– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com –
Även om du valt bort gluten ur din kost, så kan du ändå njuta av gott bröd. Här följer ett recept för riktigt välsmakande och fiberrika glutenfria wraps. Bröden är mjuka med krispiga fröer och håller ihop galant när dom rullas. Dessutom går dom snabbt och enkelt att göra.
Ingredienser för glutenfria wraps (8 st):
- 2 dl bovetemjöl
- 3 dl vatten
- 4 msk chiafrön
- 2 msk fiberhusk
- 3 msk linfrön
- 2 msk smakneutral kokosolja
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk havssalt
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 225 °C.
- Ta en skål och blanda ihop chiafrön, linfrön, fiberhusk och vatten. Rör om så att allt blandas väl och låt stå och svälla i cirka 10 minuter till en geléliknande massa.
- Ta en ny skål och blanda ihop bovetemjöl, havssalt och bakpulver.
- Tillsätt kokosoljan och de torra ingredienserna till fibermassan och blanda ihop väl med hjälp av degkrokar.
- Dela upp degen i 8 lika delar och kavla ut på bakplåtspapper till runda bröd. Du får plats med 2 bröd på varje bakplåtspapper. Dom ska inte vara tjockare än ett par millimeter.
- Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter. Håll koll eftersom tiden kan variera något mellan olika ugnar. Om dom gräddas för länge blir dom hårda.
- Ta ut bröden ur ugnen och lägg över dom på ett galler så dom får svalna.
Wow, så gott det så ut! Tack ska provas nästa helg. 🙂
Dom blir verkligen goda! 🙂
Mumsigt, ser ju riktigt läckert ut. Låter ju väldigt enkelt med!
Riktigt enkla att göra Krestina och väldigt goda blir dom.
Ser fantastiskt gott, ska absolut prova! Tack för receptet.
Supergoda Sandra!
Ser riktigt goda ut! Mums!
Dom blir riktigt goda Anja! 🙂
Ska absolut testa! Hur länge håller dem och hur ska de bäst förvaras? 🙂
Så roligt att du vill göra dom. Förvara dom precis som annat bröd och ät dom inom ett par dagar. 🙂