Naturliga tvålar från Tvåla & Tvaga

- I samarbete med Tvåla & Tvaga -

by Mikaela Bjerring on 28 juli, 2015 · 5 comments

in Ansiktsvård, Blogg, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet

Att hitta rätt i skönhetsdjungeln är inte alltid lätt. För min del är det viktigt att produkterna är gjorda av naturliga ingredienser och helst ekologiska. Bra tvålar och rengöringsprodukter ska göra mer än att bara ta bort smuts. Dom ska stödja hudens naturliga balans, tillföra fukt och näring som bidrar till en frisk och balanserad hud.

Naturliga tvålar från Tvåla & Tvaga
Huden innehåller naturliga fuktbindare och mjukgörande ämnen som hjälper till att skydda huden mot främmande ämnen och mikroorganismer. Det är därmed viktigt att produkterna som vi väljer att använda stödjer hudens naturliga flora. Fel val av produkter kan ställa till med en obalans i huden som gör den torr och känslig. Detta i sin tur kan öka risken för hudirritation, eksem, kontaktallergi och andra hudproblem. Jag tycker därför att det är väl värt att ta sig tid att välja produkter som huden mår bra av – produkter av kvalité där rena och noga utvalda naturliga ingredienser ger näring, stärker och återfuktar. Här följer några tips på härliga tvålar från Tvåla & Tvaga som jag själv upplever som helt underbara och som bidrar till välmående för både kropp och själ.

Hagatvålen

Till största del är Hagatvålen gjord på ekologisk olivolja med en fräsch doft av syren och citrus. Redan i det antika Grekland visste man att olivolja fick huden att bevara sin spänst och styrka, och idag är det en av de mest använda oljor inom hudvård. Citrusdoften har tvålen fått från eterisk citrongräsolja som inom hudvård används bl.a. för dess sammandragande och stimulerande egenskaper på trött och slapp hud. Citrongräs har den fantastiska egenskapen att friska upp och strama upp plufsig hud och minska porer. Vidare är citrongräsolja även uppskattad för sitt rika innehåll av antioxidanter och bakteriedödande egenskaper. Tvålen ger ett rikt och mjukt lödder och en underbar doftupplevelse. Detta är en riktigt uppfriskande tvål som får dig att längta till nästa dusch.

Tvålen Magnifik

Magnifik är en annan underbar tvål som gör huden riktigt återfuktad och mjuk. Tvålen är gjord på kakao- och sheasmör, med tillsatta eteriska oljor av cederträ och grapefrukt. Kakaosmör och sheasmör är helt fantastiska för torr, narig, irriterad, fjällig och sprucken hud som behöver återfå en bra fuktbalans. Eterisk grapefruktolja är uppskattad för sina bakteriedödande, stimulerande och sammandragande egenskaper. Eterisk cederträolja verkar antiseptisk, cirkulationsfrämjande, mjukgörande och talgreglerande. Cederträolja verkar även lugnande på hudirritationer, solsveda, eksem och sår. Den är kärlsammandragande vilket gör att den bidrar till att strama upp och kan hjälpa vid utvidgade blodkärl. Denna tvål ger huden generöst med fukt och ger en spaupplevelse för både kropp och själ.

Dessa tvålar från Tvåla & Tvaga är gjorda av kärlek och underbara ingredienser. När man läser innehållsförteckningen så ser man direkt att bra råvaror, vikten av ekologiskt står i fokus. Bor du i Göteborg så kan du besöka butiken i Haga, men det finns även en webbshop som du kan besöka här.

Relaterade inlägg:

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Egenskaper av eterisk grapefruktolja: http://www.shenet.se/ravaror/eograpefrukt.html

(2) Egenskaper av eterisk cederträolja: http://www.shenet.se/ravaror/eocederatlas.html

(3) Egenskaper av eterisk citrongräsolja: http://www.shenet.se/ravaror/eocitrongras.html

(4) Sheasmör i hudvård: http://www.shenet.se/ravaror/sheasmor.html

(5) Kakaosmör i hudvård: http://www.shenet.se/ravaror/kakaosmor.html

(6) Olivolja i hudvård: http://www.shenet.se/ravaror/olivolja.html

 

{ 5 comments… read them below or add one }

1 Emma juli 29, 2015 kl. 10:41

Dom verkar ju underbara! Älskar sheasmör på kroppen för det håller huden så mjuk och len, så i tvål måste den vara lika fantastisk.

Svara

2 Sanne juli 29, 2015 kl. 10:44

Tvålarna verkar ju härliga. Älskar naturliga oljor i hudvård!

Svara

3 Skogsraah ☾ juli 29, 2015 kl. 13:42

Verkar riktigt bra! Naturliga produkter är ju bäst!

Svara

4 Anna juli 31, 2015 kl. 11:23

Älskar eko hudvård! Tvålarna låter underbara!

Svara

5 Annelie augusti 7, 2015 kl. 10:33

Älskar naturliga hudvårdsprodukter. Huden mår bra, jag mår bra och miljön mår bra, bara positivt hela vägen!

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: