– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bagaren & Kocken och Bodystore –
Krispig rödkålssallad med asiatiska smaker. En riktigt fräsch och lättlagad sallad som passar som tillbehör till väldigt mycket. Genom att tillsätta nudlar och valfritt protein får du även en fantastiskt god och mättande nudelsallad.
Ingredienser för rödkålssalladen:
- Cirka 300 g rödkål
- 2 st salladslökar eller 2 dm purjolök
- Cirka 2 dl bladpersilja eller koriander
- 1 msk sesamfrön
Ingredienser för dressingen:
- 2 msk tamari sojasås
- 1 msk kallpressad sesamolja
- 2 msk färsk ingefära
- Wasabi efter tycke
- 1-2 st lime
Gör så här:
- Börja med att göra dressingen. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare/minihackare och mixa tills ingefäran är riktigt finhackad. Om du inte har en matberedare/minihackare kan du riva ingefäran fint och blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av och justera hettan och syran med lime och wasabi.
- Strimla rödkålen riktigt tunt. Det lättaste är att använda en mandolin för att få riktigt tunna och jämna strimlor. Massera rödkålen med händerna tills den börjar mjukna något. Det hjälper till att mjuka upp fibrerna, vilket ger salladen en bättre konsistens.
- Hacka salladslöken eller purjolöken i tunna strimlor och grovhacka persiljan eller koriandern.
- Rosta sesamfröna på spisen i en torr stekpanna tills gyllene.
- Lägg rödkålen, salladslöken/purjolöken och persiljan/koriandern i en skål. Häll över dressingen och blanda om väl. Strö över de rostade sesamfröna innan servering.
Genom att tillsätta nudlar och valfritt protein får du en riktigt smakrik och mättande nudelsallad. Glasnudlar, bovetenudlar (sobanudlar) eller rårisnudlar är exempel för några goda alternativ.
Relaterade inlägg:
- NAD+ och dess roll för hälsan och åldrandet
- 10 vanliga tecken på magnesiumbrist
- Grönkålssallad med senapsdressing och valnötter
- 6 örter som kan öka energin
Åh vad gott det ser ut. Detta måste jag absolut testa. 🙂
Så roligt att du vill göra den. 🙂
Mums! Definitivt en sallad i min smak.
Underbart. Du borde testa. 🙂
Gjorde denna i helgen. Blev så gott. <3
Så roligt att höra. 🙂