Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

SeboCalm – Naturlig hudvård för känslig hud

av | jul 10, 2017 | Ansiktsvård, Blogg, Hudproblem, Naturlig skönhet | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

SeboCalm är hudvårdsprodukter speciellt utvecklade för den med känslig hud och/eller problemhud. Naturliga och aktiva ingredienser som hjälper till att balansera huden när man upplever problem så som rodnad, irritation, torra fläckar, fjällning, klåda, eksem eller rosacea.

SeboCalm - Naturlig hudvård för känslig hud

Om SeboCalm

SeboCalms produkter innehåller naturliga aktiva ingredienser och örter. Samtliga är allergivänliga och dermatologiskt testade. Dom innehåller inga animaliska ingredienser och är fria från mineralolja, parabener, starka dofter och syntetiska färgämnen. Självklart är dom inte heller testade på djur.

Även om SeboCalm egentligen passar alla hudtyper, är de speciellt bra för känslig hud och för personer som lider av hudproblem så som torrhet, fjällning, rodnad, klåda, eksem och rosacea. För ung problemhud finns det en speciell hudvårdsserie, SecoCalm young.

För den som har känslig hud syns det tydligast i ansiktet. Huden är tunnare och ömtåligare, vilket gör att det är lättare att hudens naturliga barriärfunktion skadas. Det är då extra viktigt att följa en hudvårdsrutin med produkter som bidrar till att bygga och balansera huden. Här följer några exempel på produkter från SeboCalm som är framtagna just för detta ändamål.

SeboCalm Facial Cleansing

SeboCalm Facial Cleansing är en ansiktsrengöring i gelform som är speciellt utvecklad för känslig och irriterad hud. Produkten innehåller miljövänliga ingredienser och är fri från sulfater (SLS-fri). Den är berikad med mineralsalt som mjukgör och bidrar till en bra pH-balans i huden, samt extrakt av kamomillblomma som verkar lugnande. Det här är en riktigt skön ansiktsrengöring som effektivt avlägsnar make up och orenheter. Efteråt känns huden riktigt ren, lugn, mjuk och silkeslen.

SeboCalm Essence serum

Essence Serum från SeboCalm är speciellt utvecklad för känslig hud och är bland annat rik på E- och A-vitamin. Allergivänlig och dermatologiskt testad för att reducerar hudirritation samtidigt som den mjukgör och återfuktar torra hudpartier, ger näring och vårdar känslig hud.

De aktiva ingredienserna i serumet är extrakt av läkeväxter och växtoljor. Havtornsolja som verkar mjukgörande och bidrar till att hudens elasticitet bibehålls. Extrakt av honeysuckleblomma och aloe vera som lugnar irriterad hud och förebygger torrhet. Vetegroddsolja som skyddar huden mot fria radikaler och negativt inverkande yttre faktorer. Applicera serumet över ansikte, hals och dekolletage morgon och kväll på väl rengjord hud. Serumet absorberas lätt och snabbt utav huden, vänta någon minut och fortsätt med SeboCalm Active Moisturizer.

SeboCalm Active moisturizer

SeboCalm Active Moisturizer är speciellt utvecklad av dermatologer för att ge bästa möjliga vård för känslig och rodnadsbenägen hud. De naturliga ingredienserna reglerar hudens sebumproduktion och förhindrar att porerna expanderar, samtidigt som det lindrar rodnad, irriterad hud, motverkar torra partier och flaggning. Applicera jämnt över ansikte, hals och dekolletage efter rengöring och serum. Krämen har en konsistens som lätt går in i huden och som lämnar den mjuk och väl återfuktad. 

SeboCalm Over Night Treatment

SeboCalm Over Night Treatment är en koncentrerad salva som hjälper huden att balanseras och återhämta sig under natten. Med en unik blandning av växtextrakt och eteriska oljor jobbar den på djupet med att motverka rodnad, torrhet och irritation.

Salvan är rik på naturliga oljor så som sheasmör och jojobaolja samt växtextrakt som bidrar till att stärka hudens naturliga skyddsbarriär och förbättra hudens allmänna tillstånd. Tapioka och zink reglerar hudens fuktbalans och lugnar hudirritation. Tea Tree Oil och Siberian Pine Nut Oil fungerar lugnande och ger en omedelbar lindring till irriterad hud. Applicera en liten mängd salva på det drabbade området och massera in försiktigt. Använd produkten i 3-4 dagar, gör uppehåll i några dagar och fortsätt så tills du uppnått önskat resultat.

 

Återförsäljare av SeboCalms produkter hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

  1. Maria

    Tack för tipset! Min hud är verkligen känslig. Den blir lätt rödflammig och har från och till dermatit runt munnen.

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close