– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Svensk hälsokost –
Om du gillar bounty så är detta ett recept för dig. En hälsosammare variant, utan att du behöver kompromissa på smaken. Även passande för dom som följer IFD-kost, LCHF eller Paleo.
Ingredienser:
- 3 dl riven kokos
- 4 tsk kallpressad kokosolja
- 3 msk fibersirap (LCHF) eller kokossirap (Paleo)
- 4 msk kokosgrädde
- 2 krm vaniljpulver
- 10-15 droppar naturlig kokosarom (inte nödvändigt, men det blir fantastiskt mycket godare)
- 150 gram kokoschoklad (Paleo) eller sockerfri choklad (LCHF)
Så här gör du:
- Mixa den rivna kokosen tillsammans med kallpressade kokosoljan i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
- Tillsätt fibersirap/kokossirap, kokosgrädde, vaniljpulver och kokosarom. Mixa igen tills du fått en smet.
- Ställ in kokossmeten i kylen i cirka 30 minuter (den blir lättare att forma då).
- Rulla bollar av smeten och ställ in dom i frysen någon timme.
- Smält chokladen över ett vattenbad. Det gör du genom att värma upp vatten i en kastrull, cirka 4 cm från botten räcker. Ta därefter av kastrullen med hett vatten från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en värmetålig skål. Sänk ner skålen i kastrullen med hett vatten så den flyter på vattenytan. Låt chokladen smälta under omrörning. Var försiktig så du inte stänker ner vatten i chokladen för det kommer att göra den tjock och grynig.
- Doppa bollarna i chokladen och lägg dom på en fat klätt med bakplåtspapper så dom får stelna.
- Förvara bountybollarna i kylen. De går även bra att frysa.
Relaterade inlägg:
- Nicecream med smak av kokos och blåbär
- Krispiga grönkålschips
- Så gör du kokosyoghurt
- Guldmjölk med antiinflammatoriska egenskaper
Wow, så goda dom ser ut! 🙂 Dom måste jag prova att göra!
Riktigt bra blev dom! 🙂
Ser riktigt mumsiga ut. 🙂
Tack! Blev riktigt nöjd med dom. 🙂