Passion för hälsa Blogg

 

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Inspirationsbrev!

Få inspiration & hälsotips direkt i mailen!

Inspirationsbrev!

hälsotips och erbjudanden direkt i mailen!

Rabatter & Kampanjer

Det finns alltid bra rabatter och erbjudanden på en mängd produkter. Så ta gärna en titt på kampanjsidan innan du gör en beställning.

Se mer här

Astragalus som hälsotonikum

av | maj 18, 2011 | Blogg, Örter - Kryddor, Örtmedicin, Stress | 2 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost –

Astragalus är ett mycket uppskattat örtpreparat som har använts inom traditionell kinesisk medicin under årtusenden. Örten används främst som ett allmänstärkande hälsotonikum med adaptogena egenskaper som hjälper kroppens anpassningsförmåga vid fysisk-, psykisk- och känslomässig stress.

Örten astragalus som adaptogen och hälsotonikum

Vad är Astragalus?

Astragalus kallas även Huang Qi eller mjölkvicker och tillhör vedesläktet. Det är en flerårig blommande växt som växer vilt i Korea, Mongoliet och östra Kina. Det är rötterna som man använder i medicinskt syfte. Det finns flera arter av Astragalus, men det är Astragalus membranaceus och Astragalus mongholicus som man använder inom örtmedicin. Det är en mycket stärkande ört som är högt uppskattad och flitigt använd för sina adaptogena egenskaper som hjälper kroppens anpassningsförmåga vid all typ av stress (1). Det rika innehållet av antioxidanter bidrar dessutom till att förhindra skador som fria radikaler kan orsaka, som kan länkas till många hälsoproblem och förtidigt åldrande.

Astragalus inom traditionell kinesisk medicin

Den traditionella användningen av Astragalus är bland annat vid förkylning, övre luftvägsinfektioner, magproblem, trötthet, vid inflammation och infektioner, samt för att stabilisera blodsockret och hormonbalansen (1) (2). Det är en av de mest använda adaptogener för att motverka de skadliga effekterna av stress och för att öka energin. Det är även ett uppskattat allmänt stärkande örtpreparat. Astragalus finns att köpa både som örtdroppar och i kapslar/tabletter.

 

Återförsäljare av Astragalus hittar du här

 

Källor och Referenser:

(1) Astragalus som läkeväxt: Vår örtabok, Rabén prisma, ISBN 91-518-2782-4

(2) Medicinsk översikt av astragalus: http://www.umm.edu/health/medical/altmed/herb/astragalus

 

Relaterade inlägg:

 

2 Kommentarer

 1. Inger

  Astragalus är helt fantastiskt! Hjälpte mig när jag höll på att gå in i väggen!

  Svara
  • Mikaela Bjerring

   En fantastiskt stärkande ört. Härligt att höra att den hjälpte dig!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer om mig här

Hälsoarkiv

Bloggarkiv

Kategorier

Facebook

Serotoninets funktion i kroppen är starkt förknippat med välbefinnandet och humöret. Vi måste helt enkelt ha en bra balans av denna betydelsefulla signalsubstans i kroppen för att må bra.

Kronisk inflammation är starkt förknippat med autoimmuna och kroniska sjukdomar. Genom rätt kostval och livsstil kan vi hjälpa oss själva till bättre hälsa och förebygga framtida hälsoproblem.

Lymfsystemet är kroppens reningsverk och ansvarar för att transportera bort avfall från vävnader och mjukdelar. Det är en mycket viktig del av vårt cirkulationssystem och immunsystem.

Magnesium är inblandat i så otroligt många viktiga kroppsfunktioner så kan brist påverka hälsan negativt på en mängd olika sätt. Här följer 10 vanliga tecken på att du får i dig för lite magnesium.

Close