Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Så fungerar irisdiagnostik

av | maj 16, 2011 | Alternativ medicin, Blogg, Diagnostik, Hälsa, Sjukdomar - Symtom | 1 kommentar

Irisdiagnostik innebär att man genom att studera ögats iris kan analysera kroppens styrkor och svagheter, funktionsnedsättningar i organ och system. På så sätt kan man lättare kartlägga eventuella hälsoproblem och stödja dom svagheter som man har för att förebygga framtida sjukdomstillstånd.

Så fungerar irisdiagnostik

Utvecklingen av Irisdiagnostik

Irisdiagnostik eller irisanalys är en gammal metod omnämnd av bland annat Hippokrates. Modern irisdiagnostik har dock sin upphovsman i den ungerske läkaren Ignatz von Peczely, som publicerade sina studier 1881. Han studerade ögonen hos patienter som hade opererats på grund av skada och noterade förändringar av ögats iris (regnbågshinna). Utifrån dessa iakttagelser utvecklade han en metod för att med hjälp av irisanalys diagnostisera funktionsstörningar och sjukdomar i kroppen. Vid sekelskiftet vidareutvecklades metoden av den svensk prästen och homeopaten Nils Liljeqvist. Idag används Irisdiagnostik främst av homeopater och naturläkare för att ställa diagnos av hur kroppen mår.

Så fungerar irisdiagnostik

Likväl som att ögonen är själens spegel, är de även en karta över vår kropp. Ögonen kan visa både genetiska och förvärvade styrkor och svagheter. Det som syns i ögonen kan vara sådant som varit, är eller kan komma att utvecklas.

 Irisdiagnostik eller iridologi som det också kallas är egentligen en analysmetod eftersom vi analyserar det som finns och pågår i kroppen. Undersökning av iris bör göras med pupillen sammandragen. Vanligtvis riktar man en lampa samt använder en förstorande lins som hjälpmedel. Det är lättare att läsa av blå ögon än bruna. Det finns tre grundläggande tecken i iris, som alla har sin innebörd: cirkulära ringar, onaturliga färger och fläckar eller linjer, som kan vara svarta, vita eller mörka.

Det finns inga ”perfekta” ögon, det vill säga ögon helt utan tecken. Alla människor har styrkor och svagheter, vilka kan utvecklas och förbättras både emotionellt, andligt, fysiskt och psykiskt i vår kropp. Irisdiagnostik kan hjälpa dig bli mer medveten om dessa styrkor och svagheter. På så sätt kan du lära dig undvika destruktiva vanor, utnyttja dina styrkor, stärka dina svagheter och med bättre förutsättningar leva ett friskare liv.

 

Relaterade inlägg:

 

1 kommentar

  1. Linda

    Intressant, skulle vara kul att prova!

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close