Hälsotips

Kost & Näring

Hälsosam livsstil

EKO & Hållbart

Kampanjer för hälsokost och kosttillskott

Recept för glutenfria wraps

av | feb 8, 2018 | Bröd, Recept - Vegetariskt & glutenfritt | 10 Kommentarer

– Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com – 

Även om du valt bort gluten ur din kost, så kan du ändå njuta av gott bröd. Här följer ett recept för riktigt välsmakande och fiberrika glutenfria wraps. Bröden är mjuka med krispiga fröer och håller ihop galant när dom rullas. Dessutom går dom snabbt och enkelt att göra.

Recept för glutenfria wraps

Ingredienser för glutenfria wraps (8 st):

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Ta en skål och blanda ihop chiafrön, linfrön, fiberhusk och vatten. Rör om så att allt blandas väl och låt stå och svälla i cirka 10 minuter till en geléliknande massa.
  3. Ta en ny skål och blanda ihop bovetemjöl, havssalt och bakpulver.
  4. Tillsätt kokosoljan och de torra ingredienserna till fibermassan och blanda ihop väl med hjälp av degkrokar.
  5. Dela upp degen i 8 lika delar och kavla ut på bakplåtspapper till runda bröd. Du får plats med 2 bröd på varje bakplåtspapper. Dom ska inte vara tjockare än ett par millimeter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter. Håll koll eftersom tiden kan variera något mellan olika ugnar. Om dom gräddas för länge blir dom hårda.
  7. Ta ut bröden ur ugnen och lägg över dom på ett galler så dom får svalna. 

 

Relaterade inlägg:

Följ mig på Instagram för mer inspiration för en hälsosam livsstil.

Gilla/följ mig på Facebook där jag fyller flödet med nya inlägg och gamla favoriter.

Du kan även följa mig på Bloglovin och Pinterest där du kan spara inlägg som är intressanta för dig.

Du kanske även gillar detta

Chiapudding med extra protein

Chiapudding med extra protein

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Chiapudding ger en riktigt bra start på dagen. Det är dessutom enkelt att förbereda den kvällen innan, så du har frukosten färdig för morgonen därpå. Här följer en variant som är extra rik på protein...

Ugnsbakad gröt med nötter och blåbär

Ugnsbakad gröt med nötter och blåbär

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Ugnsbakad gröt är en lite lyxigare variant till vanlig havregrynsgröt som tillagas i kastrull. En riktigt god helgfrukost, eller förbered den dagen innan så du har frukosten färdig till nästa morgon....

Chiaägg – en vegansk ersättning till ägg i recept

Chiaägg – en vegansk ersättning till ägg i recept

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till svensk hälsokost - För att ersätta ägg i recept är chiaägg ett bra alternativ. Det fungerar utmärkt som äggersättning i bröd, våfflor, kakor och pannkakor m.m. Så om du är vegan, vill undvika ägg av annan anledning,...

Så gör du snabb kimchi (veganskt recept)

Så gör du snabb kimchi (veganskt recept)

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com - Det tar i regel flera dagar eller veckor för traditionell koreansk kimchi att bli klar. Men vill man ha ett alternativ som man kan äta samma dag, kan man göra en snabb kimchi. Här följer ett recept för...

10 Kommentarer

  1. Anki

    Wow, så gott det så ut! Tack ska provas nästa helg. 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Dom blir verkligen goda! 🙂

  2. Krestina B.

    Mumsigt, ser ju riktigt läckert ut. Låter ju väldigt enkelt med!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Riktigt enkla att göra Krestina och väldigt goda blir dom.

  3. Sandra

    Ser fantastiskt gott, ska absolut prova! Tack för receptet.

    Svara
  4. Anja

    Ser riktigt goda ut! Mums!

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Dom blir riktigt goda Anja! 🙂

  5. Emelie

    Ska absolut testa! Hur länge håller dem och hur ska de bäst förvaras? 🙂

    Svara
    • Mikaela Bjerring

      Så roligt att du vill göra dom. Förvara dom precis som annat bröd och ät dom inom ett par dagar. 🙂

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Godkänn vår integritetpolicy

Mikaela Bjerring

Jag som skriver heter Mikaela Bjerring och bor i Malmö. Jag är utbildad kost- och näringsterapeut och har en förkärlek till ekologiskt och naturligt med fokus på en antiinflammatorisk livsstil. Läs mer

HÄLSOARKIV

KATEGORIER

FÖLJ MIG

Populära inlägg

Så gör du gua sha för hårbottnen

Så gör du gua sha för hårbottnen

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore och Lyko - Vid det här laget har du säkert redan hört om alla fördelar med att använda gua sha i din hudvårdsrutin. Men det är också ett riktigt bra verktyg för att stimulera cirkulationen i hårbottnen som...

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

Glutation – Kroppens kraftfullaste antioxidant

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com och Svensk hälsokost - Glutation är kroppens kraftfullaste antioxidant. Den har till uppgift att skydda cellerna och behövs för leverns reningsfunktion. Det är ett ämne som kroppen själv kan producera,...

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

Gua sha för ansiktet, halsen och dekolletaget

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Meds, Lyko och Svensk hälsokost - Gua sha-massage brukar ibland kallas för “The Eastern Facelift”, eftersom man ser en påtaglig skillnad direkt och ännu mer på lång sikt. Det hjälper även till att lösa upp...

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

Hydroxyapatit istället för fluor i tandkräm

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore.com -  Fluor tillsätts i munvårdsprodukter för att förhindra kariesangrepp. Du har säkert också hört att det är det enda som skyddar dina tänder. Men i dag har vi faktiskt ett alternativ till fluor,...

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

Så länge räcker ditt lagrade D-vitamin

- Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Svensk hälsokost - Vår största källa till D-vitamin är som känt solen. Men hur länge räcker den mängd D-vitamin som vi lagrar från solexponering? Och när kan vi egentligen bilda D-vitamin genom solens strålar? Dom...

Total
47
Share