Vitamin / mineral kombinationer

Vitaminer och mineraler är livsnödvändiga ämnen som kroppen till största del inte kan bilda själv. Vi måste därför se till att få i oss dom via kosten. Vissa väljer även att komplettera med kosttillskott. Här nedan hittar du några bra alternativ av multivitamin/mineral-komplex. Klicka här för att läsa mer om Vitamin /mineral komplex

[cf]daily alpha plus[/cf] [cf]holistic supervitalis[/cf] [cf]barnvital[/cf]

Fler multivitamin/mineral tillskott hittar du här

Multivitaminer och multimineraler - vitamin-mineral tillskott

Vitamin /mineral komplex

Vitaminer och mineraler är essentiella näringsämnen som fungerar som livsnödvändiga grundstenar för många av kroppens tusentals funktioner. Vitaminer och mineraler behövs bland annat i kroppen för att frigöra energi från maten, som i sin tur är nödvändiga för att bygga muskler, ben, blod och andra vitala vävnader. Utan en jämn tillförsel av bra näring kan vi helt enkelt inte upprätthålla en god hälsa och normal tillväxt.

Först och främst måste vi äta en ren och varierad näringsrik kost. Inget kosttillskott kan ersätta bra mat. Däremot kan ett tillskott av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen många gånger vara ett bra komplement.

Vanliga faktorer som stör upptaget och lagring av både vitaminer, mineraler och andra näringsämnen i kroppen är bland annat, alkohol, tobak, högt intag av kaffe och svart te, luftföroreningar, stress, p-piller, antibiotika och andra läkemedel. Dessa faktorer gör att behovet av många näringsämnen ökar. Om man intar någon typ av läkemedel så bör man först rådgöra med sin läkare innan man gör några större förändringar i sin kost.

 

[cf]källa[/cf]

 

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close