Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Produkttips!

 Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Ljudböcker för meditation

av | jan 27, 2015 | Blogg, Böcker om hälsa, Hälsa, Meditation, Psykisk hälsa, Stress | 0 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Mindly.se – 

Det finns en hel del olika sätt att meditera, men meningen med alla former är att man ska bli mer harmonisk, stilla sitt sinne och få bättre självinsikt. Meditation behöver varken vara krångligt eller speciellt exotiskt. Vardagsmeditation handlar om att vara här och nu, förbättra livskvalitén, bli lugnare och mer fokuserad.

Ljudböcker för meditation

Betydelsen av meditation

Meditation är inom västvärlden ett sammanfattande begrepp som innebär metoder för kroppslig och mental avslappning. Med all den stress och press vi dagligen utsätts för så är det lätt att komma i obalans. Många känner nog att där inte alltid finns nog med tid på en dag för att få allting gjort. Den stressen gör oss trötta, överarbetade, olyckliga, oroliga och frustrerade, vilket påverkar vår hälsa negativt.

Genom att inför en stund av meditation och djupandning i vardagsrutinen så kan du minska din stress, hitta inre frid och bli en lugnare och lyckligare människa. Meditation kan även hjälpa dig att bättre förstå ditt eget sinne. Få dig att tänka från negativt till positivt, från frustrerad till fridfull, från olycklig till lycklig. Du kan uppleva mer harmoni, bli mer fokuserad och därmed får du då även mer gjort under dagen – en mental frid som vi alla bör tillåta oss själva att känna.

Att lära sig meditera

Meditation är inte så komplicerat, men som med det mesta så kan man behöva lite hjälp och vägledning i början. Här nedan hittar du två ljudböcker som jag kan rekommendera som fungerar som ett guide. På så sätt kan du lättare komma igång och utveckla din meditation.

 

Ljudboken: Meditation för nybörjare

 

Ljudboken: Mindfulness meditation – mer glädje och energi i din vardag

 

Relaterade inlägg:

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close