Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

En ansiktsmask med ricinolja och C-vitamin rengör huden på djupet samtidigt som den vårdar och ger näring. Den är både ekonomisk och effektiv där du direkt både känner och ser skillnad.

Ansiktsmask med ricinolja och C-vitamin

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Börja med att rengöra huden noggrant.
  2. Om du vill ha en maximal effekt så kan du ge ansiktet ett ångbad innan ansiktsmasken. Luta huvudet ned mot en skål med hett vatten och täck över huvudet och skålen med en handduk. Sitt med ansiktet över det ångande vattnet i minst fem minuter.
  3. Blanda ihop ricinoljan och C-vitaminpulvret och applicera ett tjockt lager över ansiktet. Låt sitta i cirka 30 minuter.
  4. Ta en rengöringssvamp eller rengöringsduk och blöt i varmt vatten. Torka av oljan från huden i nedåtgående och utåtgående rörelser. Då följer oljan och smutsen med. Upprepa avtorkningen ett par gånger så att du får av all överflödig olja.
  5. Använd därefter ett ansiktsvatten för att återställa pH-värdet i huden och avsluta med en fuktighetskräm eller ansiktsolja.

Ricinoljas egenskaper för huden

Ricinolja är en riktigt bra olja för att rengöra huden på djupet. Oljan löser effektivt upp fett och smuts som sedan följer med när oljan torkas av. Ricinoljan är även antibakteriell och inflammationshämmande. Sammansättningen av ricinoljan är unik. Den utvinns ur fröna som har ett innehåll på nästan 50 % olja. 10 % består utav vanliga fettsyror och resterande del består av ricinolsyra, en högkvalitativ, väldigt hållbar och stabil fettsyra unikt för ricinfröna. Ricinolja räknas som en fet olja som absorberas långsamt av huden, vilket gör den perfekt att använda för att rengöra på djupet.

C-vitaminets egenskaper för huden

C-vitamin är en vattenlöslig och naturligt förekommande antioxidant som är en viktig beståndsdel i huden. Vitaminet har bland annat betydelse för kollagenbildningen, hudförnyelsen, samt för att bibehålla en spänstig, jämn och slät hy.

 

Här hittar du återförsäljare av:

 

Relaterade inlägg:

2 Kommentarer

  1. Zara

    Detta ska jag prova 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close