Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus –

Mindfulness är ett förhållningssätt till livet som innebär att vara medvetet närvarande i stunden. Att utveckla sin uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla. Det kan hjälpa dig att uppnå bättre balans och harmoni, så du kan njuta mer av tillvaron här och nu.

Mindfulness i vardagen

Mindfulness är ett förhållningssätt

Många upplever nog att livet rullar på allt för snabbt och att tiden ofta inte räcker till. Det är lätt att tänka “När det bara lugnar sig lite, så ska jag hinna med allt det där roliga och leva lite mer”. Men faktum är att klockan alltid kommer att ticka lika fort och säkerligen kommer det alltid finnas lika mycket att göra. Det betyder inte att man behöver vänta med att leva. Det handlar inte om vad man gör, utan hur man förhåller sig till det man gör. Hur man väljer att uppleva tillvaron i stunden.

Att vara medvetet närvarande är ett förhållningssätt där man lär sig vara uppmärksam på vad som sker just nu. Det handlar om ett öppet och ett nyfiket närvarande i ögonblicket utan att döma och värdera. En sinnesnärvaro där vi beskådar vår omgivning och njuter av den för vad den är.

Lär dig leva här och nu

Tankar kan snabbt ta övertaget. Innan man vet ordet av så har de ilat iväg till det förflutna eller framtiden. Man märker knappt hur den goda maten smakar för man tänker på något jobbigt som hände igår. Man känner inte solens smekningar mot huden för att man grubblar över något som man måste göra i veckan. Nuet pågår, men man är inte riktigt där.

Det gör att dagarna rusar förbi och dyrbar tid försvinner utan att göra några riktiga avtryck. Man går på autopilot. Man gör sina dagliga måsten utan att vara riktigt närvarande. Man ältar om gammalt och oroar sig för framtiden. Man tar med sig stress från det som varit och tar ut stressen i förväg för något som ännu inte hänt. Alla söker vi mening med livet, men om vi slutar söka så kommer vi upptäcka att den verkliga meningen är här och nu. 

Reducera din stress med mindfulness

Mindfulness kan vara ett effektivt verktyg för att minska stress och oro. Att få bättre balans i sitt liv och sin själ. Jobb och dagliga sysslor blir då gjorda med ett lättare sinne och större fokus. Man lär sig att inte grubbla och älta om det som varit eller oroa sig för det som kanske kommer att hända i framtiden. Det hjälper till att reducera stress och obefogad oro som så lätt kan bryta ner både den fysiska och psykiska hälsan.

Lär dig använda energin rätt

Genom att träna upp sin mindfulness så kommer man också upptäcka att man har många fler val och vägar att välja. Det kan lära oss att lägga energi på det som vi kan påverka och som har betydelse för oss. Därmed göra man ofta fler medvetna och bättre val. Samtidigt blir vi också medvetna om det vi inte kan påverka så vi kan släppa taget. När vi öppnar upp oss själva för möjligheter så kommer dom även komma till oss.

Mentalträning är en färskvara

Mental träning är något som man ständigt måste jobba på. Precis som man kontinuerligt måste träna sin kropp för att hålla den i bra form. Vi lever i ett samhälle som vill så mycket av oss. När du är medvetet närvarande är du fokuserad på ögonblicket och kan hantera och ta itu med stressen direkt istället för at ta med den till morgondagen.

Med mindfulness lär du dig att snabbt återhämta dig från olika situationer och skapa balans mellan tankar, kropp och känslor. Det gör att du istället kan njuta av stunden och acceptera saker för vad de är som du ändå inte kan påverka. Det handlar om att skapa en bra balans mellan karriär, familjeliv, socialt liv och ditt inre där nuet dominerar.

Om du känner att du behöver hjälp med att komma igång så finns det många bra ljudböcker för mindfulness som du kan ta hjälp av i början.

 

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

6 Kommentarer

 1. Marie

  Sån bra beskrivning. <3

  Svara
 2. Kamilla

  Tack för ett bra inlägg! Ägnar mig till en stunds mindfulness varje dag. 🙂 En så härlig känsla att andas ut och bara vara.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Trevligt att du tyckte om det. 🙂 Och så härligt att du tar dig tiden en stund varje dag!

 3. Anne

  Varje dag för mig! <3

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Instagram

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close