Äppelcidervinäger med ”mamman”

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 3 januari, 2019 · 10 comments

in Blogg, Ekologiskt, Hälsa, IFD - Antiinflammatorisk kost, Immunsystemet, Kost, Livsmedel, Syra-basbalansen, Vegansk / Vegetarisk kost

Jag är en flitig användare av äppelcidervinäger och det har kommit att bli en stapelvara hemma hos mig. En fantastisk produkt för allt från hud- och hårvård, som rengöringsprodukt för hemmet, att använda i matlagning och inte minst att inta som en hälsodryck. Men för att få det mesta och bästa ut av vinägern så vill man använda den som innehåller ”mamman”.

Äppelcidervinäger med ”mamman” - Den bästa äppelcidervinägern

För städning duger vilken vinäger som helst, men för mat och hälsan använder jag alltid äppelcidervinäger av riktigt bra kvalité som är framställd på ett sådant sätt där alla nyttigheter bevarats. Det är nämligen stor skillnad på äppelcidervinäger och äppelcidervinäger. Den sort som du vill använda är ekologisk, ouppvärmd (Raw), ofiltrerad, opastöriserad som fått jäsa långsamt och som innehåller något som kallas ”mamman” (The Mother). Det är just ”mamman” som utgör den mest hälsosamma delen. Det är moderkulturen i vinägern som visar sig som en grumlighet. Det är strängliknande proteinmolekyler, enzymer, syror, mineraler och andra hälsosamma ämnen.

Det är just under en sådan noggrann process som man framställer Bragg äppelcidervinäger, vilket gjort den till en mycket eftertraktad produkt för alla hälsomedvetna. Den anses vara en av världens finaste äppelcidervinäger just för alla bevarade nyttigheter. Denna typ av vinäger innehåller mer än ett 30-tal viktiga näringsämnen – levande bakteriekultur, syror, enzymer, pektin, samt de flesta vitaminer, en lång rad antioxidanter och ett 20-tal mineraler. Det ger äppelcidervinägern potenta egenskaper som fungerar antibakteriellt, antiviralt, antifungalt, stödjande för immunsystemet, mag-tarmsystemet och för syra-basbalansen.

Nyttiga bakterier – Moderkulturen innehåller nyttiga bakterier som gör gott för mage och tarm, och som stödjer en bra bakterieflora.

Syror – Äppelcidervinäger innehåller syror som är naturligt antibakteriella, antifungala och antivirala. Syrorna stimulerar även saltsyraproduktionen som behövs i magen för att smälta maten ordentligt. Tillräckligt med saltsyra behövs även för att aktivera det proteinspjälkande enzymet pepsin och för att ta död på skadliga bakterier och andra ovälkomna mikrober som finns i maten.

Pektin – Äpplen och vinäger innehåller pektin, lösliga gelébildande fibrer som gör att magsäcken töms långsammare och gör så att blodsockret blir stabilare. Lösliga fibrer har även egenskapen att binda till sig kolesterol och på så sätt bidra till att minska det dåliga kolesterolet. Pektin fungerar även som näring åt våra nyttiga tarmbakterier som bildar en frisk tarmflora.

Enzymer – Äppelcidervinäger innehåller fruktenzymer som tillsammans med syrorna stödjer matsmältningen och kroppens utrensning av slaggprodukter.

1 msk äppelcidervinäger blandat i ett glas vatten ca 20 minuter innan måltid, 2 gånger per dag är en gammal huskur för att stödja hälsan på många sätt som t.ex:

  • För stabilare blodsocker och för att minska sötsuget.
  • För att stödja syra-basbalansen i kroppen.
  • För att stödja kroppens utrensning av slaggprodukter.
  • För att stödja matsmältningen.
  • Som en huskur vid Reflux – halsbränna och sura uppstötningar.
  • För att stödja immunsystemet.

Fler användningsområden av äppelcidervinäger hittar du här

Återförsäljare av Bragg äppelcidervinäger med ”mamman” hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 10 comments… read them below or add one }

1 Anne januari 3, 2019 kl. 20:56

Slipper reflux när jag drick äppelcidervinäger!

Svara

2 Mikaela Bjerring januari 4, 2019 kl. 13:41

Härligt att höra Anne! En riktigt bra gammal huskur som många upplever hjälper vid sura uppstötningar och halsbränna.

Svara

3 Emma O januari 4, 2019 kl. 10:57

Riktigt bra! 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring januari 4, 2019 kl. 13:37

Visst är den. 🙂

Svara

5 Karro januari 4, 2019 kl. 12:45

Bästa äppelcidervinägern! Dricker äppelcidervinäger med vatten varje dag och min mage älskar det.

Svara

6 Mikaela Bjerring januari 4, 2019 kl. 13:42

Den är verkligen en klass för sig. 🙂

Svara

7 Lina W januari 9, 2019 kl. 19:47

Att dricka äppelcidervinäger har gjort sån skillnad för mig.

Svara

8 Mikaela Bjerring januari 9, 2019 kl. 19:54

Härligt att höra Lina!

Svara

9 Madde januari 14, 2019 kl. 10:06

En favorit! Så bra 🙂

Svara

10 Mikaela Bjerring januari 14, 2019 kl. 10:12

Den är en klass för sig. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: