Ekologisk hudvård från Ljung

by Mikaela Bjerring on 22 maj, 2017 · 4 comments - I samarbete med Ljung hudvård -

in Ansiktsvård, Anti-aging, Blogg, Kroppsvård, Naturlig skönhet


Från hjärtat av Lappland kommer Ljung hudvård som tillverkat naturliga hudvårdsprodukter sedan 1994. Här ligger fokusen på ekologiskt, miljövänligt och närproducerat. Med noga utvalda råvaror så tillför man huden enbart det bästa – kärlek för huden direkt från naturen.

Om Ljung hudvård

Bakom Ljung hudvård står grundaren Erika Bjuhr som har en lång erfarenhet när det gäller framställning av naturliga hudvårdsprodukter. Som ung inspirerades Erika av sin mormor vars egen mor under senare delen av 1800-talet använde örter och medicinalväxter för att göra tinkturer och hudvård. Men det verkliga intresset tog fart när hennes 4 barn fick svåra eksem. Hon började tillverka egna krämer med rena råvaror från naturen, som hon sedan använde för att smörja in barnens eksem med. Efter bara några veckor kunde en klar förbättring ses. Från det framgångsrika försöket föddes Ljung hudvård. Företaget som sedan dess nått stor framgång driver Erika idag tillsammans med sin dotter Tina.

Jag vill också ta tillfället i akt och säga grattis till Erika och Tina och deras deodorant hjortronblom som vann ”Bästa deodorant 2017” i Organic beauty awards. Att ta hem ett sådant pris säger ju en hel del om produkten. Den vinnande deodoranten har jag tyvärr inte provat ännu, men jag har testat några andra fantastiska produkter från Ljung – Ansiktsolja nyponros och Ansiktscreme intensiv som definitivt vann mitt hjärta.

Ansiktsolja nyponros

Så fort jag läste innehållet på produkten så blev jag såld – Nyponrosolja och svartvinbärsfröolja som båda är kända för att förbättra hudens struktur på djupet. Nyponrosolja som även går under smeknamnet ”naturens skönhetsolja” räknas som en av de absolut bästa anti-aging oljorna. Rik på bland annat A-vitamin och C-vitamin. Den härliga svartvinbärsoljan är rik på essentiella fettsyror och antioxidanter och då främst E-vitamin och C-vitamin. Resultatet av dessa tillsammans blir en härligt hudregenererande produkt. Oljan känns riktigt skön på huden. Den absorberas snabbt och har en fräsch fruktig och blommig doft.

Ansiktscreme intensiv från Ljung

Ansiktscreme intensiv är en härlig dagkräm som absorberas snabbt. Den får huden att kännas balanserad och väl återfuktad. Krämen är baserad på jojobaolja och ekologisk aloe vera. Den är rik på antioxidanter och innehåller dessutom ljungextrakt med beprövad bioaktivitet som har en anti-aging effekt på huden. Den fruktiga och blommiga doften känns fräsch och produkten passar de flesta hudtyper även den allra känsligaste.

Ljung’s produkter kommer i hygieniska pumpflaskor och airlessförpackningar som tömmer flaska helt. Ljung ska även ha en eloge för sitt miljötänk. Dom använder inte några onödiga ytterförpackningar och samtliga flaskor är miljövänliga och återvinningsbara.

Produkterna hittar du i Ljung’s egna webbshop här

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Eva maj 24, 2017 kl. 08:18

Verkar vara riktigt härliga produkter. 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring maj 24, 2017 kl. 08:59

Dom är riktigt härliga Eva. 🙂

Svara

3 Malin maj 24, 2017 kl. 08:24

Använt bodylotion från Ljung och den kan jag verkligen rekommendera. Speciellt om man lätt blir torr.

Svara

4 Mikaela Bjerring maj 24, 2017 kl. 08:59

Underbart! Tack för tipset.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: