Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Acai

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Acai (uttalas assai) är ett mörklila bär med en fantastiskt god smak som kan liknas till en blandning av bär och choklad. Acai kommer från Sydamerika där bäret använts traditionellt under århundraden som livsmedel, smaksättare och för att främja hälsan.

Om bäret acai

Om bäret Acai

Acaibäret växer på Acaizeiropalmen även kallad Para-assaipalm eller Kålplam på svenska. Det är en stor palm som hittas i Sydamerika längs Amazonfloden och dess bifloder. Acai är en liten rund stenfrukt, cirka 2,5 cm i diameter med en kärna som utgör närmare 80 procent av bäret. Till utseendet påminner den om en druva. Även om acai har en riktigt angenäm smak så är det främst det rika näringsinnehållet som gjort att det kommit att bli så uppskattat. Under hundratals år har bäret utgjort en viktig del av kosten och den traditionella folkmedicinen hos lokalbefolkningen. Det är numera även ett hyllat bär i många andra delar av världen. Efter det att intresset av acai som hälsoprodukt började öka runt om i världen, så har man försökt att odla Acaizeiropalmen på andra håll i världen utan framgång.

Näringsinnehållet av acai

Acaibäret är fullspäckat med näring och är bland annat rikt på fibrer, växtsteroler, polyfenolen resveratrol, 19 olika aminosyror, vitaminer som A,B, C och E, samt mineraler som magnesium, kalium, kalcium och järn. Det är även ett bär som till motsats till de allra flesta andra bär innehåller en betydande mängd fettsyror och då främst omega-9. Något som dragit mycket uppmärksamhet till acai är att det innehåller cirka 30 gånger mer av den potenta antioxidanter antocyanin än rödvin.

Att använda acai

Acai finns att köpa som acaipulver, vilket är torkade bär som man sedan malt till ett fint pulver. Det finns även i form av koncentrerad juice och kapslar med acaipulver för dom som föredrar det. Man kan också hitta frysta bär i vissa matbutiker. Prova att tillsätta acai i smoothies, strö över yoghurten eller gröten, använd i bakning eller varför inte göra en riktigt god acai bowl.

Exempel på acai-produkter:

Fler acai-produkter hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close