Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Vid nedstämdhet, stress, ångest, oro, nervositet och andra negativa känslor så kan du ta hjälp av eteriska oljor för att höja ditt välbefinnande. Här följer exempel på fem dofter som inom aromaterapi används för att lyfta upp, balansera känslor och skänka harmoni.

Fem dofter som balanserar ditt sinne

Eteriska oljor för inre balans och harmoni:

  • Lavendel är en balanserande olja för själen. Doften är mjuk, söt och blommig med varma toner. Inom aromaterapi används lavendelolja bland annat för att stilla sinnet och balansera kropp och själ vid stress. Kan även vara mycket användbar vid huvudvärk, oro och sömnlöshet.
  • Bergamott är en upplyftande och balanserande olja. Doften är söt med friska citrustoner. Inom aromaterapi används bergamott bland annat vid oro, depression och för att reducera stress. En underbar olja som lugnar, höjer välbefinnandet och humöret.
  • Myrraolja har en mycket lång traditionell användning som en renande och upplyftande olja. Den har genom tiderna använts till för att lugna sinnet och är därför den perfekta meditationsoljan, eller när man vill sprida en rogivande känsla i hemmet.
  • Citronolja har en frisk och renande doft som sägs ha en upplyftande och stimulerande effekt på sinnet. Det är en olja som är väldigt uppskattad när man vill fokusera, skärpa uppmärksamheten och rensa tankarna. 
  • Ylang Ylang har en tropisk blommig doft som är mycket behaglig. I aromaterapi används oljan främst för dess lugnande, upplyftande och afrodisierande egenskaper. Den stärkande och upplyftande ylang ylang passar utmärkt att sprida i hemmet vid stress, oro och insomningsbesvär. 
     

Använd en aromalampa för att sprida de eteriska dofterna i hemmet eller tillsätt några droppar i ditt badvatten.

 

Återförsäljare av eteriska oljorna hittar du här

 

Återförsäljare av aromalampa hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close