Njut av våren och sommaren utan pollenallergi

by Mikaela Bjerring on 26 april, 2011 · 0 comments

in Allergier - Astma, Blogg, Hälsa, Immunsystemet, Inflammation, Sjukdomar - Symtom

Visst är det otroligt härligt när man vaknar upp till strålande sol och allting grönskar! För vissa är det dock svårt att njuta av vädret när pollenhalten i luften blir hög. Allergiska reaktioner i form av ihärdiga nysningar, rinnsnuva och nästäppa kan förstöra njutningen och dra ner på livskvalitén.

Bli av med pollenallergi - björkpollen

Vad händer i kroppen vid allergi?

Ordet allergi kommer från grekiskan och betyder ”förändrat reaktionssätt”. Pollenallergi drabbar en stor del av befolkningen, närmare 20 %. Pollenallergi kan ge mycket besvärande symtom som startar på våren och som kan hålla i sig till sent in på hösten.

Att vissa drabbas av pollenallergi och andra inte, är ofta genetiskt – en avvikelse i immunsystemet. Pollenallergi kan vara ärftligt. Så om föräldrarna har pollenallergi ökar risken att barnen också får det. Att man utvecklar pollenallergi kan också bero på miljö- och livsstilsfaktorer.

Vid pollenallergi överreagerar kroppen mot pollen som om ämnet skulle vara farligt även då det inte alls är skadligt. Man kan säga att immunsystemet hamnar i obalans. För att bli av med ”det farliga ämnet” sätter kroppen igång en inflammatorisk reaktion. Så vid pollenallergi är det alltså i immunsystemet som problemet grundar sig i.

Gradera dig under pollensäsongen

Pollazym är ett kosttillskott bland annat innehåller enzymer, flavonoiden quercetin och C-vitamin som bidrar till att upprätthålla immunsystemets normala funktion och hjälper till att motverka trötthet. Quercetin har genom studier (2), (3) visat sig ha en antihistamin effekt och laboratorietester har visat att quercetin påverkar intracellulära enzymer och kan bidra till att hämma histamin frisättning.

Kosttillskottet Pollazym är naturligt, skonsamt och utan biverkningar. Pollazym gör dig dessutom inte dåsig eller trött. Man kan med fördel även komplettera med att regelbundet göra en nässköljning. Genom nässköljning spolas allergenet bort från näsans slemhinna och flimmerhår, vilket bidrar till minskad risk för en allergisk reaktion. Om hur du gör nässköljning kan du läsa om här.

Återförsäljare av Pollazym hittar du här

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAR(1) Om PollaZym från alpha Plus: http://a3.mndcdn.com/image/upload/xhj62lxgh98mfxbaetjs.pdf

(2) Chirumbolo S. Rollen av quercetin, flavonoler och flavoner i modulera inflammatoriska cellernas funktion. Inflamm Allergi läkemedelsmål. 2010 september, 9 (4) :263-85.

(3) Quercetin kan hjälpa vid luftburna allergier: S. Ganesan, PhD, S. Chattoraj, MS, A.N. Faris, Ph.D., A. Comstock, BS, U. Sajjan, PhD  Quercetin Inhibits rhinovirus replication and subsequent chemokine response in Airway Epithelial Cells. American Thoracic Society May 2010 annual International Conference in New Orleans  2010 May, Ann Arbor, MI/US

»crosslinked«Viktigt att tänka på! Kosttillskott ersätter ej varierad kost och är ej gjorda för att bota sjukdomar. Material som tillhandahålls av Passion för hälsa är inte avsett för att användas istället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av legitimerad läkare. Personer som lider av någon sjukdom och/eller medicineras bör rådfråga läkare före konsumtion av kosttillskott.


{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev från Passion för hälsa

Previous post:

Next post: