Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

Räddningsdroppar – Skapa balans i ditt känsloliv

av | sep 2, 2013 | Hälsa, Hälsokost & Kosttillskott, Psykisk hälsa, Stresshantering | 8 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost – 

Räddningsdroppar “5 flower remedy” är en del av Dr. Bachs blomstermedicin som används inom blomsterterapi, örtmedicin och egenvård vid emotionell stress. Det är en kombination utav olika blomessenser som vid negativa sinnestillstånd ska stödja kroppens emotionella balans. På så sätt kan positiva känslor kopplas på så man lättare kan få känslomässig kontroll över situationen.

Räddningsdroppar - Skapa balans i ditt känsloliv

Att balansera sina känslor i olika situationer

De flesta av oss har gått igenom dagar eller perioder då vi känt extra mycket stress. Kanske har man till och med upplevt känslor som oro, ångest eller panik. Orsaken kan bero på mycket, till exempel examensprov, anställningsintervju, att man ska ta körkort, hålla föredrag, stå på scen, eller gå till läkaren. Man kan också ha varit under extra mycket press, eller fått oväntade nyheter som lett till stor sorg och chocktillstånd.

Sådana omständigheter kan ofta vara svåra att hantera. Överväldigande känslor som helt sätter kroppens emotionella balans ur spel. Vid dessa tillfällen behöver man snabbt återställa sin energibalans och det lugn som är nödvändigt för att man ska kunna hantera situationen. 5 Flower Remedy och 5 Flower Granulat (alkoholfri) från Dr. Bach även kallat räddningsdroppar innehåller en kombination utav olika blomessenser. De är utformade för att vid negativa sinnestillstånd stödja kroppens emotionella balans så man kan få kontroll över sina känslor så man lättare kan hantera situationen.

Dr. Edward Bach

Dr. Edward Bach var en aktad och väletablerad allmänläkare, bakteriolog, immunolog och homeopat. Redan som barn blev han lätt berörd av allt lindande. Den medkänsla som Edward Bach kände inför människors, djurs och växters plåga kom att bli den röda tråden i hans liv. Han kunde senare genom erfarenhet konstatera, att patienter med samma typ av personlighet och temperament ofta blev hjälpta av samma läkemedel, oavsett vilka fysiska problem de hade.

Edward Bach drog slutsatsen att det var det känslomässiga och mentala tillståndet som var grundorsaken till sjukdomar. Bach menade att genom att balansera och stabilisera kroppens emotionella balans och kemi så behandlar man roten av problemet. Med denna utgångspunkt startade han på 1930-talet en omfattande forskning.

Bach blomstermedicin

Dr. Edward Bach fann att vissa blommor har en helande verkan på känslomässiga konflikter. Han upptäckte att var och en av dessa blommor vibrerar i en specifik energifrekvens som motsvarar en positiv energifrekvens i kroppen. Genom en naturlig metod lyckades han fånga blommornas energifrekvenser och bevara dem i blomessenser.

Syftet med dessa blomessenser var att människor skulle kunna hjälpa sig själva genom att ta bort negativa sinnesstämningar och energiblockeringar och återskapa harmoni i kroppen. Han upptäckte därefter att sjukdomar som orsakades av en känslomässig obalans eller en felaktig mental inställning försvann kort efter att en person som led av en sådan sjukdom tagit dessa blomessenser.

Av vilda och giftfria blommor framställde han 38 olika preparat. Dessa blomessenser har alla unika egenskaper. Det som dom har gemensamt är att de på ett milt och naturligt sätt hjälper till att skapa balans i känslolivet, genom att återställa obalansen i kroppens kemi orsakats av olika stressfaktorer. Än idag används Bachs blomstermedicin flitigt inom egenvård, blomsterterapi och örtmedicin.

Räddningsdroppar – 5 Flower Remedy

Av alla Dr. Bachs Blomsteressenser är troligtvis kombinationen 5 Flower Remedy även kallad räddningsdroppar och akutdroppar den mest kända och använda. Dropparna har till uppgift att hjälpa energisystemet i balans så att läkningsprocessen kan komma igång så fort som möjligt. Dropparna är ämnade som ett hjälpmedel om man varit utsatt för någon form av stress, chock, sorg, ångest eller om man känner sig orolig, skräckslagen, förvirrad eller panikslagen.

Innehåll av räddningsdroppar (5 flowers remedy):

 • Star of Bethlehem – Mot chock och trauma
 • Clematis – Mot medvetslöshet och svimningstendenser
 • Cherry Plum – Mot rädslan att förlora kontroll
 • Rock Rose – Mot skräck och panik
 • Impatiens – Mot irritation och spänningar

Ingen av de 38 blomessenserna är skadliga eller vanebildande. Det finns ingen risk för överdosering och de kan användas av både människor och djur.

Användning av räddningsdroppar:

4 droppar blandas i ett glas vatten, vilket man sen dricker långsamt. Eller så kan man droppa 4 droppar direkt under tungan, vilket ger ett snabbare upptag. Det kan vara en bra idé att alltid ha en liten flaska räddningsdroppar i beredskap ifall något oväntat skulle inträffa. Dropparna är naturligtvis inte avsedda för att ersätta annan medicinsk hjälp om nödvändigt. 

Här hittar du återförsäljare av:

 

Källor och Referenser:

Om Dr Bach: http://bachcentre.com/centre/remedies.htm

Dr Bach blomsterterapi: http://www.skepdic.com/bachflower.html

Dr Bach Blomessenser: http://www.aromacreative.se/blomessenser-i-73.aspx

Dr bach: http://www.permail.nu/Dr.%20Bach´s%20Blomsterterapi.htm

 

Relaterade inlägg: 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

8 Kommentarer

 1. Anna W

  De dropparna är verkligen bra!

  Svara
 2. Kerstin

  De dropparna har hjälpt mig otaliga gånger vid hög emotionell stress, helt fantastiska!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Underbart Kerstin! Ja dom är verkligen helt fantastiska.

 3. Sofie Bergman Ek

  Hur ofta ska man ta dem? Vad är maxdosen? Blir man trött? Hur doserar man till en 7-kilos hund?

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Dom kan tas vid behov så länge det behövs. Det är inget skadligt eller vanebildande. Till hundar ligger tillverkarnas rekommendationer på 1-4 droppar max 4 gånger om dagen. Börja med en droppe och se. Man blir inte trött, utan man får bara tillbaka sitt naturliga lugn som man är när man inte är uppstressad.

 4. Leffe

  Hej
  det står att det är alkohol i den konjak,hur blir det då om man ska ge detta till barn ang alkoholhalten?

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   5 flower remedy finns även som 5 flower granulat, vilket är fritt från alkohol. Jag har lagt till länk till återförsäljare i texten.

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close