Passion för hälsa header

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Naturlig och fluorfri tandkräm från Santé

av | dec 7, 2017 | Blogg, Munhälsa, Munvård, Naturlig skönhet | 4 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Jordklok.se – 

Naturlig och fluorfri tandkräm från Santé med en frisk smak av pepparmynta. Innehåller aktiva ingredienser så som salvia, xylitol och små kalkpartiklar som hjälper till att effektivt rengöra tänder och tandkött. Bra konsistens, känns behaglig att använda och lämnar munnen ren och fräsch.

Naturlig och fluorfri tandkräm från Santé

Santé tandkräm är fri från fluor, SLS, syntetiska färgämnen, doftämnen och konserveringsmedel. Innehåller bara naturliga verksamma ämnen som bidrar till att skydda mot uppkomst av karies, tandsten och tandköttsinflammation. Santés produkter har blivit testade och kontrollerade av tyska BDIH, vilket är din garanti för ett 100 procent naturligt innehåll. Här följer lite kort om några av de aktiva ingredienserna.

Salvia är en ört som fungerar starkt sammandragande, antiseptisk, svamp- och virusdödande. Används därför ofta i tandvårdsprodukter mot blödande tandkött, vid torsk och inflammationer i mun och hals.

Krita (kalciumkarbonat) används främst i tandkräm som ett slipmedel för att avlägsna missfärgningar och beläggningar. Kalciumkarbonat hjälper även till att neutralisera syror i munnen och hjälper på så sätt till att motverka syreangrepp.

Pepparmynta används i tandkräm på grund av de antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaperna. Bidrar till en friskare mun och bidrar till en fräsch andedräkt.

Xylitol (björksocker) har sedan 80-talet använts som ett medel för att motverka karies. Det beror på att bakterier i munnen inte kan använda xylitol som näring för att frodas, vilket motverkar syraattack på tänderna. Xylitol bidrar till en långsammare tillväxt av plack, det har förmågan att reparera redan uppkomna emaljskador (remineralisation) och stärker munnens egna försvarsmekanismer. Xylitol ökar även salivutsöndringen vilket motverkar torr mun.

 

Återförsäljare av Santé tandkräm hittar du här

 

Relaterade inlägg:

 

4 Kommentarer

 1. Anja

  Den är toppenbra! Tycker Sante har bra och prisvärda produkter.

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   Jag har bara provat tandkrämen än så länge, men det blir säkerligen fler. 🙂

   Svara
 2. Mia

  Ska jag prova nästa gång.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close