Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore –

Jag är en flitig användare av äppelcidervinäger och det har kommit att bli en stapelvara hemma hos mig. En fantastisk produkt för allt från hud- och hårvård, som rengöringsprodukt för hemmet, att använda i matlagning och inte minst att inta som en hälsodryck. Men för att få det mesta och bästa ut av vinägern så vill man använda den som innehåller “mamman”.

Äppelcidervinäger med ”mamman”

Äppelcidervinäger med “mamman”

För städning duger vilken vinäger som helst, men för mat och hälsan använder jag alltid äppelcidervinäger av riktigt bra kvalité som är framställd på ett sådant sätt där alla nyttigheter bevarats. Det är nämligen stor skillnad på äppelcidervinäger och äppelcidervinäger. Den sort som du vill använda är ekologisk, ouppvärmd (Raw), ofiltrerad, opastöriserad som fått jäsa långsamt och som innehåller något som kallas ”mamman” (The Mother). Det är just ”mamman” som utgör den mest hälsosamma delen. Det är moderkulturen i vinägern som visar sig som en grumlighet. Det är strängliknande proteinmolekyler, enzymer, syror, mineraler och andra hälsosamma ämnen.

Det är just under en sådan noggrann process som man framställer Bragg äppelcidervinäger, vilket gjort den till en mycket eftertraktad produkt för alla hälsomedvetna. Den anses vara en av världens finaste äppelcidervinäger just för alla bevarade nyttigheter. Denna typ av vinäger innehåller mer än ett 30-tal viktiga näringsämnen – levande bakteriekultur, syror, enzymer, pektin, samt de flesta vitaminer, en lång rad antioxidanter och ett 20-tal mineraler. Det ger äppelcidervinägern potenta egenskaper som fungerar antibakteriellt, antiviralt, antifungalt, stödjande för immunsystemet, mag-tarmsystemet och för syra-basbalansen.

Nyttiga bakterier – Moderkulturen innehåller nyttiga bakterier som gör gott för mage och tarm, och som stödjer en bra bakterieflora.

Syror – Äppelcidervinäger innehåller syror som är naturligt antibakteriella, antifungala och antivirala. Syrorna stimulerar även saltsyraproduktionen som behövs i magen för att smälta maten ordentligt. Tillräckligt med saltsyra behövs även för att aktivera det proteinspjälkande enzymet pepsin och för att ta död på skadliga bakterier och andra ovälkomna mikrober som finns i maten.

Pektin – Äpplen och vinäger innehåller pektin, lösliga gelébildande fibrer som gör att magsäcken töms långsammare och gör så att blodsockret blir stabilare. Lösliga fibrer har även egenskapen att binda till sig kolesterol och på så sätt bidra till att minska det dåliga kolesterolet. Pektin fungerar även som näring åt våra nyttiga tarmbakterier som bildar en frisk tarmflora.

Enzymer – Äppelcidervinäger innehåller fruktenzymer som tillsammans med syrorna stödjer matsmältningen och kroppens utrensning av slaggprodukter.

1 msk äppelcidervinäger blandat i ett glas vatten ca 20 minuter innan måltid, 2 gånger per dag är en gammal huskur för att stödja hälsan på många sätt som t.ex:

 • För stabilare blodsocker och för att minska sötsuget.
 • För att stödja syra-basbalansen i kroppen.
 • För att stödja kroppens utrensning av slaggprodukter.
 • För att stödja matsmältningen.
 • Som en huskur vid Reflux – halsbränna och sura uppstötningar.
 • För att stödja immunsystemet.

 

Fler användningsområden av äppelcidervinäger hittar du här

 

Återförsäljare av Bragg äppelcidervinäger med “mamman” hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

10 Kommentarer

 1. Anne

  Slipper reflux när jag drick äppelcidervinäger!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Härligt att höra Anne! En riktigt bra gammal huskur som många upplever hjälper vid sura uppstötningar och halsbränna.

   Svara
 2. Emma O

  Riktigt bra! 🙂

  Svara
 3. Karro

  Bästa äppelcidervinägern! Dricker äppelcidervinäger med vatten varje dag och min mage älskar det.

  Svara
 4. Lina W

  Att dricka äppelcidervinäger har gjort sån skillnad för mig.

  Svara
 5. Madde

  En favorit! Så bra 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close