fem dofter som balanserar ditt sinne

by Mikaela Bjerring on 12 augusti, 2014 · 0 comments

in Aromaterapi, Blogg, Energibrist, Huskurer - Husmorstips, Psykisk hälsa, Sömnen, Stress

Vid nedstämdhet, stress, ångest, oro, nervositet och andra negativa känslor kan du med hjälp av eteriska oljor höja ditt välbefinnande. Här följer exempel på fem dofter som kan få dig att känna dig upplyft, avslappnad och harmonisk.

Upplyftande eteriska oljor - aromaterapi

Eteriska oljor för avslappning enligt traditionell användning och aromaterapi:

  • Lavendel är en balanserande olja för själen. Doften är mjuk, söt och blommig med varma toner. Inom aromaterapi används lavendelolja bland annat för att stilla sinnet och balansera kropp och själ vid stress. Kan även vara mycket användbar vid huvudvärk, oro och sömnlöshet.
  • Bergamott är en upplyftande och balanserande olja. Doften är söt med friska citrustoner. Inom aromaterapi används bergamott bland annat vid oro, depression och för att reducera stress. En underbar olja som lugnar och höjer välbefinnandet och humöret.
  • Lime är en stärkande, uppiggande, koncentrationshöjande och lugnade olja. Doften är frisk och syrlig med fruktiga toner. Inom aromaterapi används limeolja bland annat för att lugna och höja humöret vid nedstämdhet. Det är även en fantastisk olja för att höja koncentrationsförmågan.
  • Solsken är en doftkombination av flera eteriska oljor – eukalyptus, citrongräs, lavendel, kryddnejlika och fänkål. Doften är mycket upplyftande och uppiggande. Den skänker glädje och inspiration och ger uppmuntran när allt känns grått. Passar lika bra året om när du behöver lite extra solsken i ditt liv.
  • Happy days är en kombination av de eteriska oljorna: grapefrukt, citron, vanilj, fänkål, apelsin, ingefära och lavendel. Precis som namnet indikerar är det en eterisk olja som är starkt humörshöjande och som ökar välbefinnandet och reducerar negativa känslor. Små glädjedroppar som dessutom sprider en ljuvlig doft.

Använd en aromalampa (doftlampa) för att sprida de eteriska dofterna i hemmet. Du kan även tillsätta några droppar i badvattnet eller stänka några droppar i duschen innan vattnet sätts på.

Dessa eterisk oljor m.fl. hittar du här

Läs mer om aromaterapi och eteriska oljor här

Relaterade inlägg:

 

Spara

Spara

Spara

SparaViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: