Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Därför bör ekologiska kryddor vara ditt självklara val

av | sep 15, 2015 | Blogg, Ekologiskt, Hälsokost, Kost, Livsmedel, Örter - Kryddor | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Den mest självklara anledningen till att välja ekologiska kryddor är för att få renare mat – kryddor som är fria från bekämpningsmedel som kan vara både hormonstörande och cancerogena. Det finns dock ytterligare en anledning att välja ekologiskt, då det utbredda kryddfusket är vanligare än vad man tror.

Därför bör ekologiska kryddor vara ditt självklara val

Fördelarna med att handla ekologiskt

Ekologiskt certifierade produkter är garanterade att vara framställda under omständigheter som gynnar natur och miljö, där inga kemiska bekämpningsmedel får användas. Ekologisk mat är även under mycket striktare kontroll än icke ekologisk. Det innebär en trygghet för oss konsumenter, samtidigt som man kan undvika att falla offer för det vidriga matfusket.

Det stora problemet med kryddfusk

Livsmedelsfusk förekommer i stor utsträckning världen över och kryddor tillhör en livsmedelskategori där man vet att fusk är ett väletablerat problem. När EU för några år sedan gjorde en undersökning av det internationella matfusket, så fanns kryddor med på listan bland de tio främsta drabbade produktkategorierna ”Report – on the food crisis, fraud in the food chain and the control thereof (2013/2091 (INI)”.

Tillvägagångssättet av hur man fuskar med kryddor är många och varierade. Man har bland annat stött på många fall där otillåtna färgämnen och tillsatser förekommit. Även smakförstärkare så som maltodextrin och glutamat har hittats i olika kryddblandningar.

Det förekommer också att man späder ut kryddor – att man blandar ut en dyr krydda med en billigare variant eller att man till och med använder en helt orelaterad biprodukt som andra växtdelar, t.ex skal från säd och nötter. Fusk av den här karaktären innebär inte bara att man får en krydda av dålig kvalité, utan även en ren livsfara för en person med allergi. Eftersom ekologiska kryddor testas och granskas mycket noggrannare är konventionellt odlade kryddor, är det helt enkelt ett tryggare köp.

 

Återförsäljare av ekologiska kryddor på nätet hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Sandra O

  Det är hemskt det där med matfusk! Tack för informationen.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Visst är det. Köper bara eko och från företag som jag litar på.

   Svara
 2. Tina

  Jag handlar ekologiskt så långt det bara går! Mat av kvalité är en stor prioritering hos mig.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Ja det gäller att vara kräsen med vad man stoppar i sig.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close