Hampaproteinbars med lingonsmak

by Mikaela Bjerring on 7 januari, 2019 · 12 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, IFD - Antiinflammatorisk kost, Kost, Laktosfritt, Recept, Träningskost, Vegansk kost

Riktigt goda hampaproteinbars med smak av lingon som är busenkla att göra. Glutenfria, veganska och med ett lågt kolhydratinnehåll. Proteinbars som passar perfekt som mellanmål eller som ett extra proteinintag vid träning.

Hampaproteinbars med lingonsmak

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Börja med att blötlägga cashewnötterna i ca 2 timmar. Lägga nötterna i en glasburk eller skål. Häll på med rumstempererat vatten så att de är helt täckta och tillsätt lite havssalt. Låt dom sedan stå i rumstemperatur för att aktiveras. När nötterna stått sin tid så sköljer du av dom noga under rinnande vatten.
  2. Mixa nötterna med hjälp av en matberedare eller stavmixer tills dom är finhackade.
  3. Lägg över dom mixade nötterna i en skål och tillsätt mandelmjöl, hampafrön, kokosflingor, hampaprotein, vaniljpulver, lingonpulver och salt. Rör om med en sked så att allt blandas väl.
  4. Tillsätt kokosolja, vatten, fibersirap och jobba ihop till en deg.
  5. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till lagom tjocklek enligt dina preferenser.
  6. Lägg in i kylen någon timme så att den får stelna.
  7. Skär bars i önskad storlek och förvara i kylen tills de ska ätas.

Relaterade inlägg:

 

{ 12 comments… read them below or add one }

1 Jenny Pettersson januari 9, 2019 kl. 13:06

Ser både gott och hälsosamt ut!

Svara

2 Mikaela Bjerring januari 9, 2019 kl. 19:52

Ja både mycket goda och hälsosamma. 🙂

Svara

3 Annbella januari 9, 2019 kl. 17:07

Så gott! Det blir helgens fix. 🙂

Svara

4 Mikaela Bjerring januari 9, 2019 kl. 19:53

Låt mig gärna veta vad du tyckte.

Svara

5 Christina januari 9, 2019 kl. 19:44

Mums! Dessa ska jag prova att göra!

Svara

6 Mikaela Bjerring januari 9, 2019 kl. 19:52

Vad trevligt!

Svara

7 Maja januari 14, 2019 kl. 10:05

Tack för receptet! Gjorde dom i helgen och blev riktigt bra. 🙂

Svara

8 Mikaela Bjerring januari 14, 2019 kl. 10:14

Varsågod och vad roligt att höra! 🙂

Svara

9 Kalle januari 23, 2019 kl. 10:38

Dom ska jag testa att göra.

Svara

10 Mikaela Bjerring januari 23, 2019 kl. 10:42

Vad trevligt Kalle. 🙂 Hoppas det smakar!

Svara

11 Laila februari 7, 2019 kl. 14:44

Jättegoda!

Svara

12 Mikaela Bjerring februari 7, 2019 kl. 14:46

Härligt att höra. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: