Filosofin bakom Dr Hauschka’s hudvård

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

by Mikaela Bjerring on 29 november, 2015 · 0 comments

in Anti-aging, Blogg, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Filosofin bakom Dr. Hauschka’s hudvårdsprodukter är att stödja hudens egen möjlighet att balansera sig själv. Att bevara det harmoniska förhållandet mellan människa och natur. 1924 grundade Kemisten Dr. Rudolf Hauschka företaget Wala, som nu utvecklat naturprodukter sedan 1935 baserat på en ”rytmisk” produktionsprocess.

Filosofin bakom Dr Hauschka’s hudvård

Historien bakom Dr. Hauschka’s hudvårdsprodukter

Rudolf Hauschka fascinerades av frågan: Vad är liv? Denna fråga ställde han sedan till den antroposofiska medicinaren Rudolf Steiner som svarade: ”Studera rytm, det är det som bär liv.” Så genom att Dr. Hauschka började studera rytmer så utvecklade han en metod för att framställa örtmediciner. En unik process där varken konserveringsmedel eller alkohol var nödvändigt. Rudolf Steiner påverkade honom mycket genom sin kunskap i antroposofisk medicin och det metodologiska förhållningssättet till studiet av naturen, växter, medicin och naturfenomen. Hauschka blev senare uppfinnaren av en ”rytmisk” produktionsprocess där man just tar hänsyn till naturens egen rytm mellan ljus och mörker, rörelse och vila, och mellan värme och kyla.

I början av 60-talets började Dr. Hauschka ett samarbete med kosmetologen Elisabeth Sigmund. Tillsammans utvecklade de sedan en serie hudvårdsprodukter. Serien fick sitt namn ”Healing Cosmetics from Elisabeth Sigmund”. Idag är Dr.Hauschkas produkterna välkända och står kvar vid filosofin om balansen mellan människa och natur – den renaste och naturligaste lösningen till en frisk och vacker hud. Alla örter som används skördas och sorteras omsorgsfullt för hand. Den rytmiska tillverkningsprocessen är ytterst skonsam för att behålla kvaliteten och växtdelarnas egenskaper intakta. Man bearbetar örter, essenser och oljeutdrag. Gammal och traditionell erfarenhet av läkeväxter kombinerat med modern teknik. Naturligtvis tillsätts inga kemiska eller syntetiska ämnen.

Dr. Hauschka’s produkter idag

Dr. Hauschka har idag ett brett produktsortiment för både kvinnor och män. Här finns allt man behöver för en naturlig kroppsvård baserade på läkeörter, växtextrakt och vegetabiliska oljor – Make up, ansiktsvård, kroppsvård och hårvård.

Återförsäljare av Dr. Hauschka’s produkter hittar du här

Relaterade inlägg:

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: