En chokladupplevelse för kropp och själ från Grön lycka

- I samarbete med Grön lycka -

by Mikaela Bjerring on 8 juli, 2015 · 3 comments

in Blogg, Ekologiskt, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Chokladens bakgrundshistoria och nutida studier vittnar alla för kakaons positiva effekter för hälsan, huden och välbefinnandet. Choklad får oss helt enkelt att må bra! Det har man på företaget Grön lycka tagit vara på, där man producerar tvålar och andra hudvårdsprodukter med ljuvlig choklad.

En chokladupplevelse för kropp och själ!

Chokladens fördelar i hudvård

Choklad har många hälsofrämjande egenskaper och är även en supermat för huden. Kakao innehåller antioxidanter och är rik på mineraler, framför allt magnesium. Detta gör den till en underbar ingrediens i hudvård. Kakao används för att ge huden spänst, fukt, slimma och stramar upp. Den gör huden mjuk, skyddar mot solen, samt ger den näring och ökar cirkulationen. Om vi lägger till chokladens redan välkända verkan att stimulera endorfin-produktionen så är det lätt att förstå varför det bruna guldet kommit att få ett så högt kosmetiskt värde.

Studier om choklad i hudvård

Många vetenskapliga studier vittnar om kakaons inverkan på huden. En tysk studie (1) som gjordes på kvinnor visar att choklad kan skydda huden mot farligt solljus och minska hudskador från UV-strålning mellan 15-20 procent. Även amerikanska forskningsrön visar att kakao som appliceras på huden bidrar till att skydda solskadad hud, inklusive bildning av rynkor på grund av det så kallade xantinderivatet som finns i kakaon (2).

Ekologiska hudvårdsprodukter från Grön lycka

Divine chocolate & mint soap är en Lyxig spa-tvål fullspäckad med nyttigheter för huden. Rå kakao och kakaosmör som är basen tillför näring som gör huden silkeslen. Avokadoolja tillför nyttiga fettsyror, vitaminer och mineraler, och eterisk pepparmyntolja bidrar med en sammandragande och uppstramande effekt. Den härliga balansen av mörk choklad och mynta ger en fantastisk spa-upplevelse för både kropp och själ.

Divine chocolate & mint soap och många fler hudvårdsprodukter är tillverkade av företaget Grön lycka. Här produceras handgjorda ekologiska hudvårdsprodukter med exklusiva och ekologiska vegetabiliska råvaror. Med medicinalväxternas terapeutiska verkan i centrum är alla produkter naturliga och fria från tvättaktiva ämnen (SLS, SLES), parabener, citronsyra, mineraloljor och andra onaturliga ämnen som man vill undvika i sin hudvård. Tvålarna innehåller inga syntetiska färgämnen utan färgsätts med mica, leror och oxider. Varje tvål har sin unika design och är lika vackra som de är välgörande. Om du som jag älskar ekologiskt och naturligt så är dessa produkter något som du kommer att avguda. Produkterna hittar du på webbutiken Grön lycka.

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) The journal of nutrition: http://jn.nutrition.org/content/136/6/1565.full

(2) Om chokladens egenskaper för hälsan: Läkaren Helena Nybloms "Supermat" (Albert Bonniers förlag)

(3) Hälsosamma egenskaper av choklad: Medicinehunter.com, huffingtonpost.com, svd.se, BBC news, sciencedaily.com, soendag.dk

 

{ 3 comments… read them below or add one }

1 Åsa Nilsson juli 8, 2015 kl. 11:26

Chokladtvål låter ju helt underbart! Jag fick en ansiktsbehandling med choklad förra året och det var verkligen en härlig upplevelse, den bästa ansiktsbehandling som jag fått 🙂

Svara

2 Ann E juli 8, 2015 kl. 12:29

Jag är svag för choklad så chokladtvål låter ju lockande 🙂

Svara

3 Laila juli 13, 2015 kl. 10:15

Vilka vackra tvålar! Chokladtvål låter ju helt fantastiskt!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: