Fem dofter som balanserar ditt sinne

by Mikaela Bjerring on 12 augusti, 2014 · 0 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Grön gåva och Svensk hälsokost -

in Aromaterapi & Eteriska oljor, Blogg, Energibrist, Huskurer - Husmorstips, Psykisk hälsa, Sömnen, Stress

Vid nedstämdhet, stress, ångest, oro, nervositet och andra negativa känslor så kan du ta hjälp av eteriska oljor för att höja ditt välbefinnande. Här följer exempel på fem dofter som inom aromaterapi används för att lyfta upp, balansera känslor och skänka harmoni.

Fem dofter som balanserar ditt sinne

Eteriska oljor för avslappning och harmoni inom aromaterapi:

  • Lavendel är en balanserande olja för själen. Doften är mjuk, söt och blommig med varma toner. Inom aromaterapi används lavendelolja bland annat för att stilla sinnet och balansera kropp och själ vid stress. Kan även vara mycket användbar vid huvudvärk, oro och sömnlöshet.
  • Bergamott är en upplyftande och balanserande olja. Doften är söt med friska citrustoner. Inom aromaterapi används bergamott bland annat vid oro, depression och för att reducera stress. En underbar olja som lugnar, höjer välbefinnandet och humöret.
  • lime är en stärkande, uppiggande, koncentrationshöjande och lugnade olja. Doften är frisk och syrlig med fruktiga toner. Inom aromaterapi används limeolja bland annat för att lugna och höja humöret vid nedstämdhet. Det är även en fantastisk olja för att höja koncentrationsförmågan.
  • Solsken är en doftkombination av flera eteriska oljor – eukalyptus, citrongräs, lavendel, kryddnejlika och fänkål. Kombinationen av dofter är mycket upplyftande och uppiggande. Den skänker glädje och inspiration och ger uppmuntran när allt känns grått. Passar lika bra året om när du behöver lite extra solsken i ditt liv.
  • Happy days är en kombination av eteriska oljor – grapefrukt, citron, vanilj, fänkål, apelsin, ingefära och lavendel. Precis som namnet indikerar är det en eterisk olja som är starkt humörshöjande och som ökar välbefinnandet och reducerar negativa känslor. Små glädjedroppar som dessutom sprider en ljuvlig doft.

Använd en aromalampa för att sprida de eteriska dofterna i hemmet eller tillsätt några droppar i ditt badvatten.

Återförsäljare av de eteriska oljorna hittar du här

Återförsäljare av aromalampa hittar du här

Relaterade inlägg:

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARVår örtabok, Rabén prisma ,ISBN 91-518-2782-4

Kropp och själ – Eteriska oljor, av Jennie Hardning, 2002. ISBN: 1-40544-798-2

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: