Me anima – Lyxdroppar för kropp och ansikte

by Mikaela Bjerring on 25 januari, 2016 · 4 comments - I samarbete med Me anima -

in Ansiktsvård, Anti-aging, Aromaterapi, Blogg, Ekologiskt, Eteriska oljor, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Me Anima är lyxdroppar för både kropp och ansikte. Med härliga kombinationer av eteriska oljor är dessa produkter en fröjd för så väl huden som själen. Några personliga favoriter är Energizing body oil som är en energigivande och stärkande kroppsolja, samt Anti-aging face oil som är en närande och vårdande ansiktsolja.

Energizing body oil från Me Anima

Den ekologiska kroppsoljan Energizing body oil från Me Anima är härligt värmande och energigivande. Här bidrar de eteriska oljorna ingefära, olibanum och bergamott till att ge kroppen och huden liv och energi. De vitaliserande oljorna hjälper till att få igång cirkulationen och ger en skön värmande känsla. En underbar kroppsolja som riktigt mjukar upp muskler och leder, och ger lyster till en trött och glåmig hud. Basen består av solrosolja med tillsatt E-vitamin som är en viktig hudvitamin.

Eterisk ingefäraolja har en friskt, kryddig och samtidigt varm, jordig och söt doft. I hudvård är den uppskattad för sitt rika innehåll av antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper. Vid led- och muskelvärk och ömma och stela muskler kan ingefära ge en skön lindring. Inom aromaterapi anses den vara mentalt och emotionellt upplyftande och används ofta vid trötthet, bristande viljekraft, överkänslighet och håglöshet. En riktig energi- och humörshöjare!

Eterisk olibanumolja
användes redan i det antika Egypten för att smörja in kropp och ansikte för att liva upp trött hud. Inom aromaterapi anses den vara renande och föryngrande för huden genom dess cellstimulerande egenskaper. Olibanum används ofta i hudvård vid bristningar och ärr, samt för att motverka rynkor och ge lyster åt åldrande och trött hud.

Eterisk bergamottolja är en uppskattad eterisk olja inom aromaterapi och hudvård för dess upplyftande och renande egenskaper. Den har en frisk citrusdoft med söta, blommiga och örtiga inslag.

Anti-aging face oil från Me Anima

Anti-aging face oil är en näringsrik och stärkande ansiktsprodukt med oljor som är kända för att balansera och stödja cellförnyelsen. Som namnet indikerar är den framtagen för att motverka förtidigt åldrande av huden. Basen består av aprikoskärnolja med tillsatta eteriska oljor av olibanum, geranium, lavendel och rosmarin. Oljan är dryg så några droppar räcker långt. Massera in oljan på väl rengjort ansikte, hals och dekolletage, medan huden fortfarande är något fuktig. Oljan absorberas bra och lämnar huden mjuk och återfuktad. En riktigt härlig ansiktsolja.

Eterisk geraniumolja har rengörande, balanserande, bakteriedödande och antiinflammatoriska egenskaper. Oljan används ofta i hudvård för sin sammandragande verkan på slapp och hängig hud och vid brustna blodkärl. Dessa egenskaper gör geranium till en högt uppskattad olja för att förebygga åldrandet av huden.

Eterisk lavendelolja är känd för sina antiseptiska, lugnande, inflammationshämmande och stimulerande egenskaper. Inom aromaterapi är den känd för att stödja hudens cellförnyelse och balansera fuktbalansen. Detta gör den till en fantastisk olja när det kommer till anti-aging. Lavendelolja har dessutom en lugnande verkan för både hud och själ.

Eterisk rosmarinolja används främst inom aromaterapi för sina renande och cirkulationsfrämjande effekt. En fantastisk olja för hud som behöver livas upp och stramas upp.

Dessa härliga oljor hittar du på meanima.se

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARKropp och själ – Eteriska oljor, av Jennie Hardning, 2002. ISBN: 1-40544-798-2

Olibanum som eterisk olja: http://www.shenet.se/ravaror/eofrankincense.html

Ingefära som eterisk olja : http://www.shenet.se/ravaror/ingefaraolja.html

Geranium som eterisk olja: http://www.shenet.se/ravaror/eogeranium.html

lavendel som eterisk olja: http://www.shenet.se/ravaror/eolavendel.html

rosmarin som eterisk olja: http://www.shenet.se/ravaror/eorosmarin.html

 

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Laila H februari 12, 2016 kl. 11:54

Vad härligt det låter med ingefära i oljan. Kan tänka mig att den är riktigt värmande och härlig! 🙂

Svara

2 Mikaela Bjerring februari 12, 2016 kl. 20:42

Riktigt härlig kroppsolja! Mjukar upp vårdar och värmer.

Svara

3 Emelie februari 15, 2016 kl. 16:25

Låter som underbara oljor. Anti-aging är ju aldrig fel. 😀

Svara

4 Mikaela Bjerring februari 15, 2016 kl. 21:45

Dom är fantastiska! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: