– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Riktigt goda hampaproteinbars med smak av lingon som är busenkla att göra. Veganska, glutenfria och med ett lågt kolhydratinnehåll. Perfekta som mellanmål eller som ett extra proteinintag vid träning.
Detta behöver du:
-
- 1 dl cashewnötter
- 2 dl hampaprotein (Jag använder Wellaware som har en väldigt mild smak)
- 1/2 dl hampafrön
- 1 dl mandelmjöl
- 1/2 dl kokosflingor
- 2 tsk vaniljpulver
- 4 msk lingonpulver
- En nypa havssalt
- 1 msk vatten
- 1/2 dl fibersirap gold (endast 5 % sockerarter)
- 1/2 dl kallpressad kokosolja
Så här gör du:
- Börja med att blötlägga cashewnötterna i cirka 3 timmar. Lägga nötterna i en glasburk eller skål. Häll på med vatten så att de täcks helt och tillsätt lite havssalt. Låt dom sedan stå i rumstemperatur för att aktiveras. När nötterna stått sin tid så sköljer du av dom noga under rinnande vatten.
- Mixa nötterna med hjälp av en matberedare eller stavmixer tills dom är finhackade.
- Lägg över dom mixade nötterna i en skål och tillsätt alla torra ingredienser: mandelmjöl, hampafrön, kokosflingor, hampaprotein, vaniljpulver, lingonpulver och havssalt. Rör om med en sked så att allt blandas väl.
- Tillsätt kokosolja, vatten, fibersirap och jobba ihop till en deg.
- Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till lagom tjocklek enligt dina egna preferenser.
- Lägg in den utkavlade degen i kylskåpet någon timme så att den får sätta sig.
- Skär bars i önskad storlek. Dom håller sig bra i kylskåpet i minst 5 dagar och går även bra att frysa.
Kort om hampaprotein
Hampaprotein är ett vegetabiliskt och lättsmält proteinpulver som tillverkas av hampafrön. Det räknas som ett fullvärdigt protein eftersom det innehåller samtliga essentiella aminosyror i en bra balans. Proteininnehållet ligger runt 50 procent, men kan variera något mellan olika märken. Hampaprotein innehåller även en betydande mängd vitaminer, mineraler och har en optimal balans mellan de essentiella fettsyrorna omega-6 och omega-3.
Smaken är mild och lite nötaktig, vilket gör den lätt att kombinera med andra smaker. Perfekt för såväl smoothies som bakning och matlagning när du vill öka proteinintaget. Mer om hampaprotein kan du läsa i inlägget Fördelarna med hampaprotein.
Ser både gott och hälsosamt ut!
Ja både mycket goda och hälsosamma. 🙂
Så gott! Det blir helgens fix. 🙂
Låt mig gärna veta vad du tyckte.
Mums! Dessa ska jag prova att göra!
Vad trevligt!
Tack för receptet! Gjorde dom i helgen och blev riktigt bra. 🙂
Varsågod och vad roligt att höra! 🙂
Dom ska jag testa att göra.
Vad trevligt Kalle. 🙂 Hoppas det smakar!
Jättegoda!
Härligt att höra. 🙂