– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Även om du valt bort gluten ur din kost, så kan du ändå njuta av goda wraps. Här följer ett recept på riktigt välsmakande tunnbröd som är glutenfria och fiberrika. Bröden är mjuka med krispiga fröer som håller ihop galant när dom rullas. Dessutom går dom snabbt och lätt att göra.

Ingredienser (8 st bröd):
- 3 dl vatten
- 4 msk chiafrön
- 2 msk linfrön
- 2 msk fiberhusk
- 2 msk smakneutral kokosolja
- 1 tsk havssalt
- 2 dl bovetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Ta en skål och blanda chiafrön, linfrön och fiberhusk tillsammans med vattnet. Rör om så att allt blandas väl och låt stå och svälla i cirka 10 minuter till en geléliknande massa.
- Ta en ny skål och blanda ihop bovetemjöl, havssalt och bakpulver.
- Tillsätt kokosoljan och de torra ingredienserna till fibermassan och blanda ihop väl med hjälp av degkrokar.
- Dela upp degen i 8 lika delar och kavla ut på bakplåtspapper till runda bröd. Du får plats med 2 bröd på varje bakplåtspapper. Dom ska inte vara tjockare än ett par millimeter.
- Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter, håll koll eftersom tiden kan variera något mellan olika ugnar. Gräddas dom för länge blir dom hårda.
- Ta ut bröden ur ugnen och lägg över dom på ett galler så dom får svalna. Det lättaste är att ta bakplåtspappret med bröden och vända det upp och ner över gallret så lossnar dom lätt.
Wow, så gott det så ut! Tack ska provas nästa helg. 🙂
Dom blir verkligen goda! 🙂
Mumsigt, ser ju riktigt läckert ut. Låter ju väldigt enkelt med!
Riktigt enkla att göra Krestina och väldigt goda blir dom.
Ser fantastiskt gott, ska absolut prova! Tack för receptet.
Supergoda Sandra!
Ser riktigt goda ut! Mums!
Dom blir riktigt goda Anja! 🙂