Cykling som träningsform

by Mikaela Bjerring on 8 oktober, 2012 · 0 comments

in Blogg, Psykisk hälsa, Träning

Anledningen till varför man väljer cykling som träningsform kan variera alltifrån att må bra och träna fysiskt till att hitta ett inre lugn och välbefinnande, vidare till att prestera på högre nivå och träna inför olika typer av tävlingar. Cykling är en fantastisk träningsform som är skonsam för kroppen, en tidlös motionsform som passar unga som gamla.

Cykling som träningsform

Cykling som träningsform

När du cyklar aktiveras alla stora muskelgrupper i underkroppen. Sätesmusklerna och lårens framsidor är några av kroppens största muskler vilket gör cykling till en utmärkt motionsform för förbränning – stora muskler kräver mycket energi när de arbetar. Du belastar inte heller kroppen på samma sätt som vid löpträning, och cykling är därmed skonsamt för lederna. Konditionen förbättras vid träning och när syreupptagningen blir bättre stärks hjärtmuskulaturen och andningen blir lugnare. För personer som har problem med t.ex. knän eller övervikt är cykling den idealiska motionsformen.

När du tränar är det viktigt med rätt utrustning. Oavsett om du är en van träningscyklist eller nybörjare kan du få hjälp på den nya webshoppen Bikester. Där finns rådgivare som kan hjälpa dig att hitta rätt cykel och övrig utrustning för att du ska kunna få det mesta ut av din cykelträning.

Cykelträning kan även göra underverk för välbefinnandet, att snabbt och smidigt ta sig fram längs vägarna kan bidra till en enorm känsla av frihet och lugn till själen.

 

Bildkälla: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ian_Short_racing_in_2012.jpg

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: