem – Mot chock och trauma.
 • Clematis – Mot medvetslöshet och svimningstendenser.
 • Cherry Plum – Mot rädslan att förlora kontroll.
 • Rock Rose – Mot skräck och panik.
 • Impatiens – Mot irritation och spänningar.

Ingen av de 38 blomessenserna är skadliga eller vanebildande. Det finns ingen risk för överdosering och de kan användas av både människor och djur.

Användning av räddningsdroppar:

4 droppar blandas i ett glas vatten, vilket man sen dricker långsamt. Eller så kan man droppa 4 droppar under tungan vilket ger ett snabbare upptag. Det kan vara en bra idé att alltid ha en liten flaska räddningsdroppar i beredskap ifall något oväntat skulle inträffa. Dropparna är naturligtvis inte avsedda för att ersätta annan medicinsk hjälp om nödvändigt, men det kan hjälpa till att befria från upprörda känslor och på så sätt återställa det lugn som är nödvändigt för att den egna självläkningsprocessen ska komma igång.

 

Återförsäljare av räddningsdroppar hittar du här

 

Källor och Referenser:

Om Dr Bach: http://bachcentre.com/centre/remedies.htm

Dr Bach blomsterterapi: http://www.skepdic.com/bachflower.html

Dr Bach Blomessenser: http://www.aromacreative.se/blomessenser-i-73.aspx

Dr bach: http://www.permail.nu/Dr.%20Bach´s%20Blomsterterapi.htm

 

Relaterade inlägg:

6 Kommentarer

 1. Anna W

  De dropparna är verkligen bra!

  Svara
 2. Kerstin

  De dropparna har hjälpt mig otaliga gånger vid hög emotionell stress, helt fantastiska!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Underbart Kerstin! Ja dom är verkligen helt fantastiska.

   Svara
 3. Sofie Bergman Ek

  Hur ofta ska man ta dem? Vad är maxdosen? Blir man trött? Hur doserar man till en 7-kilos hund?

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Dom kan tas vid behov så länge det behövs. Det är inget skadligt eller vanebildande. Till hundar ligger tillverkarnas rekommendationer på 1-4 droppar max 4 gånger om dagen. Börja med en droppe och se. Man blir inte trött, utan man får bara tillbaka sitt naturliga lugn som man är när man inte är uppstressad.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close