– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Mättande och riktigt goda matmuffins med fetaost och spenat. Avnjut som mellanmål, till frukost eller som huvudmål tillsammans med en värmande soppa eller en krispig sallad. Dessa matmuffins är glutenfria och fetaosten går att utesluta för den som vill äta laktosfritt. Low-carb och passar utmärkt för LCHF-kost.
Ingredienser (cirka 10 st):
- 3 ägg
- 50 g fetaost
- 50 g färsk spenat
- 1/2 rödlök
- 2 dl vegetabilisk mjölk
- 1,5 dl kokosmjöl
- 1 dl smakneutral kokosolja
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk fiberhusk
- 1/2 tsk havssalt
- 1/2 tsk timjan
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Mät upp den växtbaserade mjölken i skål, tillsätt fiberhusken och låt svälla.
- Finhacka rödlöken och fräs på medelvärme i en stekpanna tillsammans med lite kokosolja tills den blivit mjuk och genomskinlig.
- Grovhacka spenaten. Det räcker med ett par tag med kniven.
- Smält kokosoljan om den inte redan är flytande (den blir flytande vid 25 °C).
- Vispa äggen poröst.
- Tillsätt kokosmjöl, bakpulver, timjan och havssalt till mjölken/fiberhusken och rör om ordentligt. Tillsätt de vispade äggen, kokosoljan, rödlöken, spenaten och smula till sist ner fetaosten.
- Fördela smeten i 10 muffinsformar som du placerar i en muffinsplåt.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Fler recept hittar du här
Det här måste jag testa låter ju riktigt gott 🙂 Tack för inspiration!
Glad att du blev inspirerad. 🙂
Provade att göra dessa och de blir riktigt bra. Tack för tipset!
Härligt att du tyckte om dom.