– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till bodystore.com –
Att göra pannbröd kan vara en räddning när man har bråttom, men ändå vill ha gott bröd. Här följer ett recept på en enkel och snabb glutenfri variant av bröd som man gräddar i stekpannan.
Ingredienser:
- 6 dl glutenfri mjölmix
- 3 dl ljummet vatten, alternativt yoghurt eller vegetabilisk mjölk
- 2 msk smakneutral kokosolja
- 2 msk linfrön
- 1 tsk havssalt
- 2 tsk bakpulver
Så här gör du:
- Blanda ihop samtliga ingredienser till en smidig deg. Pröva dig med fram med vätska så att degen inte blir för stabbig. Den ska vara våtare än en vanlig bröddeg.
- Gör bollar av degen och kavla ut dom rätt så tunt mellan två bakplåtspapper.
- Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme. Tillaga bröden på ena sidan tills de fått en fin färg och börjat bubbla sig. Vänd sedan och stek klart på andra sidan.
Jag har gått ner 5 kilo på tre månader bara genom att utesluta gluten och inget annat! Att man kan göra så mycket gott utan gluten underlättar och saknar inte alls vanligt bröd, pasta m.m.
Åh, vad härligt! Visst kan man kan man göra mycket gott utan gluten. 🙂
Tack för tipset! Det ska jag prova, ser gott ut! Delar vidare till vänner som jag vet också skulle vilja ha receptet 🙂
Trevligt och tack för att du delar! 🙂
Mums, vad gott och vad enkelt det verkar vara att göra. Skall provas!
Härligt! Ja riktigt enkelt!
Det ska jag prova att göra! 😀
Låt mig gärna vet vad du tyckte 🙂
Åhh, så gott det ser ut! Det ska jag absolut göra!
Vad trevligt Mia!
TACK! Det ska jag genast cykla och köpa ingredienserna till. Har helt klart delat det vidare.
Ett par frågor… hur länge håller det sig? Kan man frysa in det? Hur många blir det ungefär av detta receptet? Eller missar jag kanske att det står någonstans? Känns som det blir mycket av det receptet? Om det inte håller / kan sparas, så skulle jag vilja göra 2-4 st ca. nämligen.
Tack på förhand! <3
Receptet ger ca 8 st, så då kan du halvera det om du vill göra en mindre sats. 2-3 dagar skulle jag säga att det håller, men jag brukar värma eller rosta det om jag inte äter det nygräddat. Jag har provat att frysa in det och tinat det i brödrosten och det går alldeles utmärkt 🙂