Glutenfria matmuffins med spenat och feta

by Mikaela Bjerring on 4 januari, 2018 · 4 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore -

in Blogg, Glutenfritt, Kost, LCHF, Recept

Mättande och riktigt goda matmuffins med fetaost och spenat. Avnjut som mellanmål, till frukost eller tillsammans med en värmande soppa eller krispig sallad som huvudmål. Dessa matmuffins är glutenfria och fetaosten går att utesluta för den som vill äta laktosfritt. Low-carb och passar utmärkt för LCHF-kost.

Glutenfria matmuffins med spenat och feta

Detta behöver du till 10 st:

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mät upp mandelmjölk, tillsätt fiberhusk och låt svälla.
  3. Finhacka rödlöken och fräs på medelvärme i en stekpanna tillsammans med lite kokosolja tills den blivit mjuk och genomskinlig.
  4. Grovhacka spenaten. Det räcker med ett par tag med kniven genom spenaten.
  5. Smält kokosoljan om den inte redan är flytande (Den blir flytande vid 25 grader).
  6. Vispa äggen poröst.
  7. Tillsätt kokosmjöl, bakpulver, timjan och havssalt till mandelmjölken och rör om ordentligt. Tillsätt de vispade äggen, kokosoljan, rödlöken, spenaten och smula till sist ner fetaosten.
  8. Fördela smeten i 10 muffinsformar som du placerar i en muffinsplåt.
  9. Grädda i ca 30 minuter i mitten av ugnen tills att de fått en gyllenbrun färg.

Fler recept hittar du här

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Fröken F januari 5, 2018 kl. 11:22

Det här måste jag testa låter ju riktigt gott 🙂 Tack för inspiration!

Svara

2 Mikaela Bjerring januari 5, 2018 kl. 11:50

Glad att du blev inspirerad. 🙂

Svara

3 Mia januari 14, 2018 kl. 11:17

Provade att göra dessa och de blir riktigt bra. Tack för tipset!

Svara

4 Mikaela Bjerring januari 14, 2018 kl. 11:20

Härligt att du tyckte om dom.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: