Holistisk hälsa

Kost & Näring

Träning & Återhämtning

EKO & Hållbart

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

 

Kampanjer på passion för hälsa

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –

Knaprigt och lättbakat sesamknäcke som är fiberrikt och naturligt glutenfritt. Passar lika bra på frukostbordet som ett gott tillbehör till soppan eller salladen.

Glutenfritt sesamknäcke recept

Fröknäcke är verkligen riktigt gott. Det är också väldigt enkelt att göra, man får bara räkna med att gräddningen tar lite tid. Om du vill göra flera plåtar samtidigt så går det utmärkt. Se bara till att du roterar plåtarna om du inte har varmluftsugn.

Denna variant av sesamknäcke innehåller linfrön som kan vara problematiskt för vissa med IBS-mage. Det går dock bra att byta ut linfröna mot andra fröer som till exempel solrosfrön eller hampafrön.

Detta behöver du:

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål, tillsätt oljan och vattnet och rör om ordentligt.
  3. Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.
  4. Bred ut smeten ett par millimeter tjockt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Det lättaste är att använda en kavel för att få ut smeten riktigt jämnt och tunt.
  5. Grädda i 45 minuter i mitten av ugnen på 150 grader. Ta ut knäcket och skåra i önskad storlek. Sänkt temperaturen till 130 grader och fortsätt gräddningen i ytterligare 20 minuter.
  6. Ta ut plåten från ugnen och dela sesamknäcket i bitar. Låt dom sedan svalna på ett galler. Skulle knäcket fortfarande vara lite mjukt, så sätter du tillbaka det i ugnen på gallret tills det är helt torrt och sprött, men sänk värmen till 50 grader.

Jag har gjort flera olika recept för fröknäcke genom åren och du hittar dom andra om du söker på frökäcke i sökrutan i huvudmenyn.

 

Relaterade inlägg:

 

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

6 Kommentarer

  1. Mia

    Jag har gjort fröknäcke innan, men då har det varit ägg i receptet. Gillar dock inte den äggiga smaken. Du har inte ägg i ditt recept håller det ihop lika bra ändå?

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Det behövs inte ägg i fröknäcke för att det ska hålla ihop bra. Fiberhusk, chiafrön och linfrön binder och ger det en bra konsistens.

  2. Amanda

    Älskar fröknäcke, så gott. 🙂

    Svara
  3. Åsa

    Mums så gott! 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Annonser

Facebook

Antiinflammatorisk kost

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem. Läs mer…

Höja serotoninet naturligt

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra. Läs mer

Stödja lymfsystemet

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem. Läs mer

L-lysin vid munsår

Munsår som orsakas av herpesviruset är ofarligt, men det kan vara både besvärande och pinsamt. Genom studier har man sett att aminosyran L-lysin potentiellt kan minska antalet utbrott och tiden som munsåret är aktivt. Läs mer

Stödja immunförsvaret

Det finns mycket man kan göra för att stödja sitt immunsystem så det kan fungera effektiv. På så sätt ger man kroppen bra förutsättningar för att kunna strida tillbaka mot inkräktande virus och bakterier. Läs mer…

Stödja tarmfloran och maghälsan

Att magen och tarmsystemet fungerar optimalt och att tarmfloran är i balans är A och O för en bra hälsa. Det påverkar i hög grad immunsystemets utveckling och funktion. Det minskar även risken för  en rad hälsoproblem. Läs mer

Close