– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Raw food-bollar går att göra i oändligt många smakkombinationer, men vad de alla har gemensamt är att de innehåller oprocessade och ouppvärmda ingredienser så att näringen bibehålls. Här följer ett recept på riktigt goda raw äppelbollar som smakmässigt påminner om äppelkaka.
Ingredienser för Raw äppelbollar (cirka 16 st):
- 2 st syrliga äpplen
- 6 dl mandelmjöl
- 1 tsk mald ingefära
- 1 1/2 tsk mald kardemumma
- 3 tsk mald ceylonkanel
- 1 krm havssalt
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk kallpressad kokosolja
- 10 urkärnade dadlar
- 3 dl glutenfria havregryn
- Finhackade valnötter att rulla bollarna i
Så här gör du:
- Skala äpplena, skär bort kärnhuset och skär i bitar.
- Mixa äppelbitarna tillsammans med dadlarna och mandelmjölet i en matberedare tills dadlarna är finhackade.
- Tillsätt kanel, ingefära, kardemumma, vaniljpulver, havssalt, kallpressad kokosolja och mixa lite till.
- Rör ner havregrynen med hjälp av en sked.
- Rulla bollar av degen. Du kommer att få ut ungefär 16 stycken om du gör bollar i en storlek som motsvarar golfbollar.
- Rulla bollarna i finhackade valnötter och låt dom stå i kylen i minst 1 timme innan dom serveras.
- Äppelbollarna håller sig i kylskåpet i cirka 5 dagar. De går även bra att frysa.
Relaterade inlägg:
- Hälsosammare variant av bounty
- Glutenfria wraps
- Att grodda chiafrön – så gör du!
- Orsak, symtom och test av B12-brist
Det vattnas i munnen. 🙂 Det låter efter innehållet som att dom kommer va lika goda som dom ser ut. 🙂
Det är dom garanterat. 🙂
Ser farligt goda ut!
Dom är verkligen fantastiskt goda!
Tack för inspiration och recept. Skall absolut provas.
Trevligt att du uppskattade det!
Ser väldigt goda ut måste jag säga. Dom ska jag prova att göra i helgen!
Låt mig gärna veta vad du tyckte!
Mums! 🙂
Ja, verkligen mums! 🙂