– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Dessa veganska proteinbars med äpple och kanel är enkla att göra och en fröjd för smaklökarna. Perfekta som ett mättande mellanmål eller när man behöver fylla på med energi innan ett träningspass.
Ingredienser för veganska proteinbars med äpple och kanel:
- 2 st syrliga äpplen
- 10 urkärnade dadlar
- 2 dl hasselnötter
- 1 dl glutenfria havregryn
- 2 dl havreprotein
- 3 msk kallpressad kokosolja
- 1 1/2 tsk mald ceylonkanel
- 1 krm havssalt
Så här gör du:
- Börja med att blötlägga dadlarna i cirka en timme så de blir riktigt mjuka.
- Skala äpplena, skär bort kärnhuset och skär i bitar.
- Mixa äppelbitarna tillsammans med dadlarna i en matberedare tills helt slätt.
- Tillsätt hasselnötter, havreprotein, kokosolja, kanel och havsalt och mixa ihop till en deg. Det får gärna vara lite textur kvar från hasselnötterna.
- Rör till sist ner havregrynen med hjälp av en sked. Om degen skulle kännas torr kan du tillsätta lite vatten.
- Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en cirka 1 1/2 cm tjock fyrkant.
- Sätt in den utkavlade degen i kylskåpet någon timme så den blir lite fastare i konsistensen.
- Skär bars i önskad storlek och strö över hackade hasselnötter.
- Förvara dina proteinbars i kylskåpet tills dom ska ätas. De går även utmärkt att frysa.
Relaterade inlägg:
- Nyttigare variant av chokladbollar
- Hälsofördelar och användning av maskros
- Guide: Så väljer du rätt tillskott av magnesium
- 10 vanliga tecken på magnesiumbrist
Så bra alternativ till min dagliga proteinsmoothie. Tack för tipset.
Roligt att du uppskattade receptet. 🙂
Så gott det ser ut. 🙂 Sparar!
Tack! Roligt att du sparar receptet. 🙂
Dessa ska jag göra i veckan. 🙂
Så roligt att du vill göra dom. 🙂