Naturliga tvålar från Tvåla & Tvaga

by Mikaela Bjerring on 28 juli, 2015 · 5 comments

in Blogg, Hudproblem, Kroppsvård, Naturlig skönhet


Att hitta rätt i skönhetsdjungeln är inte alltid lätt. För min del är det viktigt att produkterna är gjorda av naturliga ingredienser och gärna ekologiska. Bra tvål och rengöringsprodukter ska göra mer än bara ta bort smuts. Dom ska stödja hudens naturliga balans, tillföra fukt och näring som bidrar till en frisk hud.

Naturliga tvålar

Huden innehåller naturliga fuktbindare och mjukgörande ämnen som hjälper till att skydda huden mot främmande ämnen och mikroorganismer. Det som vi använder på huden har därför en stor betydelse då vår hudbarriär är vårt skydd och filter mot omvärlden. Det är därmed viktigt att produkterna som vi väljer stödjer den naturliga hudfloran.

Fel val av produkter kan ställa till med en obalans i huden som gör den torr och känslig. Detta i sin tur kan öka risken för hudirritation, eksem, kontaktallergi och andra hudproblem. Jag tycker därför att det är väl värt att ta sig tid att välja produkter som huden mår bra av – produkter av kvalité där rena och noga utvalda naturliga ingredienser ger näring, stärker och återfuktar.

Här följer några tips på härliga tvålar som jag själv upplever som helt underbara och som bidrar till välmående för både kropp och själ.

 Tval och tvaga - naturliga tvålar från Haga

Hagatvålen

Till största del är Hagatvålen gjord på ekologisk olivolja med en fräsch doft av syren och citrus. Redan i det antika Grekland visste man att olivolja fick huden att bevara sin spänst och styrka och idag är det en av de mest använda hudoljor inom hudvård. Citrusdoften har tvålen fått från eterisk citrongräsolja som inom hudvård används bl.a. för dess sammandragande och stimulerande egenskaper på trött och slapp hud. Citrongräs har den fantastiska egenskapen att friska upp och stramar upp plufsig hud och minskar porer. Vidare är citrongräsolja även uppskattad för dess innehåll av antioxidanter och bakteriedödande egenskaper. Tvålen ger ett rikt och mjukt lödder och en underbar doftupplevelse. Detta är en riktigt uppfriskande tvål som får dig att längta till nästa dusch.

Tvålen Magnifik

Magnifik är en annan underbar tvål som gör huden riktigt återfuktad och mjuk. Tvålen är gjord på bland annat kakao- och sheasmör, med tillsatta eteriska oljor av cederträ och grapefrukt. Kakaosmör och sheasmör är helt fantastiska för torr, narig, irriterad, fjällig och sprucken hud som behöver återfå en bra fuktbalans. Eterisk grapefruktolja är bakteriedödande, stimulerande och sammandragande och eterisk cederträolja har bl.a. antiseptiska, cirkulationsfrämjande, uppmjukande och talgreglerande egenskaper. Cederträolja verkar även lugnande på hudirritationer, solsveda, eksem och sår och är kärlsammandragande vilket gör att den stramar upp och sluter proverna och kan hjälpa vid utvidgade blodkärl. Denna tvål ger huden generöst med fukt och ger en spaupplevelse för både kropp och själ.

Dessa tvålar är båda från Tvåla & Tvaga – handgjorda tvålar gjorda av kärlek och underbara ingredienser. När man läser innehållsförteckningen så ser man direkt att bra råvaror, vikten av ekologiskt och egenskaper av eteriska oljor står i fokus. Detta för mig betyder väl genomtänkta produkter av bra kvalité. Bor du i Göteborg så kan du besöka butiken i Haga, men det finns även en webbshop som du kan besöka här.

 

 

KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAREgenskaper av eterisk grapefruktolja: http://www.shenet.se/ravaror/eograpefrukt.html

Egenskaper av eterisk cederträolja: http://www.shenet.se/ravaror/eocederatlas.html

Egenskaper av eterisk citrongräsolja: http://www.shenet.se/ravaror/eocitrongras.html

Sheasmör i hudvård: http://www.shenet.se/ravaror/sheasmor.html

kakaosmör i hudvård: http://www.shenet.se/ravaror/kakaosmor.html

Olivolja i hudvård: http://www.shenet.se/ravaror/olivolja.htmlViktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 5 comments… read them below or add one }

1 Emma juli 29, 2015 kl. 10:41

Dom verkar ju underbara! Älskar sheasmör på kroppen för det håller huden så mjuk och len, så i tvål måste den vara lika fantastisk.

Svara

2 Sanne juli 29, 2015 kl. 10:44

Tvålarna verkar ju härliga. Älskar naturliga oljor i hudvård!

Svara

3 Skogsraah ☾ juli 29, 2015 kl. 13:42

Verkar riktigt bra! Naturliga produkter är ju bäst!

Svara

4 Anna juli 31, 2015 kl. 11:23

Älskar eko hudvård! Tvålarna låter underbara!

Svara

5 Annelie augusti 7, 2015 kl. 10:33

Älskar naturliga hudvårdsprodukter. Huden mår bra, jag mår bra och miljön mår bra, bara positivt hela vägen!

Svara

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: