En chokladupplevelse för kropp och själ!

by Mikaela Bjerring on 8 juli, 2015 · 3 comments

in Blogg, Ekologiskt, Kroppsvård, Naturlig skönhet


Chokladens bakgrundshistoria och nutida studier vittnar alla för kakaons positiva effekter på hälsan, huden och välbefinnandet. Choklad får oss helt enkelt att må bra! Lika väl som choklad har förmågan att ge smaklökarna ett glädjesprång har den en underbar inverkan på huden.

Choklad i hudvård

Chokladens fördelar i hudvård

Choklad har många hälsofrämjande egenskaper och är även en supermat för huden. Kakao innehåller antioxidanter och är rik på mineraler, framför allt magnesium. Detta gör den till en underbar ingrediens i hudvård.

Kakaon bidrar till att ge huden spänst, fukt, slimmar och stramar upp. Den har egenskapen att göra huden mjuk, skyddar mot solen samt ger den näring och ökar cirkulationen. Om vi lägger till chokladens redan välkända verkan att stimulera endorfin-produktionen så är det lätt att förstå att varför choklad är välgörande och bidrar till ett högt kosmetiskt värde.

Studier om choklad i hudvård

Många vetenskapliga studier vittnar om kakaons och chokladens inverkan på huden. En tysk studie (1) som gjordes på kvinnor visar att choklad kan skydda huden mot farligt solljus och minska hudens effekter av UV-strålningen mellan 15-20 procent samt förbättra huden. Även forskningsrön som publicerats på det amerikanska nationella bioteknologins webbsida, visar att kakaobönor som appliceras på huden bidrar till att skydda solskadad hud, inklusive rynkbildning på grund av det så kallade xantinderivatet som finns i kakaon.

Ekologiska hudvårdsprodukter med choklad

Divine chocolate & mint soap är en Lyxig spa tvål fullspäckad med nyttigheter för huden. Rå kakao och kakaosmör som tillför näring som gör huden silkeslen. Avokadoolja som tillför nyttiga fettsyror, vitaminer och mineraler samt pepparmynta som ger en sammandragande effekt och ger en fräsch känsla. Den härliga balansen av mörk choklad och mynta ger en underbar spaupplevelse för både kropp och själ. Denna underbar tvål finns i olika designer som du ser nedan.

Ekologisk och naturlig chokladtvål

Divine chocolate & mint soap och många fler tvålar och hudvårdsprodukter är tillverkade av företaget Grön lycka. Här tillverkas handgjorda ekologiska hudvårdsprodukter med exklusiva ekologiska vegetabiliska råvaror. Med medicinalväxternas terapeutiska verkan i centrum är alla produkter naturliga och fria från tvättaktiva ämnen (SLS, SLES), parabener, citronsyra, mineraloljor och andra onaturliga ämnen som man vill undvika i sin hudvård. Tvålarna innehåller inga syntetiska färgämnen utan färgsätts med mica, leror och oxider. Varje tvål har sin unika design som är lika vackra som välgörande. Om du som jag älskar ekologiskt och naturligt så är dessa produkter som du kommer att älska. Rent, naturligt och som ger glädje och välbefinnande för alla sinnen. Här hittar du e-butiken grön lycka.

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARThe journal of nutrition: http://jn.nutrition.org/content/136/6/1565.full

(2) Om chokladens egenskaper för hälsan: Läkaren Helena Nybloms "Supermat" (Albert Bonniers förlag)

Hälsosamma egenskaper av choklad: Medicinehunter.com, huffingtonpost.com, svd.se, BBC news, sciencedaily.com, soendag.dkViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 3 comments… read them below or add one }

1 Åsa Nilsson juli 8, 2015 kl. 11:26

Chokladtvål låter ju helt underbart! Jag fick en ansiktsbehandling med choklad förra året och det var verkligen en härlig upplevelse, den bästa ansiktsbehandling som jag fått 🙂

Svara

2 Ann E juli 8, 2015 kl. 12:29

Jag är svag för choklad så chokladtvål låter ju lockande 🙂

Svara

3 Laila juli 13, 2015 kl. 10:15

Vilka vackra tvålar! Chokladtvål låter ju helt fantastiskt!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: