Cykling som träningsform

by Mikaela Bjerring on 8 oktober, 2012 · 0 comments - I samarbete med bikester.se -

in Blogg, Träning

Cykling som träning kommer med flera hälsofördelar. Det är en av de bästa träningsformera för underkroppen, det är skonsamt för knäna och lederna och en tidlös motionsform som passar unga som gamla.

Cykling som träningsform

Cykling ger en allsidig träning

När du cyklar aktiveras alla stora muskelgrupper i underkroppen. Sätesmusklerna och lårens fram- och baksida är några av kroppens största muskler, vilket gör cykling till en utmärkt motionsform för förbränning, eftersom stora muskler kräver mycket energi när de arbetar. Om du vill tona låren, vaderna och tajta till rumpan är cykling perfekt. Faktum är att det är en av de absolut bästa träningsformerna för underkroppen, samtidigt som du förbättrar din corestyrka och stärker armarna.

Du belastar inte heller kroppen på samma sätt som vid löpträning, vilket gör cykling skonsamt för lederna. Konditionen förbättras och när syreupptaget ökar stärks hjärtmuskulaturen och andningen blir lugnare. Cykling kan vara en fantastisk bra träningsform för alla, men för personer som lider av övervikt, dåliga knän, eller ledproblem kan det vara den idealiska träningsformen.

Cykling är bra för psyket

Cykling är mer än bara fysisk träning, det är också bra för psyket och välbefinnandet. Precis som all konditionsträning så ökar blodcirkulationen när man cyklar, vilket även ger mer syre till hjärnan som gör att vi kan tänka klarare. Den friska luften, att snabbt och smidigt ta sig fram längs vägarna kan bidra till en enorm känsla av frihet och lugn till själen. I kombination med endorfinkicken som träningen ger kan du uppleva en riktig mental boost.

När du tränar är det viktigt med rätt utrustning. Oavsett om du är en van träningscyklist eller nybörjare med cykling som träningsform så kan det vara värt att ta hjälp av en expert för att hitta rätt cykel och övrig utrustning så att du ska kunna få det mesta ut av din cykelträning. Här är bikester en av de populäraste sajterna för att få rätt rådgivning.

Relaterade inlägg:

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: