Vitamin / mineral kombinationer

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost -

by Mikaela Bjerring

Vitaminer och mineraler är livsnödvändiga ämnen som kroppen till största del inte kan bilda själv. Vi måste därför se till att få i oss dom via kosten. Vissa väljer även att komplettera med kosttillskott. Här nedan hittar du några bra alternativ av multivitamin/mineral-komplex. Klicka här för att läsa mer om Vitamin /mineral komplex

Alpha Plus Daily, 180 tabletter

Daily - multivitamin mineral Alpha plus Multivitaminet Daily från Alpha Plus har allt. Komplett vitamin- & mineraltillskott med Växtämnen & citrusbioflavonoider. För ett säkerställt dagligt intag av essentiella näringsämnen.

359 kr

 

Holistic SuperVitalis, 450 ml

Holistic supervitalis SuperVitalis från Holistic är en riktig superprodukt med näring från växtriket. Ett flytande kosttillskott rikt på vitaminer, mineraler spårämnen, antioxidanter, essentiella fettsyror och fytonäringsämnen med ursprung i 32 olika ekologiska frukter och grönsaker, samt 24 örter.

199 kr

 

BarnVital, 60 tuggtabletter

Barn vital Alpha plus - multivitamin för barn BarnVital innehåller en väl sammansatt kombination av viktiga vitaminer och mineraler. Tuggtabletterna har en smak av apelsin, sötade med naturligt fruktsocker samt xylitol som bidrar till tändernas mineralisering.

149 kr

 

Fler multivitamin/mineral tillskott hittar du här

Multivitaminer och multimineraler - vitamin-mineral tillskott

Vitamin /mineral komplex

Vitaminer och mineraler är essentiella näringsämnen som fungerar som livsnödvändiga grundstenar för många av kroppens tusentals funktioner. Vitaminer och mineraler behövs bland annat i kroppen för att frigöra energi från maten, som i sin tur är nödvändiga för att bygga muskler, ben, blod och andra vitala vävnader. Utan en jämn tillförsel av bra näring kan vi helt enkelt inte upprätthålla en god hälsa och normal tillväxt.

Först och främst måste vi äta en ren och varierad näringsrik kost. Inget kosttillskott kan ersätta bra mat. Däremot kan ett tillskott av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen många gånger vara ett bra komplement.

Vanliga faktorer som stör upptaget och lagring av både vitaminer, mineraler och andra näringsämnen i kroppen är bland annat, alkohol, tobak, högt intag av kaffe och svart te, luftföroreningar, stress, p-piller, antibiotika och andra läkemedel. Dessa faktorer gör att behovet av många näringsämnen ökar. Om man intar någon typ av läkemedel så bör man först rådgöra med sin läkare innan man gör några större förändringar i sin kost.

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Näringslära för högskola, Liber AB 2006 Sidor: 252-260, ISBN 91-47-05355-0

(2) Peter Wilhelmsson,Näringsmedicinska uppslagsboken Örtagårdens bokförlag, ISBN: 91-631-7910-5,