– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Riktigt goda hampaproteinbars med smak av lingon som är busenkla att göra. Veganska, glutenfria och med ett lågt kolhydratinnehåll. Perfekta som mellanmål eller som ett extra proteinintag vid träning.

Hampaproteinbars med lingonsmak

Detta behöver du:

Så här gör du:

  1. Börja med att blötlägga cashewnötterna i cirka 3 timmar. Lägga nötterna i en glasburk eller skål. Häll på med vatten så att de täcks helt och tillsätt lite havssalt. Låt dom sedan stå i rumstemperatur för att aktiveras. När nötterna stått sin tid så sköljer du av dom noga under rinnande vatten.
  2. Mixa nötterna med hjälp av en matberedare eller stavmixer tills dom är finhackade.
  3. Lägg över dom mixade nötterna i en skål och tillsätt alla torra ingredienser: mandelmjöl, hampafrön, kokosflingor, hampaprotein, vaniljpulver, lingonpulver och havssalt. Rör om med en sked så att allt blandas väl.
  4. Tillsätt kokosolja, vatten, fibersirap och jobba ihop till en deg.
  5. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till lagom tjocklek enligt dina egna preferenser.
  6. Lägg in den utkavlade degen i kylskåpet någon timme så att den får sätta sig.
  7. Skär bars i önskad storlek. Dom håller sig bra i kylskåpet i minst 5 dagar och går även bra att frysa.

Kort om hampaprotein

Hampaprotein är ett vegetabiliskt och lättsmält proteinpulver som tillverkas av hampafrön. Det räknas som ett fullvärdigt protein eftersom det innehåller samtliga essentiella aminosyror i en bra balans. Proteininnehållet ligger runt 50 procent, men kan variera något mellan olika märken. Hampaprotein innehåller även en betydande mängd vitaminer, mineraler och har en optimal balans mellan de essentiella fettsyrorna omega-6 och omega-3.

Smaken är mild och lite nötaktig, vilket gör den lätt att kombinera med andra smaker. Perfekt för såväl smoothies som bakning och matlagning när du vill öka proteinintaget. Mer om hampaprotein kan du läsa i inlägget Fördelarna med hampaprotein.

 

Relaterade inlägg:

Dela gärna

Följ på sociala medier

Du kanske även gillar detta

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

Fördelarna med att torrborsta kroppen regelbundet

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Du kanske har hört talas om torrborstning, men inte riktigt vet varför man bör göra det? Här följer om 6 fantastiska fördelar med att torrborsta kroppen och hur du går till väga steg för steg. Vad är...

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

Matig sallad med rårivna rödbetor och dijonvinägrett

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Rödbetan är verkligen en fantastisk rotfrukt som kan tillagas på en mängd olika sätt. Inte minst är den riktigt god att avnjuta rå. Här följer ett enkelt recept för en matig sallad med rårivna...

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

6 vanliga tecken på D-vitaminbrist

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - D-vitamin är känt som vårt solskensvitamin som vi själva kan producera på sommaren när solen står tillräckligt högt. Dessvärre är det inte möjligt på vår nordliga breddgrad under vinterhalvåret. Så...

Chiapudding med extra protein

Chiapudding med extra protein

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Chiapudding ger en riktigt bra start på dagen. Det är dessutom enkelt att förbereda den kvällen innan, så du har frukosten färdig för morgonen därpå. Här följer en variant som är extra rik på protein...

12 Kommentarer

  1. Jenny Pettersson

    Ser både gott och hälsosamt ut!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Ja både mycket goda och hälsosamma. 🙂

  2. Annbella

    Så gott! Det blir helgens fix. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Låt mig gärna veta vad du tyckte.

  3. Christina

    Mums! Dessa ska jag prova att göra!

    Svara
  4. Maja

    Tack för receptet! Gjorde dom i helgen och blev riktigt bra. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Varsågod och vad roligt att höra! 🙂

  5. Kalle

    Dom ska jag testa att göra.

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Vad trevligt Kalle. 🙂 Hoppas det smakar!

  6. Laila

    Jättegoda!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring - Passion för hälsa

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och är utbildad kost- och näringsterapeut. Jag har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

HÄLSOARKIV

KATEGORIER

Kampanjer för hälsokost och kosttillskott

Populära inlägg

Så gör du gua sha för hårbottnen

Så gör du gua sha för hårbottnen

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Lyko - Vid det här laget har du säkert redan hört om alla fördelar med att använda gua sha i din hudvårdsrutin. Men det är också ett riktigt bra verktyg för att stimulera cirkulationen i hårbottnen som...

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Svensk hälsokost - Glutation är kroppens kraftfullaste antioxidant. Den har till uppgift att skydda cellerna och behövs för leverns reningsfunktion. Det är ett ämne som kroppen själv kan producera,...

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Meds, Lyko och Svensk hälsokost - Gua sha-massage brukar ibland kallas för “The Eastern Facelift”, eftersom man ser en påtaglig skillnad direkt och ännu mer på lång sikt. Det hjälper även till att lösa upp...

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Fluor tillsätts i munvårdsprodukter för att förhindra kariesangrepp. Du har säkert också hört att det är det enda som skyddar dina tänder. Men i dag har vi faktiskt ett alternativ till fluor,...

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Vår största källa till D-vitamin är som känt solen. Men hur länge räcker den mängd D-vitamin som vi lagrar från solexponering? Och när kan vi egentligen bilda D-vitamin genom solens strålar? Dom...